1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. -ETİYOPYALILAR ANKARA’NIN YEŞİLİNE HAYRAN KALDI
-ETİYOPYALILAR ANKARA’NIN YEŞİLİNE HAYRAN KALDI

-ETİYOPYALILAR ANKARA’NIN YEŞİLİNE HAYRAN KALDI

-ETİYOPYALILAR ANKARA’NIN YEŞİLİNE HAYRAN KALDI

A+A-

Ankara’nın kardeş şehirlerinden Etiyopya’nın Başkent’i Addis Ababa Belediye Başkanı H.E. Deriba Kuma ile belediye bürokratlarından oluşan heyet,  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti.

Addis Ababa Belediye Başkanı Kuma, Başkan Gökçek’in gösterdiği yakın ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, Ankara’ya gelmelerinin hemen ardından kendilerine böyle bir görüşme imkanını verdiği için de Başkan Gökçek’e özellikle teşekkür etti.

Ankara’ya ayak basar basmaz çok yeşil bir kentle karşılaştıklarına vurgu yapan Addis Ababa Belediye Başkanı Deriba Kuma, kaldıkları süre içerisinde Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini inceleme fırsatı bulacaklarını ve deneyimlerinden istifade etmek istediklerini söyledi.

Başkan Gökçek ise Addis Ababa Belediye Başkanı ve beraberindeki konukları Ankara’da görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, konukların Ankara’dan en güzel duygularla ayrılmaları dileğinde bulundu.

 

-“İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

 

Ankara’nın Kardeş şehirlerinden Addis Ababa ile ilişkilerin geliştirilmesinin yararlı olacağını belirten Başkan Gökçek, Addis Ababa’nın Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin tecrübelerinden yararlanabilmesi için işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.  

Daha sonra Başkan Gökçek, H.E.Deriba Kuma’ya günün anısına çini işlemeli tabak armağan etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin resmi konuğu olarak 3 günlüğüne Başkent’e gelen Addis Ababa Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’daki bazı projelerini gezerek incelemelerde bulunacak ve yetkililerden projeler hakkında bilgi alacak.  

Bu haber toplam 1610 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.