1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Gökçek: Linç edilmesi mi lazım?
Gökçek: Linç edilmesi mi lazım?

Gökçek: Linç edilmesi mi lazım?

Firma sahibi Alp Gürkan’ın da üstüne gidilmemesinin çok ilginç olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, “Militanların tek meseleleri iktidara hücum etmek” dedi.

A+A-

Firma sahibi Alp Gürkan’ın da üstüne gidilmemesinin çok ilginç olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, “Militanların tek meseleleri iktidara hücum etmek” dedi.

          Yaraları saracak ve vatandaşların yanında olacak tek merciinin yine devlet olacağının altını çizen Başkan Gökçek,“Sayın Başbakanımız bakanlıklardan birçoğuna talimat verdi.Rahmetli olan şehit kardeşlerimizin ailelerinin yaralarını sarabilmek için çok çok değişik yeni bir paket geliyor inşallah. Acılar dinmez, mümkün değil. Allah onlara sabır versin. Bu paket yaraları kapatmaz ama geride kalanlarında her yönden desteklenmesi gerekir” diye konuştu.

         

-“YERKEL YANLIŞ YAPTI, AMA YANLIŞI YAPTI DİYE

LİNÇ Mİ EDİLMESİ LAZIM?"

          Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in Başbakanlık ve koruma polislerinin araçlarını tekmeleyen bir vatandaşa tekme attığı fotoğraflara ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Başkan Gökçek,  “İnternette tekme görüntüsünü defalarca izledim.  Yusuf o konuda yanlış yapmış. Netice itibariyle başbakanın yanında çalışıyor. Ama o da bir insan. Birileri başbakanın arabasına tekme atacak, yetmeyecek koruma arabasına hem de özel harekat polisini iterek bir tekme atacak, bir taraftan en ağır şekilde sövecek, küfür edecek, hakaret edecek... Doğru ya da yanlış tartışmıyorum. Ama bir insanın sabrı var… Yapmaması gerekirdi. Ama sabrına yenik düşerek yanlışı yaptı. Bu yanlışı yaptı diye linç mi edilmesi lazım?Bu malum medya AK Partiye başbakanıma kin kusuyor. Yusuf  bu yanlışı yaptı diye boynuna ipi takıp idam ediyorlar adamı. Var mı böyle bir şey?" dedi.

          Başbakanın Taner Kurucan isimli vatandaşa tokat attığı iddiasına ilişkin olarak da değerlendirmede bulunan Başkan Gökçek, “Adam ne dediğini bilmiyor. 4 sefer laf değiştiriyor, bir oldu diyor, bir olmadı diyor… Ben rica etsem benim dediğim gibi de konuşur. Bunu ciddiye almamak lazım” dedi. 

         

-13 YAŞINDAKİ ÇOCUK-

13 yaşında bir çocuğun polis tarafından götürülüşünün yer aldığı fotoğrafa ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine de Başkan Gökçek, söz konusu çocuğun eylemlerde çekilmiş görüntülerinin yayınlanmasının ardından şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu çocukcağız adı üzerinde çocuk, masum. Bu marjinal gruplar küçük çocukları her türlü eylemin içerisinde kullanıyorlar. Aslında masum bir çocuk ama oradaki militanlar tarafından telkin edilen ve her türlü olay içerisinde kullanılan bir çocuk. Polis daha münasip bir şekilde tutsa daha iyi olurdu ama o durum altında olmuyor işte. Bu çocuğun devlet koruması altına alınıp, bu gruplardan koparılması lazım. Bunun devlete yararlı bir halde eğitilmesi lazım. Burada medyanın yaptığı iki yüzlülük çok önemli. Sadece çocuğun yakasından çekildiğini vermemesi lazım. Bunun militanlar tarafından kullanılan zavallı bir çocuk olduğunu yazmaları, göstermeleri lazım. Bu çocuklar alınıyor, eğitiliyor, sonra da sokağa salıp militan olarak hayatına devam etmesini sağlamaya çalışıyorlar. Bu masum çocukları suçlu bir ferde dönüştürmeye çalışıyorlar. Bu tip çocukları devletin gözetimi altına vermek lazım. Olay masum bir olay değil ama çocuğumuz masum. Çünkü daha 13 yaşında.” 

 

-ALMANYA’DAKİ MİTİNGE DİKKAT

 

          Alman medyasındaki Başbakan’a yönelik manşetleri, Alman hükümeti tarafından Türkiye’ye yönelik yapılan eleştirileri ve Almanya’da yaşanan benzer süreçlerdeki tepkileri de görüntüleriyle birlikte kısaca anlatan Başkan Gökçek, şöyle konuştu:

“Başbakanımız Allah nasip ederse 24 Mayıs’ta Almanya’ya gidiyor ve Köln’de bir miting yapacak. Bu miting öncesi Alman hükümeti 3 mitinge daha müsaade etti. Bizimki kapalı, ötekiler açık. Diğerleri özellikle alevi dernekleri ve PKK yandaşları, üçüncü de yine bir grup tarafından yapılıyor. Başbakanın mitinginin civarında yapılıyor ve ‘umut ediyoruz ki bir karışıklık çıkmayacak’ diye açıklama yapıyor Alman hükümeti. Ben şundan endişe ediyorum. Alman hükümeti, özellikle başbakanımızın mitinginde sataşma ve olay çıkartma arzusu içerisinde gibi geliyor. Yani oradaki Türkleri birbirine düşürmek ister gibi bir havası var ve bu da beni endişeye sürüklüyor… Ben bilinçli olarak müsaade edildiğine inanıyorum…

Nasıl İslami bir grup diye geçinip de İslamiyet ile alakası olmayan bir yığın işler yapan bir grup varsa, Almanya’da da Alevilikle alakası olmayan, Türkiye'deki alevi kardeşlerimizden tamamen bambaşka, ama kendilerine Alevilik kisvesi veren ateist bir grup var. Maalesef alman hükümeti de Sayın Başbakanın dediği gibi bunlara destek veriyor. Bu tip gruplar tarafından bu karşıt mitinglerin organize edilmesinden endişe ediyoruz.”

 

-“GEZİ OLAYLARININ YILDÖNÜMÜNDE OLAYLAR ÇIKABİLİR”

Konuşmasını, “İkinci gezi olaylarını hazırlıyorlar” sözleriyle sürdüren Başkan Gökçek, “29 Mayıs’ta gezi olaylarının yıldönümü geliyor. Bu tarihte gezi olaylarının ikincisinin başlamasına yönelik çalışmalar olduğuna dair duyumlarımız var. Özellikle dış ülkelerin de bu konuyu destekleyeceğini ve köpürteceğini duyuyoruz. Bu manada endişe taşıyoruz. Ankara, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafında yeniden ikinci gezi olayları diye olayların başlatılacağından hiç kuşkum yok… Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi böyle bir şeyi denemek istiyorlar. Başbakanımızın muhtemeldir cumhurbaşkanı adayı olması, olması halinde de bunu sıkıntıya sokmak için Almanya da böyle bir kumpas yapılabilir” dedi.

 

-“CUMHURBAŞKANLIĞINI BİRİNCİ TURDA BİTER”

          Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmelerinin de sorulması üzerine Başkan Gökçek, şu açıklamayı yaptı:

          “Eğer Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanı olmak istiyorsa kesinlikle ve kesinlikle hakkıdır.

          Melih Gökçek olarak bana soruyorsanız, ben Başbakanımızın, Başbakan olarak devam etmesini istiyorum. Başladığı işleri bitirsin istiyorum. Cumhurbaşkanı iken bitiremez mi bitirebilir. Ama başbakanken daha etkili olacağını düşünüyorum…

          Ayrıca Cumhurbaşkanlığında da aynen Abdullah Gül beyin devam etmesini arzu ediyorum.

Başbakanımız ‘ben yukarı gideceğim’ derse de başımızın üstünde yeri var. İnşallah seçilmesi için de elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. O zaman da başbakanımız Abdullah Bey olsun isterim. Ama Başbakanımız ne düşünür, Abdullah Bey ne düşünür, aralarında ne konuşurlar, o onların bileceği işler.

Ancak karşılarında kimin olacağını ne Devlet Bahçeli ne de Kılıçdaroğlu karar verebilir. İkisinin de karar verme yetkisi yoktur. Sadece baronlar tarafından kendilerine empoze edilen ismi kabul etmek zorunda kalacaklardır. Baronlar bazı isimler üzerinde duruyorlar. O isimleri söylemem doğru olmaz... Allah’ın izniyle başbakanımızı veya Abdullah Beyi ilk turda mevki ve makamına getiririz.”

Programda sözlerini Soma’da şehit olan madencilere Allah’tan rahmet ve ailelerine sabır dilekleriyle devam eden Başkan Gökçek, gerek Almanya mitinginde herhangi bir olay yaşanmaması, gerekse Gezi olaylarının tekrarlanması temennisinde bulunarak, ailelere çocuklarına sahip çıkmaları uyarısında bulundu.

Bu haber toplam 2280 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.