1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Gökçek, Şereflikoçhisar'da
Gökçek, Şereflikoçhisar'da

Gökçek, Şereflikoçhisar'da

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve 2014 Yerel Seçimler AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek, seçim koordinasyon merkezi (SKM) açılışlarını Şereflikoçhisar ve Evren’de sürdürdü.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve 2014 Yerel Seçimler AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek, seçim koordinasyon merkezi (SKM) açılışlarını Şereflikoçhisar ve Evren’de sürdürdü.

Başkan Gökçek’e Şereflikoçhisar AK Parti SKM açılışında İlçe Belediye Başkanı adayı Ferda Polat, Evren SKM açılışında ise başkan adayı Abdülkadir Demirci eşlik etti.

Seçimlerin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olacak Şereflikoçhisar ve Evren’e pek çok müjde ile gelen Başkan Gökçek, projeleriyle yüzleri güldürdü.

Şereflikoçhisar ve ardından Evren’de yaptığı miting havasındaki açılış törenlerinde coşkulu bir kalabalığa hitap eden Başkan Gökçek, “Bundan sonra Ankara merkezde ne varsa Büyükşehir Belediyesi’ne yeni katılacak ilçelerde de o olacak” dedi.

   İki ilçede yaptığı konuşmada da Şereflikoçhisar ve Evren halkına asfalt ve alt yapı sorunlarını 5 yıl içinde bitirileceği sözünü veren Başkan Gökçek, Koçhisar halkının yaya üst geçidi taleplerini de karşılayacaklarını belirtti.

 

“TARIM VE HAYVANCILIK KONUSUNDA DEĞİŞİK YATIRIMLAR YAPILACAK”

Her iki ilçede de Büyükşehir belediyelerinin artık, tarım ve hayvancılık ile ilgili her türlü projeye kaynak aktarabildiğini anımsatan Başkan Gökçek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“12 şirketimiz var. Bu şirketlerimizi 16 ilçemize tarım ve hayvancılık konusunda değişik yatırımlar yapmaları için görevlendiriyoruz. Örneğin Şereflikoçhisar’da ne tip tesis kurmak lazımsa mutlaka onu kuracağız. Hayvancılık konusunda diyelim ki süt ürünleri bol oluyor onu desteklemek gerekiyor, destekleyeceğiz. Evren’de balıkçılığı destekleyeceğiz. Sebze meyve paketleme için, ürünlerinizin daha fazla para yapması için tesis lazımsa kuracağız. Şirketleri kurup işletmeye açtıktan ve karlı duruma getirdikten sonra köylü isterse kuracağı kooperatiflere bu tesisleri birebir devredeceğiz. İşin içinden biz çıkacağız. Köylü muhatap olacak satışını kendi yapacak.”

Çiftçilerin en büyük sorunlarından birisinin nadasa bırakılan araziler olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, bu konuda da bir proje geliştirdiklerini dile getirerek, aspir gibi toprağı yormadan ikinci kez ürün elde edilebilen hem yağ hem de küspe olarak faydalanılabilen bitkilerin ekimini teşvik edeceklerini ve bu bitkileri işlemek için bir fabrika kuracaklarını açıkladı.

Halk Ekmek fabrikasının arpa ekmeğinden de söz eden Başkan Gökçek, “Bu ekmeğin sıhhi faydaları çok fazla. Ama ona uygun yeterli arpa üretimi olmadığı için tıkanıyoruz. Köylünün bir kısmıyla anlaşmak suretiyle fiyatı da belli olmak kaydıyla sizden alımını yapacak. Bu da köylüye ekstra bir avantaj temin edecek” diye konuştu.

“ŞEREFLİKOÇHİSAR E90 YOLUNA YEREL ÜRÜN DÜKKANLARI”

Şereflikoçhisar’da yaptığı konuşmada ilçede Organize Sanayi Bölgesi’nin yerinin hazır olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “Allah izin verirse el ele vereceğiz organize sanayi bölgesinin alt yapısını biz yapacağız. Sanayiciler de yerlerini yapacak. İnşallah organize sanayi bölgesini sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz, sanayiyi ayağa kaldıracağız” diye konuştu.

Hanımlara yönelik BELMEK kurslarının, çocuk kulüplerinin, gençlik merkezi ve aile yaşam merkezlerini açmayı da planladıklarını ifade eden Başkan Gökçek, “5 yıl içinde bu merkezleri açmak bize bir görev. Bunların hepsine kavuşacaksınız” dedi.

Çiftçilere verdiği müjdeleri pazarlama alanındaki projeleri ile sürdüren Başkan Gökçek, Şereflikoçhisar için çok önemli bir değere sahip E-90 yolu üzerine yerel ürünlerin satışının sağlanacağı dükkanlar kurulacağına ilişkin söz verdi. Köylülerin kendi yetiştirdiği ürünleri gelene gidene satıp para kazanabileceğini vurgulayan Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Aynı yerleri Ankara’da merkezde belli yerlere de kuruyoruz. Madem bütün taşra ilçeleri bize bağlandı. Her bir bölgemizde değişik ürünler üretiliyor. Ankara’da direkt satabilmek için şirketlerimiz değişik mağazalar kuracak. Ziraat fakültesi yanındaki Fatih Köprüsü altını da Ziraat Fakültesi ile birlikte yerel ürünlerin satıldığı bir yer haline getireceğiz. Ankara’nın köylüsü neyi üretirse birebir vatandaşla buluşacak. Hem köylü kazanacak, hem vatandaş daha kaliteli ürün yiyecek.”

Şereflikoçhisar denince akla gelen Hacıbekir kavununu da marka haline getireceğini belirten Başkan Gökçek, Tuz Gölü’nün turizme daha iyi hizmet etmesi için de araştırmalar yaptıklarını ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak AK Parti iktidarının da sosyal politikaları doğrultusunda sosyal projeleri ile örnek olduklarını ve pek çok uluslararası ödül aldıklarını kaydeden Başkan Gökçek, “Şu anda Ankara’da 165 bin aileye gıda dağıtıyoruz. 100 bin civarında vatandaşımıza kömür dağıtıyoruz. Her yıl 60-100 bin arasında değişen kırtasiye, 55 bin bedava ekmek dağıtıyoruz. Allah nasip ederse Koçhisar da Büyükşehir’in bir ilçesi olduğu için köyler dahil kömür, gıda ihtiyacını Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak dağıtmak bizim size görevimiz.”

 

“EVREN HİRFANLI BARAJI ETRAFINA SAYFİYE ALANI”

Başkan Gökçek, Şereflikoçhisar’ın ardından gittiği Evren’de de coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Evren’e ilk kez geldiğini ifade eden Başkan Gökçek, “Uzaktan baktığım vakit çok güzel bir ilçe, biraz ağacı eksik, onları da birlikte ektik mi seyreyleyin o zaman” dedi.

Hirfanlı Barajı’nın hem ilçe hem de Ankara için büyük bir nimet olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, Evren’de göçü önleyecek turizmi geliştirecek ve balıkçılığı destekleyecek projelerini şöyle aktardı:

“Baraj etrafındaki araziye 20 metrekarelik sayfiye yerleri koyalım dedik. Bütün Ankaralıyı buraya davet edelim, yaz aylarında gelsinler, hafta sonlarını burada geçirsinler.  Ben de hatta bir yer alırım yılda bir iki kez gelirim. Alışveriş yerleri de yaparız, bölge halkı para kazanır.

Burada bir tane tesisiniz var. Bir hayli eskimiş onu yenileyeceğiz.

Hirfanlı içinde dolaşacak 25 tane özel motor hediye edeceğim. Ankara’nın dört bir tarafından gelen insanlara kiralayın balıkçılığa başlatın. Balıkçılığın temeli Evren olsun

Balıkçılığı teşvik etmemiz lazım. Motorlarınız kayıklarınız eskimiş olabilir. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak en azından 100 tane balıkçılık için kayık hediye edelim. Balıklarınızı bunlarla avlayın, himaye etmeniz için de buzhane yapalım. Şirketi kurduktan sonra iş yoluna girdi, para kazanmaya başladı, sizin kuracağınız kooperatife direkt teslim edeceğiz.”

Muhalefet partilerinin “AK Parti kazanırsa hayvancılığı yasaklayacak, bütün ahırları kapatacak” diye yalanlar söylediğini vurgulayan Başkan Gökçek, “Yeni bir keçi üreteceğiz; adı AK keçi… biz bu keçi türünü bol miktarda üretip, köylülere dağıtıp hayvancılığı teşvik etmeyi planlarken, ahırları kapatmamız mümkün mü? Bunu söyleyenler külliyen yalan söylüyor” dedi.

“ÜÇLÜ OLURSA GÜÇLÜ OLUR”

Bugüne kadar ne söz verdiyse hepsini tutan bir belediye başkanı olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “Ama başarılı olmak için hizmeti en güzel şekilde verebilmek için ilçe, büyükşehir belediyesi ve hükümetin aynı partiden olması lazım. Yani üçlü olmalı güçlü olmalı ki hizmet gelsin. Bizler sizlere hizmet için söz veriyoruz. Sizler de inşallah ilçede AK Parti oylarını yüzde 75’in üzerine çıkarmak için söz verirseniz gerisi birer birer yoluna girer” diye konuştu.

 

Bu haber toplam 2904 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.