1. HABERLER

  2. Gökçek: Bu resmen zavallılık
Gökçek: Bu resmen zavallılık

Gökçek: Bu resmen zavallılık

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 24 TV'de Melik Yiğitel'in sorularını cevaplandırdı. Gökçek, MHP milletvekilinin Cumhurbaşkanı'nın alana çıkmaması için YSK'ya başvurusuna ilişkin 'resmen zavallılık' şeklinde tepki gösterdi.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 24 TV'de Melik Yiğitel'in sorularını cevaplandırdı. Gökçek, MHP milletvekilinin Cumhurbaşkanı'nın alana çıkmaması için YSK'ya başvurusuna ilişkin 'resmen zavallılık' şeklinde tepki gösterdi.

BU SEÇİMDE ÇİFTE AVANTAJIMIZ VAR

'Son genel seçimden daha iyi bir netice alacağımızı düşünüyorum. Çünkü bu seçimde çifte avantajımız var. Birinci avantajımız özellikle Sayın Başbakanımız büyük bir performans sergiliyor. AK Parti'nin de, Cumhurbaşkanı'nın da bir iddiası var. Diyor ki; 'artık Türkiye Başkanlık sistemine geçmesi lazım.' Başkanlık sistemine geçmesi için tabi Cumhurbaşkanı çıkıp Başkanlık sisteminin neden lazım olduğunu çok net olarak anlatmasından daha doğal birşey olamaz. O da alanlarda olacak. Dolayısıyla gerçekten alanlar şenlenecek ve bu ikili itici gücün son derece mükemmel bir netice vereceğini düşünüyorum.'

BU RESMEN ZAVALLILIK

Gökçek, MHP milletvekilinin Cumhurbaşkanı'nın alana çıkmaması için YSK'ya başvurusuna ilişkin şunları söyledi:

'Öyle birşey olur mu? Efendim, sen çıkma. Niye? Sen çıktığında millete tesir ediyorsun. Böyle bir basitlik olabilir mi? Bu zavallılık ya. Resmen zavallılık. Yani, ben diyorsun; 'siyaset yapamıyorum, millete anlatamıyorum, bu Recep Tayyip Erdoğan Başbakan oluyor bir türlü anlatıyor, Cumhurbaşkanı oluyor bir türlü anlatıyor millet de bunu kucaklıyor.

Niye çıkmasın kardeşim? Çıkacak. 'Doğrudan doğruya anayasayı değiştirecek fikri savunanlara oy verin' diyor. Sen de savun, sana da oy versinler.'

BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİR NEVİ BAŞKANLIK SİSTEMİDİR

'Belediye Başkanlığı da bir nevi Başkanlık sistemidir. Bir meclis var, bir de başkan var. Belediye başkanları neden daha çok başarılı oluyor? Başkanlık sisteminin benzeri olduğundan dolayı oluyor. Bütün dünyada nerede koalisyonlar varsa, nerede çift başlılık varsa orada sıkıntı var.'

AMERİKA'DA DİKTATÖRLÜK VAR, ÖYLE Mİ?

Muhalefetin, Başkanlık sistemine karşı çıkmasına ve diktatörlük yönündeki eleştirilerine ilişkin Gökçek şunları söyledi:

Amerika'da diktatörlük var öyle mi? Amerika'da da başkanlık sistemi var. Bir taraftan Amerika'nın kuyruğuna takılıyorlar, Amerika ne derse onu yapıyorlar, onu dünyaya örnek gösteriyorlar, öteki tarafta güçleri yetmeyeceğini bildikleri için Türkiye'deki Başkanlık sistemine de diktatörlük diyorlar. Bunların lafıyla zaten yola çıkılmaz ki. Bir gün onu savunurlar, ertesi günü tam tersini savunurlar.

AL GÜLÜM VER GÜLÜM GAYET GÜZEL GİDİYORDU. ERDOĞAN DİYE BİRİ ÇIKTI...

Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan önce Başbakanlık'tan, şimdi de Cumhurbaşkanlığı'ndan indirmek için üst akıl Türkiye'nin başından gitmesini istiyor. Çünkü, eski dönemde bir hasta adam vardı. Yurt dışının her söylediğini yapan, emir eri konumunda olan, ülkesinin kalkınmasını istemeyen, faizlerin yüksek olduğu, tamamen sömürülen bir ülke. Onun başında da Başbakan, Cumhurbaşkanı var. Al gülüm ver gülüm gayet güzel gidiyordu. Recep Tayyip Erdoğan diye biri çıktı. Çıktıktan sonra tabiri caizse çomak soktu. Çomak sokunca işler bozulmaya başladı. Bu adam yurt dışındaki, özellikle Türkiye'ye düşman olan güçlere göre bir çıban başı. Onun için gitmesi lazım. Peki, Türkiye'de kim gitmesini istiyor? Muhalefet partileri. CHP istiyor, HDP istiyor, MHP istiyor, BBP istiyor. Hepsi neyi istiyor? Yeter ki Erdoğan gitsin. Başka hiçbir sorunları yok. Bu güçleri bir araya getirecek, onları organize edecek içeride birilerinin olması gerekiyor.

KILIÇDAROĞLU HDP'NİN BARAJI AŞMASINI İSTİYOR, ÇÜNKÜ...

Kılıçdaroğlu HDP'nin barajı aşmasını istiyor. Çünkü kendisine verilen talimat böyle. Kılıçdaroğlu'nun paralel yapının emrinden çıkma şansı sıfır.

CHP'LİLER HEMEN KOŞTULAR

Bank Asya'ya el konulunca CHP'liler hemen gidip orada hesap açtılar.

ŞİMDİ KARŞISINDA SARIGÜL VAR

Kılıçdaroğlu'nun seçimden mağlup çıkacağı yüzde yüz. O yüzden seçimden sonra karşısına rakip çıkmasını istemez. Emine Ülker Tarhan'ı gönderdi. Şimdi karşısında Sarıgül var. Onu aday göstermeyecek. Büyük ihtimalle Muharrem İnce de diskalifiye edilecek.

O KESİM HDP'YE GİDEBİLİR

Sarıgül'e aslında bir fırsat doğdu. Ortada kalan, Kılıçdaroğlu'na kızdığı için CHP'ye oy vermeyecek bir sol kesim var. Şimdi o kesim HDP'ye gidebilir. Eğer Sarıgül kendi partisiyle seçime girse, büyük ihtimalle CHP'nin yerini alır. Ama gitti Kılıçdaroğlu'na el pençe divan durdu. Bir tek milletvekilliğine talip.

MHP DE CHP'YE YAKIN ORANDA TESLİM ALINDI

MHP, paralel yapı tarafından CHP'ye yakın oranda teslim alındı. Bahçeli'nin çevresinen paralel yapı unsurları var. Kaset komplolarına parti içinden destek vardı.

ERDOĞAN GİTMEDEN...

Recep Tayyip Erdoğan gitmeden iktidar olamayacaklarına inanıyorlar.

Bu haber toplam 1437 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.