1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Evcil Hayvan Parkı Cıvıl Cıvıl
Evcil Hayvan Parkı Cıvıl Cıvıl

Evcil Hayvan Parkı Cıvıl Cıvıl

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Keçiören Evcil Hayvan Parkı baharı yeni yavru ile neşe içinde karşılıyor.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Keçiören Evcil  Hayvanlar Parkı, baharı yeni doğan yavrularla birlikte neşe içinde karşılıyor. Kent merkezinde doğal bir hayatı yaşatan park, aynı zamanda 15 yıldır çocukların gözdesi olmayı da sürdürüyor.

Parkta yeni doğan Ankara keçisi ve ceylan yavruları ile 3 aylık Alman çoban köpeği “Şımarık”, çocuk- yaşlı herkesin ilgi odağı olurken, kimi yavrular kırk yıllık dost gibi çocukların ikram ettiği yiyeceklere uzanıyor, şirinlik yapıyor. 

Başkentli öğrenciler ve aileleri, parkın piknik alanında çay içip,  soğuk sandviçleriyle karınlarını doyururken, Ankara’nın merkezinde doğayla iç içe bir ortamda bulunan “Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı”nda hem hafta sonu hem de hafta içinde hoşça vakit geçiriyorlar. 

 

-“HAYDİ DEDE HAYVANAT BAHÇESİ’NE GİDELİM…”

 

Keçiören İlçesi Uyanış Mahallesi Aşıkpaşa Caddesi’nde yer alan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı, 17 bin metrekarelik alanı ve aileler için özel oluşturulmuş piknik sahalarıyla, açıldığı 1998 yılından bugüne kadar binlerce çocuğun gözdesi olmayı sürdürüyor.

Vatandaşların ücretsiz olarak gezip dolaşabildiği, yüzlerce evcil hayvanı tanıma imkanı bulduğu parka, gün aşırı torunuyla birlikte geldiklerini anlatan Ahmet Özden, düşüncelerini şöyle dile getiriyor:

“Ufuktepe Mahallesi’nde oturuyoruz. Parkımız harika. Torunum Samet’i anneannesiyle birlikte iki günde bir parka gezmeye getiriyoruz. Hayvanları o kadar çok seviyor ki her gün, ‘Haydi dede, hayvanat bahçesine gidelim’ diyor.”  

          

-“TAÇLI TURNA’DAN YAVRU ELDE EDİLEN İLK PARK”

 

Büyükşehir Belediyesi Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı’ndaki hayvanlara her zaman doğal ve huzurlu bir ortam sağladıklarını, parkın bu yüzden “Türkiye’de Taçlı Turna’dan yavru elde edilen ilk park” haline geldiğini gururla ifade eden park sorumlusu Veteriner Hekim Didem Akpınar; Evcil Hayvanlar Parkı’nda Başkent’in sembollerinden Ankara Keçisi ile güzel gözlü Ankara Kedisi’nin de tanıtımı ve ırkının korunması amacıyla üretildiğini söyledi.  

 

-RENGARENK SÜS TAVUKLARI   

 

Kanatlı hayvanlar konusunda Ankara’nın yanı sıra tüm Türkiye’de de tanındıklarını ve meraklılarının telefonla her zaman ulaşarak sorular yönelttiklerini anlatan Veteriner Akpınar, Şampiyon Tavuk, Pamuk Tavuk gibi 10 türdeki rengarenk süs tavuğuyla belki de bu alanda tek park olduklarını vurguladı.   

Kanarya, bülbül, saka gibi güzel ötücü kuşların yanı sıra rengarenk ve evde bakımı kolay olan pek çok papağanın bulunduğu parktaki Kuşevi bölümü, çocukların olduğu kadar büyüklerin de ilgisini çekiyor. Kuluçkaevi’nde de bütün kanatlı türlerinden alınan yumurtalardan kuluçka makinasında elde edilen yavrular, özel bakıma alınarak büyütülüyor.  

Parkta çocukların sevdiği diğer hayvanlar ise manejlerinde dolaşan Midilli atlar, Sibirya kurdu, Kamerun koyunu, Alageyik, tavşanlar, tavus kuşları, sülünler, neşeli sevimli eşek yavrusu “Karakaçan” ve gezilebilen bir mağara şeklinde tasarlanmış akvaryum bölümündeki tropikal balıklar…  

          Park’ta, Başkent’teki tüm hayvan sahiplerinin tedavi ve bakım yaptırabileceği, evcil hayvanlarının sorunlarını anlatabilecekleri bir de klinik hizmet veriyor.

Bu haber toplam 1553 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.