1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Festivalde 'Ankara' gecesi
Festivalde 'Ankara' gecesi

Festivalde 'Ankara' gecesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen “Uluslararası Büyük Ankara Festivali”nde sahne Ankaralı sanatçıların oldu.

A+A-

 Festivalin 6. gecesinde Ankaralı sanatçılar İbocan, Mustafa Taş, Ankaralı Coşkun ve Hüseyin Kağıt seslendirdikleri türkü ve oyun havalarıyla onbinlerce Başkentliye unutamayacakları bir gece yaşattılar. Zaman zaman sağanak yağışa rağmen seyirciler, alanı konser sonuna kadar terketmedi.   

    Yoğun alkışlar arasında “Memleketim Ankara” parçasıyla sahneye ilk çıkan sanatçı İbocan oldu. İbocan, “Kara Gözlüm”, “Bahçe Duvarını Aştım”, “Çekirge”, “Fidayda”, “Misket” gibi çoğunluğu Ankara yöresi türkü ve oyun havalarının yer aldığı repertuarıyla, hayranlarının geceye coşarak başlamasını sağladı.

İbocan’ın oluşturduğu yarattığı coşkulu atmosferin ardından sahneye çıkan diğer bir Ankaralı sanatçı Mustafa Taş “Bitmedi Sevdan”, “Son Bir Kez Görebilsem Seni” şarkılarını okudu. Kendi sazını eline alarak hem çaldığı hem söylediği “Şınanay”, “Hayırdır İnşallah”, “Bahçe Duvarını Aştım” gibi türkü ve oyun havalarını seslendiren Taş, coşkuyu daha da artırdı.

Mustafa Taş “Ben Seversem- Hayırdır İnşallah” , “Ha babam Ha” , “Hayatı Tesbih Yapmışım” gibi zaman zaman tempoyu düşüren zaman zaman  coşkuyu arttıran parçaları izleyicilerin eşliğiyle birlikte söyledi.

Gecede sahne alan 3. sanatçısı ise lakabı “Ankaralı” olarak bilinen, Ankaralı Coşkun oldu. Sahneye büyük sevgi gösterileri arasında, ünü tüm Türkiye’ye yayılan “Ankara’nın Bağları”nı  söyleyerek çıkan Ankaralı Coşkun, ikinci olarak kendisinin  piyasaya yeni sunduğunu  anlattığı “Ankara’nın Bağları 2” ve “Papatya Falı” adlı eserlerini, Başkentlilerin beğenisine sundu.

   Daha sonra sazını eline alan Ankaralı Coşkun; “Ya Dost Ya Dost” ,“Yörü Yörü”  “Arabası Dört Teker”, “Aman Eller Duymasın” , “Suda Balık Yan Gider” gibi coşku dolu parçaları seslendirdi.

 Coşkun, programını,  “Ankara’nın Bağları”ndan Başkan Melih Gökçek için  uyarladığı “Angaranın Başkanısın” oyun havasıyla, coşkun bir ortamda  tamamladı.

Gecenin son sahne alan sanatçısı ise Hüseyin Kağıt oldu. Sahneye alevlerin oluşturulduğu bir görüntü efekti altında, çok sevilen  “Öbür Dünyada Sen Yan” şarkısını seslendirerek çıkan Hüseyin Kağıt, seyircilerden büyük alkış aldı.

“Hakkımı Asla Helal Etmiyorum Sana”, “Hayatı tesbih Yapmışım” gibi oldukça hüzünlü şarkılarla programına devam eden Hüseyin Kağıt, daha sonra eline aldığı kaşıklarla orkestraya eşlik ederek coşkuyu artırdı.

7. Uluslararası Büyük Ankara Festivali’nde bir gecede 4 Ankaralı sanatçının aynı sahnede konser vermesini tarihi bir gün olarak tanımlayan Hüseyin Kağıt, bu tarihi günü gerçekleştirdiği ve 4 Ankaralı sanatçıyı, Başkentlilerle buluşturduğu için Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür etti.

Daha sonra Ankara’nın dünya’nın en önemli başkentleri arasında yer aldığını, bu gelişmenin mimarının da Başkan Melih Gökçek olduğuna dikkat çeken Hüseyin Kağıt, kendisinin Başkan Melih Gökçek için yazdığı “Ankara Başkent Olalı, Böyle Başkan Görmedi” şiirini okudu. Müzik eşliğinde okunan parça  izleyicilerden büyük alkış aldı.    

Konser zaman zaman sanatçı Hüseyin Kağıt’ın, “damardan” diye tanımladığı hüzünlü şarkılarla, kimi zaman da türkü ve coşkulu oyun havalarıyla tamamlandı.

Bu haber toplam 2009 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.