1. HABERLER

  2. Gökçek: Eymir'i de alacağız, Eymir'i de kurtaracağız
Gökçek: Eymir'i de alacağız, Eymir'i de kurtaracağız

Gökçek: Eymir'i de alacağız, Eymir'i de kurtaracağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Haber Türk Televizyonu'nda Ankara Temsilcisi Veyis Ateş'in sunduğu 'Habertürk Özel' adlı programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Haber Türk Televizyonu'nda Ankara Temsilcisi Veyis Ateş'in sunduğu 'Habertürk Özel' adlı programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı canlı yayın programında “Başkent Gaz”dan, “Vatandaşlardan toplanan asfalt parası”na, 'Eymir Gölü''nden 'Mogan Gölü'nün temizliğine'' kadar gündemdeki birçok konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

MOGAN'A CAN SUYU VERDİK
Bir izleyiciden gelen soru üzerine konuşan Başkan Gökçek, Mogan Gölü'nde yetkiyi almak için çok büyük çaba sarf ettiğini belirtirken, bu sorumluluğun kendilerine verilmediğini söyledi.

Mogan Gölü'nün yüzülebilir bir haldeyken bataklık haline geldiğini ifade eden Gökçek 'Gölde su kalmadı. Büyükşehir Belediyesi olarak, Kesikköprü'den gelen suyu Mogan'a verdik ve Mogan'ın su seviyesini yükselttik. Biz o suyu vermesek göl temelli kurumuştu.' dedi.

MOGAN'IN DİP ÇAMURU TEMİZLENECEK
Mogan Gölü kenarına Mogan Park'ı yaptıklarını ve bu sayeden gölün kurtarıldığını ifade eden Gökçek 'Esas kurtuluş dip çamurunun temizlenmesiyle olacak. Şu anda bu senenin bütçesine konuldu ve bunun ihalesi de yapılarak o çamur da temizlenecek. Bunu biz yaptık.' diye konuştu.

EYMİR'DE ALACAĞIZ, EYMİR'İ DE KURTARACAĞIZ
Eymir Gölü'nün alacaklarını söyleyen Gökçek 'Eymir Gölü'nü ODTÜ'nün elinden alacağız. Çünkü bakamıyorlar. Eymir de şu an aynı şekilde elden çıkmış durumda. Eymir'i de alacağız, Eymir'i de kurtaracağız. Onun devamına da boğaz yapacağız. ' şeklinde konuştu.

ARIZA OLMADAN SAYAÇLARI DEĞŞTİRİYORLAR
Başkent Gaz ile ilgili şikayetlerde Büyükşehir Belediyesi'nin adının geçtiğine dikkat çeken Başkan Gökçek, bu konuda hala bazı vatandaşların bilgisinin olmadığını söyledi. Gökçek, Başkentgaz'ın arıza olmadan sayaçları değiştirdiğini ifade ederken 'Belediye bize ruhsat vermiyor diye yalan söylüyorlar.' dedi.


BENİM TEZİM ŞU: KULLANANDAN ALALIM
Canlı yayında Asfalt paralarının vatandaşlardan alınmaması yönündeki görüşlerini de ortaya koyan Başkan Gökçek, “Asfalt parasını biz de almıyorduk. Ancak 2010 yılında, MHP Genel Merkezi'nden Ankara'da asfalt paralarının toplanmadığına dair MHP Belediye Meclis üyelerine talimat verildi. Biz de bunu mecburen teftişe havale etmek zorunda kaldık ve bu arada bakanlığa da suç duyurusunda bulundular. İçişleri Bakanlığı ayrıca bir teftişe başladı ve teftiş neticesinde de sorumluların ortaya çıkartılarak, ilgililer hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması ve toplanmayan paraların da yöneticilere zimmet çıkartılması istendi. Benim tezim şu: Kullanandan alalım' diye konuştu.



 

Bu haber toplam 2461 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.