1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Erdoğan'la görüşecek isimlerden bazıları belli oldu
Erdoğan'la görüşecek isimlerden bazıları belli oldu

Erdoğan'la görüşecek isimlerden bazıları belli oldu

Taksim Dayanışması, "Biz de merak ediyoruz" dedi, görüşmeye gidecek bazı isimler belli oldu

A+A-

Arınç'ın "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı konusunda hükümetten taleplerde bulunan bazı topluluklarla çarşamba günü görüşecek" demesi üzerine Taksim Dayanışması Platformu'ndan açıklama geldi.

"GÖRÜŞME İLE İLGİMİZ YOK"

Gezi Parkı eylemlerinin öncüsü olan Taksim Dayanışması tarafından Twitter'da yapılan açıklamada, "Bülent Arınç'ın görüşeceğini söylediği toplulukların kimler olduğunu biz de merak ediyoruz. Bu akşam, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın basına verdiği demeçte anılan görüşmenin Taksim Dayanışması ile ilgisi yoktur" denildi.

BAZI İSİMLER BELLİ OLDU

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra görüşmeye katılacak bazı isimler belli oldu. Toplantıya davet edilenler arasında oyuncu ve yönetmen Ahmet Mümtaz Taylan, Prof. Betül Tanbay, gazeteci Hayko Bağdat, akademisyen Mücella Yapıcı, Greenpeace ve Helsinki Yurtaşlar Derneği'nin de olduğu öğrenildi.

Resmi davet yarın sabah saatlerinde yapılacak.

radikal.com.tr'de yer alan haber göre ise, Gezi Parkı için Başbakan Erdoğan ile Çarşamba günü görüşecek davet listesindeki isimlerin arasında mimar Korhan Gümüş, yazar Oral Çalışlar, işadamı Osman Kavala da yer alıyor.

ÇARŞAMBA SAAT 16:00'DA

Görüşmenin Çarşamba günü saat 16:00' da Ankara 'da AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştireceği, resmi davetin ise Salı sabahı yapılacağı öğrenildi.

Gazeteci Hayko Bağdat, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Resmi çağrı almamakla beraber Başbakan ile yapılacak toplantıya davet edildim. Dayanışma, Platform, Çevre Örgütleri, Öğrenciler, Sanatçılar vb değişik kesimlerin davet edileceğini biliyorum. Bu "diyalog" toplantılarının devamı olacak gibi. Temsiliyetim kendimle sınırlı elbet. Taksim Dayanışması'nın toplantıya davet edileceğini biliyorum. Örgütlü yapısıyla, kabul etmeleritemsiliyet kabiliyetimizi arttıracaktır" dedi.

Bu haber toplam 1810 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.