1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Ersin Pehlivan” Gölbaşı’nı Nefessiz Bırakıyorlar”
Ersin Pehlivan” Gölbaşı’nı Nefessiz Bırakıyorlar”

Ersin Pehlivan” Gölbaşı’nı Nefessiz Bırakıyorlar”

MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ersin Pehlivan Gölbaşı Belediyesi’ne ait olan park ve atıl yerlerin kiraya verilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

A+A-

MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ersin Pehlivan, Ağustos ayı meclis toplantısında gündeme gelen BELEDİYE’ye AİT PARK YERLERİNİN KİRAYA VERİLMESİ ve MEZBAHANE HARCININ %90’a KADAR İNDİRİMİNİ ÖNGÖREN başkanlık yazıları hakkında basın açıklaması yaptı. Basın toplantısına Ersin Pehlivan’ın yanı sıra MHP Belediye Meclis üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

GÖLBAŞI’NI NEFESSİZ BİRAKIYORLAR     

Gölbaşı Belediyesi’ne ait olan park ve atıl yerlerin kiraya verilmesine ilişkin meclise sunulan Başkanlık yazısı ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Pehlivan “Neticede Gölbaşı Belediye Başkanının ve AKP teşkilatlarının ‘Ankara nefes alıyor’ diye bir söylemleri var. Gölbaşı’nın nefes alması için park alanlarına ihtiyaç var. Park alanlarına ağaç dikmek yeşillendirmek mevcudiyetini korumak varken Gölbaşı halkının menfaatine yapılan park alanları, birilerine kanundaki zorlamalarla kiraya verileceği söyleniyor. Ya bırakın park alanı park alanı olarak kalsın ve Gölbaşı’lı orada rahat bir şekilde nefes alsın. Neden böyle bir şey yapılıyor” dedi.

ÇELİŞKİ İÇERİSİNDELER

Gölbaşı’na yapılacak olan mezbaheneden Gölbaşı Belediyesine verilecek harcın yüzde 10’na kadar düşürülmesi ile ilgili başkanlık yazısıyla alakalı  konuşan Ersin Pehlivan Mezbahanenin harçlarının indirime gidilmesi maddesine atıfta bulunarak. ”Madem paraya ihtiyacımız var, park alanı kiraya verilmek isteniyor, Çelişki içerisindeler” ifadelerini kullandı.

ALPARSLAN TÜRKEŞ KÜLTÜR SARAYINA YAPILANLAR KABUL EDİLEMEZ

Alparslan Türkeş Kültür Sarayının mimarisinin değiştirilip düğün salonu olarak kiraya verilmesini asla kabullenmeyeceklerinin altını çizen MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ersin Pehlivan “Alparslan Türkeş ile alakalı bir kültür merkezi yapıldı. Şimdi bu konu ile alakalı Genel Başkanımızdan randevu aldık görüşeceğiz. Devamında gerekirse bunu Cumhurbaşkanına kadar taşıyacağız. Alparslan Türkeş’in adının verildiği bir kültür merkezi öyle bir hale getirildi ki Selçuklu mimarisi ile yapılan bir yer düğün salonu olarak birilerine verildi. Kime ne şekilde verildiği belli değil. Böyle bir aciziyet ve yönetim şekli olamaz. Bunu kabul etmiyoruz. Gölbaşı’nın son 25 yılda ilk defa gelişiyormuş gibi bir hava verilmeye çalışılıyor ama Gölbaşı’nın gelecek 20 yılına ipotek konuluyor. Gölbaşı iyi yönetilmemektedir. Kaynakları ve değerleri tüketilmektedir. Bundan sonraki süreci basınla, sosyal medyayla ve devamında hukuki yoldan da sonuna kadar takip edeceğiz.” şeklinde konuştu.

KENDİ VAAT ETTİĞİ 54 PROJEYİ YAPSIN YETER

Ağustos ayı meclis toplantısında Başkan Duruay’ın muhalefet partilerine sizde bir proje üretin de getirin şeklinde ki eleştirisini talihsiz bir açıklama olarak nitelendiren Pehlivan “Belediye başkanı proje getirin, proje üretin diyor. Bizim proje üretmemize gerek yok sen vaat ettiğin 54 tane projeyi yerine getir yeter. Hangi birini yerine getirdin? O kadar çekilen krediler ve satılan arsalar var neticesinde ne yaptınız? Çıkın bunları açıklayın. Bir sürü önerge verdik bunları hepsi proje gerçekleştirseler yeter” dedi.

İNCEK KÜLTÜR MERKEZİ NE OLDU

İncek’te Kültür merkezimiz vardı ne oldu? Diye soru yönelten MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ersin Pehlivan “Kültür merkezimiz vardı. 2014 yerel seçimlerinde oraya kilit vuruldu. Biz bunu yine mecliste Sayın Fatih Duruay’a sorduk.  Başkanın bize cevabı aynen şöyleydi; orası Bellasa belediye tarafından devredilmiş. Bellas 10 yıllığına kiraya vermiş ve Bellas burayı istediği yere verebilir.  Belediye buna karışmaz çerçevesinde bir cümle kurdu.  Bellasın müdürünü kim atıyor,  Belediye başkanı. Her şey gözle görülüyor.  Biz buna itiraz ettiğimizde top hemen bellasa atılıyor. Asfalt planeti kurulacak bellas kuracak Gölbaşı Belediyesi’nin gayrimenkulünü ipotek veriyorsun, Gölbaşı Belediyesi üzerine kredi çekiyorsun ve 3. Şahıssa devrediyorsun oradan geri asfalt satın alıyorsun” şeklinde konuştu.

GÖLBAŞI’NIN MENFAATİNE İSE DESTEK OLURUZ

MHP olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra ki süreçte de Gölbaşı ve Gölbaşı halkının menfaati doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Ersin Pehlivan “Diğer bir mevzu ise kredi istenirken bize destek olmuyorsunuz. İncek’te kültür merkezi yapmışız sen bu kültür merkezini değerlendirmiyorsun sonra diyorsun ki ben buraya kültür merkezi yapacağım krediye destek verin. Zübeyde Hanım Kültür Merkezini yıkıyorsun ve orayı kaç trilyonluk bir yer yapıyorsun. Bu yaptığın İnsanların aklıyla alay etmek gibi bir şey. Eğer yatırımsa eğer bir yerlere bir şeyler yapmaksa bunun yöntemi ve metodu bu olmamalı ve biz bunun iyi niyetli olduğuna da inanmıyoruz.  Özellikle son dönemdeki meclis toplantılarındaki tavır ve üslup bizi de rahatsız ediyor. Belediye başkan yardımcısının kanunları zorlayarak dünkü yaptığı konuşma tamamen bir rezalettir. Seviye Gölbaşı ve Gölbaşı’lılara yakışmayacak bir seviyedir. Bu noktada biz tavır ve duruşumuzu da belirleyeceğiz. Biz bundan sonraki süreçte muhalefet olarak gerekenleri söyleyeceğiz haklı olduğumuzu biliyoruz Gölbaşı’nın hakkını da kimseye yedirmeyeceğiz bununla alakalı siyasi olarak yapmamız gereken bütün duruşları ve eylemleri gerçekleştireceğiz işin hukuki boyutuyla alakalı gereken çalışmaları yapacağız”

Bu haber toplam 2586 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.