1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. ESENBOĞA YOLUNDA MEYDANA GELEN KAZALAR
ESENBOĞA YOLUNDA MEYDANA GELEN KAZALAR

ESENBOĞA YOLUNDA MEYDANA GELEN KAZALAR

ESENBOĞA YOLUNDA MEYDANA GELEN KAZALAR

A+A-

   Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, hafta sonu Başkent’i etkisi altına alan kar yağışı sonucu Esenboğa Yolu’nda meydana gelen kazalara ilişkin açıklama yaptı.

         Esenboğa Yolu’nun Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi alanı içerisinde bulunan alttan ısıtmalı yol bölümünde, buzlanma nedeniyle kazaların meydana geldiğine ilişkin bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden yetkililer, “Sözkonusu kazalar 3,5 kilometre uzunluğundaki alttan şerit ısıtmalı Kuzey Ankara yolunda meydana gelmemiştir. Yolun bittiği ve alttan ısıtmanın bulunmadığı bölümde meydana gelen kazalar, hızlı ve kontrolsüz giden araçlar nedeniyle yaşanmıştır” dediler.

 

-“3,5 KİLOMETRELİK BÖLÜMDE ISITMA BULUNUYOR”

        

         Esenboğa Yolu’nun tamamında alttan ısıtma bulunmadığının, sadece 3,5 kilometrelik Kuzey Ankara Yolu bölümünde bu özel sistemin uygulandığının daha önce defalarca açıklandığını ve basın yayın organlarında da yer aldığını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar,“Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde kalan 2 köprülü kavşak, 2 viyadük ve 1 tünelden oluşan 3,5 kilometrelik bölümde lastik izli diye tabir edilen şeritli alttan ısıtmalı yol bulunuyor. Daha önce de bahsettiğimiz gibi toplam 6 şeritli yolda 12 adet lastik izi bulunuyor ve sadece lastik izlerinin olduğu alandaki kar ve buzlar eriyor. Sürücüler, bu izleri takip ederek, güvenli bir şekilde yollarına devam edebiliyorlar” diye konuştu.

 

-“İDDİALARIN AKSİNE SİSTEM SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR”

 

         Bu yol bölümünde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını, sistemin sağlıklı bir şekilde çalıştığını, söz konusu kazaların ise yolun bitiminden itibaren kontrolsüz ve aşırı hızlı araçlar tarafından yapıldığını anlatan Üçpınar,“Bazı art niyetli kişilerce ortaya atılan iddialar kesinlikle gerçek dışı ve asılsız. Bu kazalar alttan ısıtmanın olmadığı bölümde yaşanmış. Biz sürücü güvenliği açısından yol üzerinde bulunan dijital levhalarla sürücülerimize, alttan ısıtmalı yolun bittiği ve başladığı bölümlere ilişkin uyarılarda bulunuyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1522 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.