1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Esertepe'ye görkemli açılış
Esertepe'ye görkemli açılış

Esertepe'ye görkemli açılış

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Keçiören Esertepe Mahallesi’ne yapılan “Esertepe Rekreasyon Alanı” görkemli bir açılışla hizmete girdi.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Keçiören Esertepe Mahallesi’ne yapılan “Esertepe Rekreasyon Alanı” görkemli bir açılışla hizmete girdi.

    Etlik ile Esertepe mahalleleri arasına yapılan 187 bin metrekarelik dev rekreasyon alanın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek birlikte yaptı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan yardımcıları Ali Babacan ile Yalçın Akdoğan, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar,  milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile binlerce vatandaş katıldı.

 

-ERDOĞAN: “KEÇİÖREN’İN KALBİMDE MÜSTESNA

BİR YERİ VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada, Keçiören’in kalbinde müstesna bir yeri olduğunu kaydederek, 12 yıl Keçiören’de ikamet ettiğini ve Keçiörenlilerle komşuluk yaptığını söyleyerek şöyle konuştu:

“Keçiören’in tarihi anlamda farklı bir yeri var. Adeta Türkiye’nin tarihidir. Geçtiğimiz yıl 10 Ağustos seçimleri öncesinde yine Keçiören’de Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nin açılışında ifade etmiştim. 1980 yıllarının ortasına kadar sadece ücra köylerde değil, Keçiören’deki gecekondularda elektrik yoktu, su yoktu, yol yoktu okul yoktu. Hiçbir şey yoktu. Rahmetli Özel (Turgut)  dönemiyle burada bir kımıldama başladı.” 

 

-“BAŞKAN GÖKÇEK KEÇİÖREN’İ ANKARA’NIN

EN SEÇKİN İLÇESİ HALİNE GETİRDİ”

 Başkan Melih Gökçek’in, Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce Keçiören Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Temeller eskiye dayalı. O günden bugüne hamdolsun, Büyükşehir Belediye Başkanlığı süreciyle dünün kenar ilçesi varoşu Keçiören’i bugün Ankara’nın en seçkin ilçelerinden biri haline getirdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Keçiören’in dönüşümde emeği olan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere, belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Zira bu ülkede taş üstüne taş koyanın bizim gönlümüzde müstesna bir yeri var” diye konuştu.  

 

“ANKARA’YA YAKIŞIR PARK”

 Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Esertepe rekreasyon alanının bölgeye yakıştığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Burada eskiden orduya ait bir seyyar cerrahi hastanesi bulunuyordu. Daha sonra metruk bir hale dönüşen bu büyük bölgeyi Büyükşehir Belediyemiz güzel bir proje ile Keçiören ve Ankara’ya yakışır bir park haline dönüştürdü. Yeşil alanlarıyla, ağaçlarıyla, havuzuyla, spor alanlarıyla, çocuk oyun alanlarıyla, piknik alanlarıyla, görkemli piknik alanlarıyla Esertepe Rekreasyon alanı Keçiören’e ve Ankara’ya yeni bir yüz, farklı bir yüz kazandırıyor.”

 

“TESİSLERİN KEÇİÖRENLİ KARDEŞLERİMİZİN HAYAT KALİTESİNİ YÜKSELTECEĞİNE İNANIYORUM”

Park’ta yeni dikilen ağaçların birkaç yıl içinde Osmanlı’nın abidesi gibi yükseleceğini ifade ettiği konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Alan içinde bulunan Aile Yaşam Merkezi, Spor Merkezi, Anfi Tiyatro ve diğer merkezlerin Keçiörenli kardeşlerimizin hayat kalitesini yükselteceğine inanıyorum” dedi.

 Esertepe Rekreasyon alanının herkese hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailelerden çocuklarını parka getirerek bu tesislerden istifade etmeleri için çağrıda bulundu.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını, “Bu güzel eseri Keçiören’e kazandıran, başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı.  

 

 -BAŞKAN GÖKÇEK: “ESERTEPELİLERE, KEÇİÖRENLİLERE  HELAL OLSUN”

 15 bin 600 metrekare büyüklüğündeki dev havuzun önünde kurulan platformdan törene katılan coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Gökçek de , “Sayın Cumhurbaşkanım hoş geldiniz sefalar getirdiniz” diye başladığı konuşmasında Keçiören ilçesinin ilk göz ağrısı olduğunu belirterek, “En büyük Parkı Keçiören’e kazandırmanın gururunu yaşıyorum” dedi. Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

“İlk defa Keçiören’de siyasete başladım. Burada belediye başkanı oldum, milletvekili seçildim. Bugünde de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Keçiören’e en büyük parkı kandırmanın gururunu yaşıyorum.

   Sevgili Keçiörenliler, içerisinde bulunmuş olduğumuz. Esertepe Parkı’mız 187 bin metrekarelik dev bir rekreasyon alanı. Bu alanda TOKİ, binalar yapacak, konutlar yapacaktı. TOKİ ile oturup anlaştık. Sadece bu park için Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak TOKİ’ye 60 trilyon lira para verdik. Esertepelilere Keçiörenlilere helal olsun diyoruz.”

 

-KEÇİÖREN’DEN İNŞALLAH DÜNYA ŞAMPİYONLARI

ÇIKARACAĞIZ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu zaman kişi başına  2 metrekare yeşil alan düştüğünü hatırlatan Başkan Gökçek, şu anda yeşil alanı miktarının kişi başına 19,5 metrekareye çıktığını söyledi. Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ankara 21 sene boyunca, bizim belediye başkanlığımız boyunca nüfus olarak tam ikiye katlandı. Bu ne demektir? Bu aslında nüfus sabit kalsa kişi başına 39 metrekare yeşil alan demektir. Bir başka deyişle biz belediye başkanı olduğumuzda Cumhuriyetin 71 yılı geçmişti. 71 yılda Ankara’ya yapılan yeşil alanı her sene Ankara’ya ilave ettik. Ve şimdi Türkiye’nin en güzel en yeşil kent merkezleri haline hamdolsun Ankara’yı getirmiş olduk.  Hemen arka tarafında gördüğünüz bina Ankara’nın en dev Aile Yaşam Merkezlerinden birisi. Allah kısmet ederse yarından itibaren hizmete giriyor. Aynı şekilde sol tarafta görmüş olduğunuz bina en büyük spor merkezlerinden biri oluyor. Burası inşallah Keçiören’e buradan bir çok sporcu kazandırılacak. Burasını özellikle güreş merkezi yaptık.  Buradan inşallah dünya şampiyonları çıkaracağız. Parkımız Esertepemize, Etliğimize, Keçiörenimize, Ankaramıza hayırlı uğurlu olsun.”

    Konuşmaların ardından parkın açılış kurdelesini Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan yardımcıları  Ali Babacan , Yalçın Akdoğan , milletvekilleri, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve diğer katılımcılarla birlikte kestiler.  Cumhurbaşkanı Erdoğan kurdeleyi keserken yaptığı kısa konuşmada,“Esertepe Rekreasyon Alanı 7’den 70’e tüm Ankaralılara hayırlı uğurlu olsun” dedi.

     Başkan Gökçek, açılışlarda gelenek haline getirdiği üzere, eseri anlatan çerçeveli afişi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer katılımcılara imzalattı.           

Bu haber toplam 2611 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.