1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Gökçek, muhtarlarla buluştu
Gökçek, muhtarlarla buluştu

Gökçek, muhtarlarla buluştu

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’teki bin civarında mahalle (köy) muhtarıyla bir araya gelerek, çalışmaları ve ilçelere yapılacak yatırımları anlattı.

A+A-

 Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’teki bin civarında mahalle (köy) muhtarıyla bir araya gelerek, çalışmaları ve ilçelere yapılacak yatırımları anlattı.

  Başkan Gökçek, Büyükşehri Belediyesi’nin çevre ilçelere yaptığı yatırımları kalem kalem muhtarlara fotoğraflarıyla anlattı.

                   Bin civarında muhtarla ATO Congresium’da bir araya gelen Başkan Gökçek, “Yıldız Ülkenin Marka Şehri” adı altında Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını anlattı. Başkan Gökçek, yaklaşık 2 saat süren brifingini, dev ekrandan çalışmaların eski-yeni fotoğraf ve görüntülerinin yer aldığı 1200 slaytlık sinevizyon gösterimi eşliğinde yaptı.

 

-“SİZİN İÇİN DAİRE BAŞKANLIĞI KURULDU”

                  Ankara Milletvekili Emrullah İşler ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı brifingde sözlerine,“Zaman zaman muhtar arkadaşlarımızın istek ve taleplerini almak ve birlikte çeşitli değerlendirmeler yapmak için bir araya geliyoruz. Öncelikle şunu söylemek isterim. Büyükşehir Belediyesi olarak, geçtiğimiz yıl içerisinde belediye meclis kararı almak suretiyle sizlerle irtibatımızı daha sık yapabilmek ve taleplerinizi alabilmek amacıyla ‘Belediyeler, Muhtarlıklar Ve Sivil Toplum Kuruluşları Daire Başkanlığı’ kurduk. Bunu da sizlere arz etmek isterim”diyerek başladı.

                  Kongre merkezini dolduran Muhtarların ve katılımcıların slogan ve alkışları eşliğinde sunumuna geçen Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin hedeflerinden, dünyanın en büyük temaparkı olacak Ankapark’taki çalışmalardan, Başkent’in dört bir tarafında yapımı gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinden bahsetti.

 

-“HACI BAYRAM’I BU AYIN 26’SINDA CUMHURBAŞKANIMIZ AÇACAK”

“Dikmen Vadisi 4 .ve 5. Etap kanayan yaramız” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, “Buranın yapımını da ideolojik bir grup olaylar çıkartarak 7 senedir engelledi. Seçim sonrası yıkacağız ve sorunu çözeceğiz”dedi.

Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi’nin de süratle devam ettiğini, 19 binada kamulaştırma sıkıntıları nedeniyle değişiklik yapılamadığını anlatan Başkan Gökçek, bölgenin eski ve yeni fotoğrafları eşliğindeki sunumunda, “Ayın 26’sında Hacı Bayramı Cumhurbaşkanımızla resmen açmış olacağız” dedi.

         Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan Gökçek, 2014 yılında yapılan köprü, alt-üst geçit, yaya üst geçidi, yeni açılan ve genişletilen yollar ve bulvarları da anlatarak,”Asfalt çalışması 2014 yılında tarihi bir rekordur. 4 milyon 807 bin 582 ton asfalt serilmiştir. Yani bu da 4 bin 807 kilometre uzunluğunda 6 metre genişliğinde yol yaptığımız anlamına gelir” diye konuştu.

Okullara ve üniversitelere yapılan yardımlardan, ilçelerdeki inşaat işlerine, aydınlatma, kaldırım ve bordur çalışmalarından, kentin estetiği için yürütülen çalışmalara kadar pek çok konuda istatistiki bilgi ve fotoğrafları izleyenlerle paylaşan Başkan Melih Gökçek, yeşillendirme çalışmaları kapsamında da Başkent’teki ağaç ve çalı dikiminden de bahsederek, 1994 yılında 2.08 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarının, 19,54 metrekareye çıktığını söyledi.

 

-ESERTEPE’YE PARK…

         Ankara’da 1994 yılında 19 olan park sayısının 352’ye çıktığını da kaydeden Başkan Gökçek, yine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Esertepe Parkı’nın da Mayıs ayının 21’in de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen sosyal belediyecilik faaliyetlerini de anlatan Başkan Gökçek; konserler, yayınlar, sergiler, önemli gün ve hafta kutlamalarını da rakamlarla muhtarlara aktardı.

Gıda ve Temizlik malzemesi, ekmek, bot, kaban, çanta, kırtasiye, yakacak, sığınmacılara yapılan yardımlar, sünnet şölenleri, evlilik yardımları, Ramazan Çadırları gibi Büyükşehir Belediyesi’nin çeşit çeşit yardımlarından da bahseden Başkan Gökçek, daha sonra da engellilere, yaşlılara, hanımlara, gençlere ve çocuklara yönelik hizmetleri yine sinevizyon eşliğinde anlattı.

ASKİ tarafından yürütülen hizmetleri, yeni yapılan su depolarını, paket arıtma tesislerini, yeni içme suyu ve pissu boru hatlarına da değinen Başkan Gökçek’in, “Barajlarımızda doluluk oranı tarihi rekorumuz sayılabilir. Yüzde 45 oranında… 716 milyon metreküp suyumuz var. Allah bizi susuz bırakmasın. Yıllara göre barajlara gelen su miktarlarını gösteren rakama göre de bu sene başından itibaren 348 milyon metreküp su geldi. Yanı bir yıllık su geldi şimdiden” sözleri, salondan yine büyük alkış aldı.

Sunumunu Başkent’teki ulaşım hizmetlerinden de bahsederek sürdüren Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin en çevreci otobüs filosuna sahip olduğunu, teleferiğin hizmete girdiğini ve günde 12 bin yolcu taşıdığını söyleyerek, Ankara ulaşımına ilişkin istatistiki bilgiler verdi.

 

-İLÇE İLÇE YATIRIMLAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelere yaptığı hizmetleri de anlatan Başkan Gökçek, 17 küçük çevre ilçeye vermiş olduğu hizmetlerin tutarlarını da aktardı.

İlçe ilçe yapılan yatırımları fotoğraflarla madde madde sinevizyondan gösteren Başkan Gökçek, ilçelere yapılan yatırım rakamlarını “eski parayla açıklayacağım” diyerek şunları söyledi:

“Akyurt’a 222 trilyon 748 milyon,

Ayaş 97 trilyon 697 milyon,

Bunu yeni parayla söyleyeyim, çok yüksek olacak çünkü… Bala 1 milyar 244 milyon 375 bin,

Beypazarı 37 trilyon,

Çamlıdere 225 trilyon 739 milyon,

Çubuk 571 trilyon,

Elmadağ 346 trilyon,

Evren 2 trilyon 848 milyar,

Güdül 60 trilyon,

Haymana 17 trilyon 945 milyar,

Kalecik 77 trilyon 512 milyar,

Kazan 632 trilyon 197 milyar,

Kızıcahamam 278 trilyon,

Nallıhan 18 trilyon 276 milyar,

Polatlı 17 trilyon,

Pursaklar 488 trilyon,

Şereflikoçhisar 22 trilyon.”

 

-BU YIL İTİBARİYLE YAPILACAKLAR

                  “Bundan sonra yapılacaklar” başlığı altında konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek: Ankaparak, Hıdırlıktepe, Mamak Kentsel Dönüşüm, Dikmen Vadisi, Kuzey Ankara 2. Etaba, Ulus Tarihi Kent Merkezi, Havaalanı Metrosu, Fuar Alanı, Oto Galeri, Yeni Hal, Ankara Boğazı, İnanç ve Tarih Müzesi’nin bitirilmesinin hedeflendiğini kaydederek, ayrıca Ankara’da dar gelirliler için “150 bin konutluk Güney Konut Projesi”ne başlanacağını söyledi.

Bu kapsamda Ankara’da dar gelirliler için yepyeni bir kent kurulacağını anlatan Başkan Gökçek, daha sonra da eskiden köy olan mahallerde yapılacak çalışmaları anlattı. Köylerde taziye evleri ve sulama göletleri yapılacağını anlatan Başkan Gökçek, daha sonra da yine köylerde tarım ve hayvancılık konusunda yapılacak atılımları madde madde muhtarlara aktardı.  

Muhtarlara sunum öncesi dağıtılan talep, istek ve değerlendirmelerine ilişkin formların da inceleneceğini ve taleplerin yerine getirilmesi konusunda gerekenlerin yapılacağını söyleyen  Başkan Gökçek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Bu haber toplam 2091 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.