1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Gökçek'ten çarpıcı açıklamalar
Gökçek'ten çarpıcı açıklamalar

Gökçek'ten çarpıcı açıklamalar

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti’nin Milli Parti olmadığına yönelik MHP tarafından ortaya atılan iddialara“Türkiye’den kendisinin milliyetçi olduğunu söyleyen devlet adamının önce Orhun Anıtlarına gitmesi lazım”diyerek cevap verdi

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti’nin Milli Parti olmadığına yönelik MHP tarafından ortaya atılan iddialara“Türkiye’den kendisinin milliyetçi olduğunu söyleyen devlet adamının önce Orhun Anıtlarına gitmesi lazım”diyerek cevap verdi verdi.   

Her gün ayrı bir televizyon kanalı programına katılarak seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ülke TV’de Turgay Güler'in sunduğu "Sıradışı" programına konuk oldu. Katıldığı televizyon programlarında çarpıcı tespitlerde bulunan Başkan Gökçek, bu kez MHP’li yöneticilerin AK Parti’nin ‘milli bir parti olmadığı’ yönündeki iddialarına cevap verdi.

Canlı yayına katılmadan önce attığı Bu gece MHP'li kardeşlerimi TV başına bekliyorum. Parti politikaları açısından kim daha milli davranıyor? Belgeleriyle. Ülke TV'de buluşalım” şeklindeki twiti ile çağrıda bulunan Başkan Gökçek, AK Parti döneminde yapılan ‘milli faaliyetleri’ anlattı.

Ekran başındakilere, Bir siyasal partinin başındaki milliyetçi, milli ve özellikle kendi tarihine bağlı olduğunu iddia eden kişiler, mukayese edilse aklınıza ilk ne gelir?” şeklinde soru yönelten Başkan Gökçek, “Türkiye’den kendisinin milliyetçi olduğunu söyleyen devlet adamının önce Orhun Anıtlarına gitmesi lazım.  Peki Sayın Devlet Bahçeli Orhun anıtlarına gitmiş midir? Hayır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Orhun Anıtlarına giderken yaşadığı zorlukları hatırlatan Başkan Gökçek, “İlk ziyaretinde Moğolistan’daki anıtlara karadan gitme şansı yoktu. Sayın Cumhurbaşkanımız, helikopter ile giderek burada bir tarlaya indi. Sonra‘Yolu olmayan bir anıt olur mu? Derhal Orhun Anıtlarının yolu yapılsın. Bir de müze yapılsın’ dedi. Ecdadımıza müze yaptık yolunu yaptık Ecdadımıza sahip çıktık” söyledi.

 

-TİKA BÜTÇESİ 19 KAT ARTTI

MHP’lilere “Kardeşlerim yanlış anlamayın” şeklinde seslenen Başkan Gökçek, “AK Partiye yapılan suçlamalar var. Bunu haksız olduğunu ispat etmeye çalışıyorum” diyerek şunları söyledi:

“TİKA adında, Türk toplulukları ve Türk Cumhuriyetlerine yardım eden bir kuruluş var. Bunlar, 1992 – 2000 yılları içerisinde 2241 proje yapmışlar. AK Parti döneminde 11 yılda yapmış oldukları proje 13 bin 253 tane. TİKA’nın yıllık bütçesi 44 milyon lira’dan 19 kat artarak 840 milyona çıkmış. TİKA’nın Eğitim Danışmanı sayısı 550’den bizim dönemimizde 46 bin 720 kişiye çıkmış. Kim daha milli, herkes elini vicdanına koysun söylesin. Sayın Cumhurbaşkanımız Türk cumhuriyetlerine 34 defa gitmiş. Sayın Devlet Bahçeli üç defa gitmiş. Bir şey daha var herkes edebiyatını yaptı bugüne kadar; eskiden beri MHP’ye gönül veren arkadaşlarımızın ve iş adamlarının arkasında 16 tane Türk bayrağı vardır. Ama biz bunu devlet törenlerinde açık hale getiremedik. Milliyetçi Hareket Partisi olarak söylüyorum. Ama bir Başbakan geldi sonra Cumhurbaşkanı oldu, adı Recep Tayip Erdoğan; tuttu Sarayın merdivenlerine 16 devletin askerini ve bayrağını dikti.

Sonra Turkuaz halı mavi biliyorsunuz, Türklerin rengidir. Bu toprakların rengidir.  Ne demek istiyor burada. Bu 16 devlet benim tarihim. Ben buradan geliyorum benim Türkiye Cumhuriyetim bunun devamı Ben böylesine köklü bir devletim. Şimdi kim daha milli?”

 

 

-“AKPARTİ’Yİ ÇÖZÜM SÜRECİ İLE YIPRATMAYA ÇALIŞIYORLAR”

MHP yöneticilerinin AK Parti’yi en çok yıpratmaya çalıştıkları konulardan birinin ‘Çözüm süreci’ olduğunu ifade eden Başkan Gökçek,“Abdullah Öcalan’ın kesinleşmiş idam cezasının infazının ertelenmesine ilişkin” bir belge göstererek şunları kaydetti:

“Burada, Bülent Ecevit, Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz’ın imzaları var. Şimdi terörist başı yakalandı. Arkasından yargılandı. İdam kararı verildi. Ondan sonra ne kaldı TBMM'de onaylanıp, infazı. Soruyorum, infazı yapılsaydı kim Devlet Bahçeli’den hesap soracaktı. Niye etmedin hazır gelmiş avucunun içinde niye etmedin. Sadece el kaldıracaksın. Ama kaldırmadınız. Bir noktada Öcalan’ın idam kararını kaldırmak suretiyle hapse attınız. Şimdi bizi niye suçluyorsunuz. Ondan sonra gel AK Parti’ye çözüm sürecini niye yapıyorsun de…Efendim AK Parti çözüm sürecini niye yapıyor? Kan akmasın diye. Her gelen cenaze doğrudan doğruya milletin infialine neden oluyor… Evlat bu! Kimse evladını kaybetmek istemiyor. Kim ister ki? Ama dikkat edin o dönemde gelen her cenazeye MHP’li gençleri götürüyorlar, MHP’li gençlere slogan attırıyorlar. Bir nevi siyasi istismar meselesi haline getiriyorlar”

 

- TÜRKİYE’DE CHP-MHP-HDP KOALİSYONU OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR

Başkan Gökçek, beynelmilel güçlerin Türkiye’de seçim sonrası CHP-MHP-HDP koalisyonu oluşturmaya çalıştığını söyleyerek,  bu yapının oluşturulabilmesi için de MHP ile HDP’nin bir araya gelmesinin sağlanacağını kaydetti.

O kadar enteresan ki! Şimdi kalkıp HDP’nin üzerinden MHP milliyetçilik duyguları ile insanları çekmeye çalışıyor. Ama buna karşılıkta koalisyona hazırlanıyor” diye konuşan Başkan Gökçek, “Devlet Bahçeli son derece net ‘Bunlar PKK vatan hainidir. Onu destekleyen siyasal parti ile ben ittifak yapmam, koalisyon kurmam kesinlikle mümkün değildir. Ben bunu milletime taahhüt ediyorum. HDP ile de CHP ile de MHP hiç bir zaman koalisyon yapmaz’ desin. Ben kendisine televizyonda teşekkür edeceğim”  dedi.

 

-“AK PARTİ’YE KADAR BÖYLE ZENGİNLİK GÖRMEDİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ.”

 Geç saatlere kadar süren programda CHP’nin seçim dönemi stratejisinin çerçevelerini de izleyiciye anlatan Başkan Gökçek,  Uzan ile Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatlerinin afişlerini yan yana koyarak birebir benzerliklerine dikkat çekti.

Başkan Gökçek, Kılıçdaroğlu’nun şimdiki açıklamalarıyla geçmiş dönemde yaptığı açıklamalarının tezatlığını da gazete kupürleri ve video görüntüleri ile anlattı.

Amerika’dan gelen danışmanlarının seçim için Kılıçdaroğlu’na verdiği talimatları belgelerden okuyan Başkan Gökçek, CHP’nin sürekli olarak yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili söylemlerde bulunduğuna dikkat çekerek, yabancı ülkelerin yönetim binalarının fotoğrafları eşliğinde şunları kaydetti:

“Kılıçdaroğlu, adaylarına ‘mitinglerle iktidar yolu açılmaz evlere gidin, emekliye ikramiyeyi anlatın’, ‘parayı nereden bulacaksınız diye sorarsalar’, ‘kaçak sarayın fayansına gelince para var. Emekliye gelince mi yok, deyin’  diyor, tezi bu. Saray kaçak değil. Sarayın her şeyiyle ruhsatı var. CHP’lilerin uydurduğu laf. Burası milletin halkın bir kere onun bilinmesinde fayda var. Maliyeti 1.3 kat trilyon lira. Sadece Kılıçdaroğlu’nun iki maaş diye vaat ettiği para 31.9 katrilyon lira. Yani sadece bir yıl içerisinde emeklilere dağıtacağı maaşın 25’te birine Saray yapılıyor. Saray bir defa yapılıyor. Maaş her yıl veriliyor. Kılıçdaroğlu, biz 45 milyon dolara 80 milyon metreküp kapasiteli Kavşakkaya Barajını yapıyoruz.  Siz 40 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajını yani bizim yaptığımız barajın yarısı büyüklükteki barajı  4.5 milyar dolara. Yani bunun yüz katı. Hatta oran açısından 200 katına yaptınız.

 Sadece Yuvacık’ta sağa sola uçup giden parayla sen 3.5 tane Saray yaparsın. Biz AK Partiliyiz. AK Parti’ye kadar böyle zenginlik görmedi bu Türkiye Cumhuriyeti. Zenginliği AK Parti zamanında gördü ve şerefinden bunu yaptı. 473 katrilyon bütçemiz var. 363 tane saray yapılır bizim bütçemizle. Bu bir sefer yapılacak ve yüz yıl kalacak.”

AK Parti döneminde yapılan proje ve faaliyetlerle ilgili sunumlar yapan Başkan Gökçek, savunma sanayisinde yerli yapım araçları teker teker tanıttı.

Başkan Gökçek, Türkiye’nin insansız hava araçları, tanklar ve savaş uçaklar gibi birçok makineyi kendisinin üretebildiğinin altını çizdi.

 

Bu haber toplam 1698 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.