1. HABERLER

  2. Gençlik TEK YÜREK…
Gençlik TEK YÜREK…

Gençlik TEK YÜREK…

19 Ekim 2011 tarihinde Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde yaşanan hain saldırı, her geçen gün lanetlenmeye devam ediyor.

A+A-

19 Ekim 2011 tarihinde Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde yaşanan hain saldırı, her geçen gün lanetlenmeye devam ediyor.

Yaşanan bu saldırıyı protesto etmek için Cemal Gürsel Caddesi’nde toplanan, sloganlar ve pankartlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyen Gölbaşı genliğine Gölbaşılı vatandaşlarda balkonlarda alkışları ile eşlik etti.

Gençlik, Atatürk büstünde şehitlerimiz için Saygı Duruşu’nda bulunduktan sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşımız ile Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudular.

ÇEVİRİLEN DOLAPLARIN FARKINDAYIZ

Gölbaşı gençliği adına bir konuşma yapan Taygun Altunkaya, 30 yıldır birçok hükümetin değiştirildiğini ancak 30 yıldır mücadele edilen terörün bir türlü bitirilemediğini dile getirirken, söylenen söylemlerin havada kaldığına dikkat çekti.

Altunkaya konuşmasını şöyle devam etti:

“19 Ekim 2011 tarihinde yine yaslı bir sabah uyandık. Terör belası yine bizi can evimizden vurdu, yürekler bir kez daha yandı. 30 yıldır hükümet değişti fakat terör laneti bitirilemedi. “Bıçak kemiğe dayandı”, “İntikam alacağız” söylemleri acı şekilde havada kaldı. Yazık ki, Hilal Cebeci’nin twitter’de ki fotoğraflarının terör sorununda şehitlerimizden daha fazla konuşulduğu bir medyamız var. Şu an yapılan haberler göz boyamaktır. 24 şehit değil de 1 veya 2 şehit olsaydı bu kadar üzerinde durulacak mıydı? Toplumu duyarsızlaştırmak için uğraşıyorlar. Fakat biz Türk milletinin evlatları olarak, bu cumhuriyetin çocukları olarak çevirilen dolapların farkındayız. Terörden nemalanların çarkını kıracağız.”

TOPRAĞIMIZA GÖZ DİKENİ KURBAN EDERİZ

Siyasi iradenin gerçek anlamda gerekeni yapmasını beklediklerini dile getiren gençlik, “Bizler artık her gün yeni bir şehit haberi duymak istemiyoruz, her gün aynı acıyı yaşamak istemiyoruz. Gereken ne ise yapılsın. Teröristleri Habur sınır kapısında davullu zurnalı karşılamak değildir çözüm. Ya teslim olup işledikleri suçların cezasını çeksinler, ya da Türkiye Cumhuriyeti’nden def edilsinler. Şu iyi bilinmelidir ki; bu ülkede açılımcı, saçılımcı çakma aydınlar varsa, bu ülkeyi karşılıksız seven bizler de varız. Bir karış toprağımıza göz dikeni, kem gözle bakanı, bir karış toprağa kurban ederiz. Biz bu vatanın, toprağımızın bedelini kan ile ödedik. Beğenmediğiniz İsrail değimliydi bir askerini bahane edip, Lübnan’a savaş açan! Biz hergün onlarcasını ölüme yolluyoruz. Sonra ‘Vatan Sağolsun’ diyip unutuyoruz. Bizim neyimiz eksik? Ne yazık ki, Ulu Önder Atatürk’ün Türk insanına verdiği kıymeti bugün hiç kimse göstermiyor. Ne demişti Yüce Türk Atası “Bir Türk Cihana Bedeldir.” diye konuştu.

Gençliğin teröre lanet protestosu, yaşanan emsalsiz acının tekrar yaşanmaması, kardeşlerin artık şehit olmaması dilekleri ile son buldu.

Alının güvenlik önlemleri ile kalabalık grup olaysız ve sorunsuz bir şekilde olay yerinden ayrıldı.

 

 

 

Bu haber toplam 1862 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.