1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Gökçek Twitter'dan patladı
Gökçek Twitter'dan patladı

Gökçek Twitter'dan patladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Güvenpark’ta yer alan minibüs duraklarının bulunduğu alanın yer altına alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

Başkan Gökçek, Twitter'dan, daha önce yine Mimarlar Odası'nın karşı çıkarıp dava açtığı çok sayıdaki projeleri gerçekleştirdiklerini ima ederek,“Bence siz anlamadığınız işe bulaşmayın. Biz burayı, birilerini bağırta bağırta yapar, bitiririz inşallah. Tıpkı onlarca kez yaptığımız gibi...”tweet'ini paylaştı.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından Keçiören metrosunun ikinci etabı olan  AKM-Gar-Kızılay hattının son durağı olarak inşa edilecek Kızılay istasyonunun, Güvenpark'ta bulunan minibüs duraklarının altına yapılması planlanıyor. Bu çalışmalarla eşzamanlı olarak da mevcut minibüs duraklarının yer altında 2 veya 3 kat olarak yer alması öngörülüyor.

Geçtiğimiz hafta içinde, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti, CHP ve MHP'li üyelerin oybirliğiyle aldığı kararla, bu konuda proje hazırlayıp Ulaştırma Bakanlığı'na sunması için Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilendirilmişti.

 

-"GÜVENPARK, MEVCUT HALİYLE KORUNACAK"

Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, alanda yapılacak çalışmalar hakkında Büyükşehir Belediye Meclisi’nde üyelere bilgi verirken, “Duraklar, şu anda bulundukları alanın tam altına yapılacak metro istasyonu içinde yer alacak. Kesinlikle Güvenpark Anıtı ve yeşil alana dokunulması söz konusu değil. Üstelik minibüs durakları yer altına alındığında, mevcut alanın üstü yeşillendirilecek. Böylece bugünkü karmaşa, çirkin görüntü de ortadan kalkmış olacak" demişti.

Bu haber toplam 2355 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.