1. HABERLER

  2. Fatih Duruay'dan dev projeler
Fatih Duruay'dan dev projeler

Fatih Duruay'dan dev projeler

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay , HT Ankara’ya 2016 yılı projelerini anlattı.Duruay,yeni projelerle Gölbaşı’nın prestijinin artacağını söyledi.

A+A-

Belediye ilk etapta Mogan Gölü’nün temizlenmesi ihalesini gerçekleştirecek.Konya Yolu Genişletme Çalışması,Eymir Mahallesi’ne Aile Yaşam Merkezi ve Gölbaşı’nın yüksek noktalarından birine ilçeyi seyretme imkanı sağlayan bir dönme dolap.İncek’e Macera Parkı projeleri de birbiri ardına gerçekleşecek.

MOGAN’DA İHALEYE ÇIKILIYOR

Mogan Gölü’nün dip çamurunun temizlenmesi ihalesine çıkılıyor. 2 Şubat’ta gerçekleşecek hale,dip çamuru temizliği,gölü besleyen derelerin ıslahı,göl çevre düzenlenmesi işleri ile Mogan ve Eymir gölleri havzasında kirliliğin önlenmesi çalışmalarını kapsıyor. Yapılan protokolle, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gölün çevresindeki imar sorunlarıyla ilgilenmesi,Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın gölün temizliği,Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ise gölü besleyen derelerin ıslahının yapılması konusunda çalışması kararlaştırıldı.

Gölbaşı’nın iki yakası buluşacak

Konya Yolu’nda yapılması planlanan genişletme projesinde de sona gelindi. Gölbaşı’nın iki yakasını bir araya getirecek projede, Ankara-Konya yolunun ilçeden geçen kısmı yer altına alınacak.Ayrıca proje kapsamında  yol,kavşak,sanat yapısı,drenaj,trafik,servis yolu,aydınlatma ve imar plan tadilatları yapılacak.Karayolları Genel Müdürlüğü’yle imzalanan protokol gereği zemin etütleri Gölbaşı Belediyesi tarafından yapıldı. Proje tamamlandığında ilçeye ulaşım konusunda yaşanan sıkıntıları da sona ereceğinin altını çizen Duruay,”İlçemizin trafiğe ve vatandaşımıza rahat nefes aldıracak bu projeyle, Gölbaşı’nı Başkent’in incisi haline getireceğiz ” dedi.

‘Dönme dolapla Gölbaşı ayaklarının altında’

Gölbaşı’nın doğal ve kültürel özeliklerinin yanında, sportif faaliyetlerde de başarılı bir ilçe olması gerektiğini söyleyen Duruay;”İlk etapta, Eymir Mahalesi’ne Aile Yaşam Merkezi ve Spor tesisi inşa edeceğiz. Seğmenler Mahallesi’nde 117 dönüm bir alana ise yaşlılar evi ve kafelerle birlikte ,ilçenin en yüksek yerine panoramik görüntü sağlayacak bir dönme dolap projemiz var.Bunu tamamladığımızda vatandaşlarımız Mogan ve Eymir Gölü’nü tepeden seyretme imkanı yakalayacak” diye konuştu.

 Duruay şöyle devam etti; “Bu yıl itibariyle Seğmenler Pazar yeriyle ,Zübeyde Hanım Yaşam Merkezi taleplere cevap veremiyor. Bunun yanına otopark sıkıntısı ilçede en büyük sorunlarımızdan biri. Buaraya yapılacak kültür merkezi ve Pazar yeriyle birlikte altı otopark olucak.Ticaretin en fazla olduğu bu alanda otopark sıkıntısı çözülecek.Türkiye Petrolleri’nin 20 dönümlük  bir alanını da alıp oraya yapılacak otoparkla birlikte Gölbaşı’nı rahatlatacağız.”

MACERA PARKI

Duruay , Gölbaşı’na bir de macera parkı yapılacağının müjdesini verdi. Belediye , İncek-Güzelyalı mevki arasında kalan , Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait 200 dönümlük araziyi alacak. Buraya piknik alanları ve macera parkı inşa edilecek.

Macera Park’ta yediden yetmişe herkesin eğlenebileceğini belirten Duruay, parkın en kısa sürede projelendirilip bitirileceğini söyledi.

 

Bu haber toplam 2925 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.