1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Gökçek halk otobüsçüleriyle buluştu
Gökçek halk otobüsçüleriyle buluştu

Gökçek halk otobüsçüleriyle buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek her fırsatta Ankaralılarla buluşarak 7 Haziran Genel seçimlerinin önemini, seçim öncesi hazırlanan senaryoları, olayları nasıl anlamaları ve ne yapmaları gerektiği konusunda vatandaşlara aydınlatıcı bilgiler

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek her fırsatta Ankaralılarla buluşarak 7 Haziran Genel seçimlerinin önemini, seçim öncesi hazırlanan senaryoları, olayları nasıl anlamaları ve ne yapmaları gerektiği konusunda vatandaşlara aydınlatıcı bilgiler veriyor.

Başkan Gökçek bu çerçevede, Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsçüler Odası’nın düzenlediği yemekli istişare toplantısına katılarak halk otobüsü esnafını yalnız bırakmadı. 

            Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş’ın ev sahipliği yaptığı yemekli istişare toplantısına, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz,  AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Ayhan Yılmaz  ve çok sayıda halk otobüsü esnafı katıldı.

Ankara’nın Mimarı ve Esnafın Dostu” sözleriyle takdim edilerek alkışlar arasında mikrofona davet edilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,  kısa bir süre önce Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun oda mensuplarına güzel müjdeler verdiğini hatırlatarak başladığı konuşmasında “İnşallah seçim sonrası elbirliği ile bunları istikrarlı tek başına bir  iktidarla gerçekleştirmeyi cenab-ı Allah bize nasip eder” temennisinde bulundu.

 Daha sonra Türkiye’de bu seçimle ilgili oyunları sürekli olarak televizyonlarda çeşitli vesilelerle katıldığı toplantılarda vatandaşlara aktardığına dikkat çeken Başkan Gökçek  “Türkiye’nin tek ama tek çıkışı  istikrarın devamında, istikrarın olmadığı yerde sıkıntı vardır” değerlendirmesinişu sözlerle destekledi:

“Türkiye’de beynelmilel güçler taşeronları vasıtasıyla üç muhalefet partisine koalisyon yaptırmak istiyorlar. Bütün amaçları, bütün gayeleri bu. En büyük gayeleri de HDP’yi barajı aşırtırıp, Ak Parti iktidarını sıkıntıya sokmak. Bu ne demek? Eskiden olduğu gibi işsizliğin, kuyrukların, zamların yani huzursuzluk demek. Türkiye yeniden 70 cente muhtaç olduğu dönemlere getirmek istiyorlar. Recep Tayyip Erdoğan’ı sevelim, sevmeyelim, Ahmet Davutoğlu’nu sevmeyebiliriz ama Türkiye’nin tek ama tek çıkışı devamlı olarak istikrarda."

        

-İNGİLTERE VE İTALYA İSTİKRARI SEÇTİ-

Batı ülkelerinin de istikrarın önemini anladıklarını ve tek parti yönetiminin sağlanması için çaba harcadıklarına dikkat çekerek en İngiltere ve İtalya örneklerini veren Başkan Gökçek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bakın İngiltere’ye İngiltere istikrarı seçti, tek partili yönetimi seçti. İtalya’da yıllardan beri koalisyon var. İtalyanların hepsi oybirliği ile dedi ki 'evet koalisyon var, koalisyonlar bizi sıkıntıya sokuyor. Ne yapalım dediler?' Tek parti iktidarını gerçekleştirmek için kanun değişikliği yaptılar. %40 oy alan partinin, parlamentoda %55 çoğunluğu sağlayacağı bir kanun düzenlemesi yaptılar. Ne için? İstikrar olsun diye. İstikrarın olmadığı yerde sıkıntı vardır değerli kardeşlerim. "

  

            -“KOALİSYON PKK VE DHKP-C’NİN HÜKÜMET ORTAKLIĞI DEMEK”-

Daha sonra konuşmasına Türkiye’de koalisyon olması durumunda oluşacak tehlikelere dikkat çekerek devam eden Başkan Gökçek, koalisyonun vatandaşa doğrudan tehdidini şöyle anlattı:

“Şimdi bir üçlü koalisyon oldu bir düşünün, 3 parti HDP, MHP, CHP İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlı ve Milli Eğitim Bakanlığı bu üç parti arasında bölüşülecek. Şimdi düşünün HDP İçişleri Bakanlığı’nı aldı. Polislerimiz bundan sonra PKK’lı mı olacak, veya bizim jandarma PKK’ya mı bağlanacak. Vahameti düşünebiliyor musunuz? Adalet Bakanlığı’nı bunlara verseler, savcılarımız, hakimlerimiz PKK’lı mı olacak? 

Vaz geçtik Milli Eğitim Bakanlığını verseler, üçünden birini verecekler ya, bizim çocuklarımızı eğiten öğretmenlerimiz PKK’lı mı olacak?

            CHP’ye verdiler Cumhuriyet Halk Partisi’nin DHKP- C ile olan münasebetini ben TV’lerde defalarca anlattım. CHP gelirse polisler, savcılar hakimler DHKP-C’li olabilir veya öğretmenler mi DHKP-C’li olsun? Herkes elini vicdanına koysun, buna göre düşünsün.”

                           

            -“MHP’DE SENARYONUN BİR PARÇASI”-

Konuşmasında MHP’nin bu senaryo içindeki konumuna da açıklık getiren Başkan Gökçek, üst akılın Ekmeleddin İhsanoğlu başbakanlığında kurmayı amaçladığı plana şu sözlerle açıklık getirdi:

“Diyeceksiniz ki MHP bunlarla koalisyon yapmaz. Ben 19 günden beri, bugün 20’nci gün olacak inşallah bir akşam hariç hergün televizyona çıktım, çıktığım televizyonlarda sayın Bahçeli’ye çağrıda bulundum. Sayın Bahçeli’ye 'Ben HDP ile CHP ile koalisyon yapmam. Çünki ben bugüne kadar HDP’nin desteklediği PKK’ya vatan haini dedim, DHKP-C hakkında demediğimi bırakmadım, dolayısı ile benim bunlarla koalisyon kurma imkanım' yok de diye çağrıda bulundum. Ne yapıyorsan yap derim. 19 günden beri ilk başta şöyle bir kenarından geçti, öyle kenarından geçmek olmaz net olacak dedim. Bugüne kadar niye bu olmadı? Çünkü üst akıl dediğimiz bir akıl var. Bu yurt dışından başta Paraleller  muhalefet partilerini yönetiyor, organizasyonu yapıyor.

Diyor ki üçlü muhalefet kurulacak başına da Milliyetçi Hareket Partisi’nden Ekmeleddin İhsanoğlu gelecek. Proje bu. Ekmeleddin başbakan diğerleri başbakan yardımcısı ve önemli olan AK Parti iktidarını yıkmak. Projeleri bu. Biz bu oyunu bozmamız gerekir.”

    

            -“ÇOCUKLARIMIZA İSTİKBALİMİZE SAHİP ÇIKALIM”-

Başkan Gökçek Konuşmasının sonunda Türkiye’deki tüm vatandaşlar gibi Halk Otobüsü esnafını da seçimlerde çocuklarına ve istikballerine sahip çıkmaları için yapmaları gerekeni şöyle özetledi:

“Bakın Doğan Medya Grubunu biliyorsunuz. Doğan Medya katillerin savunucusu olan Selahattin Demirtaş’ı nasıl şirin, demokrat gösteriyor. Herkes elini vicdanına koyup düşünsün bu işin içinde oyun olduğu belli değil mi? O kadar net ki. Onun için arkadaş direksiyonun başında, evinizde, bulunduğunuz her yerde istikrar için çok ama çok çalışmanız lazım.  Benim sizlerden istirhamım bu. Kendi çocuklarınız için, kendi istikbaliniz için Allah korusun sokağa çıkarttırmazlar. Size güveniyorum dualarınızı bizden eksik etmeyin.”

Konuşmanın ardından Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, Halk Otobüsü esnafına verdiği destek nedeniyle günün anısına Başkan Melih Gökçek’e el yapımı Selçuklu motifli bir lokumluk hediye etti.   

 

            -BAŞKAN GÖKÇEK SİNCAN VE OSTİM'DE VATANDAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI-

Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası’nın düzenlediği istişare toplantısından ayrılan Başkan Gökçek daha sonra Sincan ve OSTİM’de AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezlerin açılış törenlerine katılarak konuşma yaptı.

AK Parti seçim koordinasyon merkezlerinin açılışlarında toplanan kalabalık vatandaş topluluklarının coşkulu sevgi gösterileri eşliğinde konuşan Başkan Gökçek, her yerde olduğu gibi vatandaşlara 7 Mayıs genel seçimlerinde istikrarı seçmenin önemini anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim öncesi sıraladığı vaatlerini eleştiren ve bunların ekonomik karşılığı olmadığını kaydeden Başkan Gökçek, Kılıçdaroğlu’nun vermediği bir şey kalmadığına dikkat çekti.

Geçmişte de böyle komik olayların meydana geldiğini hatırlatan Başkan Gökçek, bir zamanlar Süleyman Demirel’in  “Arkadaş kim ne veriyorsa 5 fazlasını  ben veriyorum” sözlerini bu günkü ile benzeştiğini ve Kılıçdaroğlu ve diğer siyasetçilerin desteksiz vaatleri ile siyasette komedinin zirve yaptığını örnekler ile anlattı.

      Başkan Gökçek’in konuşmalarında değindiği önemli bir konuda PKK’nın ve destekçisi HDP’nin asla Kürtleri temsil etmediği, PKK’nın tüm tavırlarıyla din düşmanlığı yaptığını bildirdi. PKK’nın Kürtleri temsil etmediğini tekrar tekrar söyleyen Başkan Gökçek Ermeni örgütü ASALA’nın yenilmesi yok olmasıyla Doğu ve Güneydoğu’da PKK’nın kurulduğunu vurguladı. Asla Kürt, Türk ayrımı gibi bir şeyi kabul etmediğini, Doğu ve Güneydoğuda çok sayıda eli öpülesi Kürt vatandaş tanıdığını vurgulayan Başkan Gökçek, Kürtlerin dini değerlere sahip vatandaşlar olduğunun altını çizdi.

Bu haber toplam 2260 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.