1. HABERLER

  2. Erdoğan Yıldırım AK Parti'nin yıldız adayı
Erdoğan Yıldırım AK Parti'nin yıldız adayı

Erdoğan Yıldırım AK Parti'nin yıldız adayı

Erdoğan Yıldırım AK Parti'nin yıldız adayı

A+A-

AK Parti aday adayları arasında Erdoğan Yıldırım eğitimi ve Ortadoğu'ya olan bakışıyla dikkat çekiyor. 2015 Genel Seçimlerinde Milletvekili adayı olan Erdoğan Yıldırım Arapça'da biliyor.

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri için AK Parti'den aday adayı olan Erdoğan Yıldırım yeni Türkiye vizyonu hakkındaki fikirleriyle dikkat çekiyor. Kars milletvekili aday adayı olan Erdoğan Yıldırım İngilizce ve Arapça biliyor. 

AK Parti'den 'Yine Türkiye' vizyonu için aday adayı olan Erdoğan Yıldırım, ortadoğudaki gelişmelere dikkat çekerek 'İslam coğrafyası açısından kısa ve orta vadede çizilebilecek projeksiyon ne yazık ki iyimser değildir. Türkiye, evvelde ecdadımızın yüzyıllarca yaptığı gibi İslam’ı ve Müslümanları koruyup kollayabilecek, mazlumun sesi olabilecek, zalime dur diyebilecek tek ülkedir.' dedi.

YENİ OLUŞACAK MECLİSİN ROLÜ
Ortadoğu ve Balkanlar'daki gelişmelerde atılacak adımların Türkiye'yi bölgenin lideri konumuna taşıyacağını söyleyen Erdoğan Yıldırım, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde yeni oluşacak meclisin bu anlamda çok önemli olduğunu vurguluyor. 

2015 seçimleriyle oluşacak meclisin sadece Türkiye açısından değil bölge içinde kritik önemde olduğunun altını çizen Erdoğan Yıldırım, "Buradan hareketle yeni oluşacak meclisin sırtında her zamankinden daha ağır bir yük olacaktır. Yeni vekiller sadece yetmiş yedi milyonun değil tüm ümmetin sorumluluğunu üstlenecektir. Bütün bu gelişmelerin ışığında, sorumluluklarının farkında olarak, yeni anayasa oluşturulurken, askeri vesayet tamamen ortadan kaldırılırken, çözüm süreci yürütülürken, paralel yapıyla mücadele edilirken, ileri demokrasiye geçilirken, Ak Parti bünyesinde yüce milletimizin hizmetkarı olarak tarihi yazacak olan Yeni Türkiye’nin yeni meclisinin parçası olmak istiyorum." diye konuştu. 
erdoğan-yildirim-ak-parti-kars-milletvekili-aday-adayi.jpg
ERDOĞAN YILDIRIM KİMDİR?
1969 yılında Kars’ın Selim ilçesinde dünyaya gelen Erdoğan YILDIRIM, Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra yüksek öğrenimini A.Ü. İşletme
Fakültesi’nde tamamladı.

Akademik kariyerinin devamında THK Üniversitesinde İşletme yüksek lisansını tamamlayan Erdoğan Yıldırım halihazırda Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi üzerine doktora yapmaktadır. İngilizce ve Arapça dillerini bilen Erdoğan Yıldırım evli ve 3 çocuk babasıdır.

Mezuniyetinin akabinde aile şirketlerinin çeşitli kademelerinde yer almıştır. Ticari işlerinin dışında sivil toplum ve meslek örgütlerinde sosyal sorumluluk anlayışıyla kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engellilere yönelik birçok projelerde görev alan Yıldırım aşağıdaki organizasyonlarda aktif olarak görev almaktadır:

•Kars – Ardahan – Iğdır Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı

•Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi

•AK Parti Ankara İl Danışma Kurulu Üyesi

•MÜSİAD – Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Üyesi

•Başkent Ankara Meclisi Genel Başkan Yardımcısı

•Yeni Dünya Vakfı Üyesi

•Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi

•Ankara Kent Konseyi Üyesi

•Ankara Kent Konseyi Ticaret Komisyonu Üyesi

•Ankara Kent Konseyi İmar Komisyonu Üyesi

Erdoğan Yıldırım halen Ankara’da inşaat, gayrimenkul ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren
şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.

Bu haber toplam 4402 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum