1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Fatih Şahin: Kasım'da bitiyor...
Fatih Şahin: Kasım'da bitiyor...

Fatih Şahin: Kasım'da bitiyor...

AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, başkente yönelik projeleri SABAH Ankara'ya değerlendirdi.

A+A-

AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, başkente yönelik projeleri SABAH Ankara'ya değerlendirdi. Ulaşım, kültür, çevre ve sağlık alanlarındaki pek çok projenin AK Parti ile Ankara'ya kazandırıldığını belirten Şahin, 24 Haziran seçimlerine yönelik çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. İşte Fatih Şahin'in Ankara'ya dair açıklamalarının satır başları…

KALKINMADA ROL ALIYOR: Ankara Anadolu'nun dünyaya açılan kapısı. Ankara artık, kamu yönetiminin merkezi olmasının yanı sıra bir ticaret ve sanayi kenti… Ankara bugün başkent olmasının yanı sıra, aynı zamanda binlerce öğrencinin iyi bir eğitim için üniversitelerini tercih ettiği bir şehir. Ekonomik olarak baktığımızda ise Ankara'nın bugün ticaret, sanayi, sağlık turizmi ve lojistik alanda Türkiye'nin kalkınmasında önemli rol aldığını görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın seçim beyannamemizde Ankara için açıkladığı projeler hemşerilerimizin yaşam standartlarını ve refah seviyesini yükseltecek.

YÜZDE 20'Sİ MEMUR: Ankara'da öncelikli projelerimiz istihdamın artışına katkı sağlayacak, halkımızın yaşam kalitesini yükseltecek projeler olacak. Başkent Ankara'da kamunun yanı sıra; tarım, sanayi ve hizmet sektöründe de istihdam sağlanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre 2016 yılı itibariyle başkent Ankara'da 5 milyon 299 bin 257 kişi sosyal güvenlik kapsamında yer alıyor. 385 bin 961'i kamuda olmak üzere toplam çalışan sayısı 1 milyon 850 bin 345 kişi. Bir başka deyişle başkent Ankara'da çalışan nüfusun sadece yüzde 20'si memur olarak görev yapıyor. Geri kalan yüzde 80'lik nüfus yani, 1 milyon 464 bin 384 kişi, sanayi, hizmetler ve tarım sektörlerinde çalışıyor.

ULAŞIM FIRSATLARI ARTACAK: Ankara Otoyol ve YHT ağlarının buluştuğu çok önemli bir merkez haline geldi. Yapımları devam eden; Ankara-İstanbul Sürat Demiryolu Projesi, Ankara-İzmir, Ankara-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projeleri ve Ankara-Niğde Otoyolu Projeleri Ankara'nın bir kavşak noktasında olduğunun bir göstergesi… Ankara'da kent içi ulaşım projelerinden yeni metro hatları ve Ankaray hattının uzatılmasıyla beraber havaalanı, hastane gibi önemli merkezlere ulaşım fırsatı da artacak.

TREND YÜKSELİYOR
CUMHURBAŞKANIMIZ Recep Tayyip Erdoğan ve bizler AK Parti'li siyasetçiler olarak 24 Haziran'da hem parlamento hem Cumhurbaşkanlığı seçiminde en başarılı sonucu elde etmeye odaklanmış durumdayız. Yeni hükümet sistemiyle birlikte 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize çok daha hızlı bir şekilde ulaşabileceğiz. AK Parti olarak her geçen gün yükselen bir trendimiz var. Recep Tayyip Erdoğan'ın en yüksek oy oranıyla Cumhurbaşkanı seçilmesi için Ankara olarak çok güçlü bir destek vereceğiz. Ankara'da millet iradesinin sandığa güçlü bir şekilde yansıyacağına inancımız tam.

MOGAN KASIM'DA TAMAM
TÜRKİYE Uygarlıklar Müzesi'nin kurulması Ankara'nın kültür şehri hüviyetini güçlendirecek, yeni bir vizyon kazandıracak. Mogan Gölü Dip Çamurunun Temizliği Projesi, 2017 Temmuz ayında başladı. Toplam 2 milyon 800 bin metreküp çamur temizleme planlandı. Günlük 20-25 bin metreküp çamurun temizlendiği projede şu ana kadar yaklaşık 1,5 milyon metreküp çamur temizlendi. Bu yıl Kasım ayında inşallah tamamlanmış olacak.. Ankara, 5,5 milyona yaklaşan nüfusu ile Türkiye'de en büyük ikinci şehir konumunda. Şehrimiz, yapısı ve konumu itibariyle ister istemez yerli ve yabancı turistlerin de uğrak noktası haline geliyor Ankaramızın gri şehir algısının yıkılmasında da ben Millet Bahçesi'nin çok önemli bir yere sahip olacağını düşünüyorum. Artık Ankaralı hafta sonunu ailesiyle geçirmek istediğinde şehrin dışlarına doğru gitmek yerine şehir içinde oluşturulacak bu alanları kullanabilecek. Bu çok önemli bir atılım.

Bu haber toplam 3216 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.