1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Festivalin serinleten yüzü
Festivalin serinleten yüzü

Festivalin serinleten yüzü

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, bu yıl altıncısını düzenlediği Büyük Ankara Festivali, Atatürk Kültür Merkezi alanında tüm ziyaretçilerini karşılamaya devam ediyor. Festival alanının her köşesinde farklı etkinlikler ve sürprizlerle karşılaşan ziyaretçil

A+A-

FESTİVALİN SERİNLETEN YÜZÜ “ASKİ ÇADIRI”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, bu yıl altıncısını düzenlediği Büyük Ankara Festivali, Atatürk Kültür Merkezi alanında tüm ziyaretçilerini karşılamaya devam ediyor. Festival alanının her köşesinde farklı etkinlikler ve sürprizlerle karşılaşan ziyaretçiler eğlencenin tadını çıkararak doyasıya eğleniyor.

Festival sunduğu birçok eğlence ve aktivitenin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve belde belediyeleri, üniversiteler ile sivil toplum örgütlerinin de tanıtımını sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi de ASKİ, EGO Genel Müdürlükleri, Belediye’ye bağlı şirketler ve belediye birimlerinden oluşan çadırlarda kendi faaliyet alanlarını tanıtıyor, sergi ve sunumlarla Başkentlilerin merak ettikleri konuları izah ediyor, vatandaşlara yapılan hizmetleri öneklerle anlatıyor.

 Farkı tasarım ve sunumlarıyla dikkat çeken, teknolojinin tüm yeniliklerinin göz önüne alınarak yapıldığı ASKİ Çadırı tüm ilgiyi üstüne çekerek, vatandaş tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor.

ASKİ Çadırı’nda Yok Yok

Festival alanında en çok ilgiyi çeken çadır ASKİ Genel Müdürlüğü Çadırı oluyor. Çadırın girişinin önünde bekleyen Damlacık isimli maskotlar, ziyaretçilere keyifli anlar yaşatıyor. Ziyaretçiler Damlacıklarla hem doyasıya eğleniyor hem de hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmiyor. Duvarlardan akan suyla ziyaretçilerini karşılayan ASKİ Çadırı, Suyun tüm öyküsünü göz alıcı sunumlarla ziyaretçilerine sunuyor.

Çadır içerisinde Baraj Maketleri, Su Buharları, Su Dolum Tesisi, Barajların yer aldığı fotoğraflar ve bilgilerin sunulduğu dev afişler, İçme ve Atık Su Sistemleri, Hareket eden saksafon ve gitar çalan robotlar, Girdap Silindiri, Baloncuklar, Yer altı Tesislerden görsel temalara kadar pek çok ayrı güzellik yer alıyor. Ayrıca 16 tane klimanın yer aldığı çadırda insanları serinleten su buharları da yer alıyor. 

ASKİ Çadırının vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanmasını çadırda bulunan teknolojik yeniliklere bağlayan ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, “ Çadırımızda teknolojik yeniliklerin tümüne yer verdik. Vatandaşlarımızın ilgisini artık teknolojik yenilikler çekiyor. Dev çadırımızda suyun hangi aşamalardan geçtiğini görsel olarak anlatmaya çalıştık bunlarda oldukça dikkati çekiyor” dedi.

Festival Süresince Hediye ve İkramlar

Festival süresince ziyaretçilerine ikram ve hediyelerde bulunduklarını söyleyen İrfan Kaya,” Festival boyunca her gün 70 bin su, bin adet şapka, yağmurluk, bayrak ve balon, ücretsiz olarak dondurma, patlamış mısır ve pamuk şeker ikramlarımız oluyor.” Dedi.

 

Bu haber toplam 1643 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum