1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Gökçek: CHP'nin adayı insanlara hayal satıyor
Gökçek: CHP'nin adayı insanlara hayal satıyor

Gökçek: CHP'nin adayı insanlara hayal satıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın Cem Uzan gibi “Hayal sattığını” söyledi.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın Cem Uzan gibi  “Hayal sattığını” söyledi.

Daha önce Büyükşehir Belediyesi’nin 20 bin öğrenciye burs verdiğini, ancak bu bursun CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’nde iptal ettirildiğini hatırlatan Başkan Gökçek, “Senin şu anda mensubu olduğun parti burs vermeyi yasaklattı. Sen nasıl vereceksin” diye tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, KON TV’de Serdar Arseven’in sunduğu “ Serdar Arseven ile 1 Fincan Kahve” programına konuk oldu.

CHP adayı Mansur Yavaş’ın Büyükşehir Belediyesi’nin bir şirketi olan BUGSAŞ’ın işçilerine telefonla mesaj göndererek “kadro” vaadinde bulunduğunu da ifade eden Başkan Gökçek, “Şu anda ben sözümde durdum hepsini BUGSAŞ kadrosuna aldım. Şimdi BUGSAŞ kadrosundan kalkıp bunları EGO kadrosuna almak kanunen mümkün değil, kadro yok ki. Diyelim ki onda biri kadar kadro var. Onda birini almaya kalktığınızda sınav açmak zorundasınız. Ama bu kalkıyor, çalışanlara ‘ben kadro dağıtacağım’ diyor. Yani inanılmaz şekilde insanları tahrik ediyor. İnsanların umutlarıyla oynuyor” diye konuştu.

-YAŞLI KARTLARI İPTAL EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL:

Yaşlılara ‘rahatça gezebilmeleri için dağıtılan yaşlı kartlarının iptal edileceğine yönelik karalama kampanyasının da sürdürüldüğünü belirten Başkan Gökçek, “Şimdi çıkıyorlar ‘seçimlerden sonra yaşlı kartları iptal edilecek’ diyorlar. Yaşlı kartlarının iptal edilmesi mümkün mü? Hükümet bu konuda kanun çıkarttı. Ben 20 seneden beri, kanun yokken bu hakkı vermişim, şimdi niye kaldırayım. Böyle bir saçmalık olabilir mi?” dedi.

-DOLMUŞLARLA VE TAKSİLERLE İLGİLİ DÜZENLEME YOK-

Ellerinde yapacak bir projesi bulunmayanların kara propaganda ile ortalığı karıştırmaya çalıştıklarını belirten Melih Gökçek daha sonra şunları söyledi:

“Efendim ne yapacakmışım, minibüsleri kaldıracak mışım.  Taksileri özellikle belli bir takım kurallara bağlayacak mışım? Nereden çıktı bu nerede söyledim. ‘Kimi nasıl tahrik ederiz’ buna bakıyorlar. Halbuki CHP’nin adayı, ‘bilet fiyatlarını aşağı indireceğim’ diyor. Peki dolmuşlar nasıl çalışacak. Şu anda dolmuşlar hangi fiyatla kurtaracak? Nasıl yapacak. ‘Ben onlara bulurum’ diyor. Sen fiyatı aşağı indirdiğin zaman üste para mı verecekler.

         Diğer yandanHerkese burs dağıtacağım’diyor. Dağıtamazsın. Biz dağıtıyorduk, 20 bin üniversite öğrencisine. Hatta lisedeki öğrencilere bir destek parası veriyorduk, şimdi veremiyoruz.  Cumhuriyet Halk Partisi gitti Anayasa Mahkemesi’nde bunu iptal ettirdi. Senin şu anda mensubu bulunduğu parti burs vermeyi yasaklıyor, sen nasıl vereceksin bursu. Niye yalan söylüyorsun insanlara.  Yasal olarak veremezsin ki.  Aklına geleni söylüyor, yerlerse yesinler.

Ayağı yere basan bir proje söyleyeceksin, söylediğin zaman yapamayacağın bir şey olursa söyleme, insanları hayallerle uğraştırma, Cem Uzan olma, aynı bir Cem Uzan. Taktisyenleri buna şu taktiği vermişler demişler ki; ‘Cem Uzan hayal attı insanlara yüzde 7 oy aldı, kardeşim kararsızlar var sen at atabildiğin kadar. Vur vurabildiğin kadar. Ne kadar gelirse.’  O kararsızların içerisinde ne kadar kandırabildiğimiz varsa o kadar oy alırız. 3-5 puan olsa yeter. Yalan üzerine kurulu böyle bir siyaset olmaz ki.”

    

Bu haber toplam 1973 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.