1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Gıda yardımları Ramazan'da da devam etti
Gıda yardımları Ramazan'da da devam etti

Gıda yardımları Ramazan'da da devam etti

Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği sosyal yardımlarla ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya, Ramazan ayında da devam ediyor. Yıl boyu dağıttığı yardımlarla dar gelirli ailelerin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, Ramazan'da da günde ortalama 1500 ai

A+A-

Paketler, her gün 3'er kişiden oluşan ekipler ve 20 araçla, ihtiyaç sahiplerinin evlerine götürülüyor. Yardım paketleri büyük bir özenle, bizzat hak sahibinin konutlarına teslim ediliyor. Böylelikle dağıtım sırasında hem karmaşanın önüne geçiliyor, hem de yardım alan ailelerin kimlikleri gizli kalmış oluyor.

Yardım kolilerinin içinde şu malzemeler bulunuyor:

“2 kg sofralık zeytin, 2 kg beyaz peynir, 1,6 kg domates salçası, 1,5 kg sofralık tuz, 10 kg makarna, 5 litre sıvı yağ, 5 kg un, 2 kg arpa şehriye, 1 kg sarı üzüm, 3 kg siyah çay, 6 kg toz şeker, 4 kg reçel, 2 kg tahin helvası, 5 kg pirinç, 2 kg kuru fasulye, 2 kg nohut, 2 kg pilavlık bulgur, 750 gr tuvalet sabunu, 700 gr banyo sabunu, 3 kg. çamaşır deterjanı,1,5 kg sıvı bulaşık deterjanı.”

 

-“YAPILAN YARDIMLARDAN ÇOK MEMNUNUZ”

Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinden çok memnun olduklarını belirten 47 yaşındaki Ö.K, “Dört kişilik bir aileyiz, kirada oturuyoruz. Allah, yardım eli uzatan herkesten razı olsun” dedi.

Yardımların düzenli olarak kendilerine iletildiğini ifade eden 42 yaşındaki M.K. “Belediye'nin bu hizmetini komşulardan duyduk, başvurduk. İhtiyacımız vardı, Allah razı olsun, her şey tertip düzen içerisinde, çok memnunuz” diyerek, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

-YARDIM İÇİN NASIL BAŞVURULUYOR?

Gıda ve temizlik malzemesi yardımı için ailelerde, “Ankara mücavir alan sınırları dâhilinde oturuyor olmak, ailenin gelirinin TÜİK yoksulluk sınırları altında olması, sosyal inceleme sonucunda yardım komisyonun belirlediği puanlama sisteminden 100 ve üzeri puan almış olmak” şartlarına uygunluk aranıyor.

Yardım almak isteyenlerin, yoksulluk belgesi, adrese dayalı aile beyanı ve nüfus cüzdan fotokopileriyle birlikte başvurması gerekiyor.

Yardımlardan faydalanmak için başvuru yapılacak adres ve numaralar şöyle:

            -Etlik Osmanlı  İş Merkezi: Etlik Caddesi No: 3 Kat: 1   Tel: 321 08 06  

            -Mareşal Çakmak Mah. Lise Cad. No:5/9 Sincan Tel: 276 22 31

            -Yavuz Selim Mah. PTT Cad. 7/A Çubuk Tel: 837 99 29

Bu haber toplam 1413 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.