1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Gökçek'ten ilçelere müjde
Gökçek'ten ilçelere müjde

Gökçek'ten ilçelere müjde

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’in dört bir tarafındaki ilçelere müjdeli haberler verdi.

A+A-

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’in dört bir tarafındaki ilçelere müjdeli haberler verdi.

Başkan Gökçek’e Ankara’nın değişik ilçelerinde faaliyet gösteren federasyon ve derneklerin, heyetler halinde gerçekleştirdiği ziyaretler sürüyor. Ziyaretçilerine ilçelerde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapılacak çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Gökçek, sorunları dinliyor, talepleri alıyor ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuyor.

Başkan Gökçek’i makamında ziyaret eden Kalecikliler, Akyurt, Nallıhan, Çubuk, Elmadağ, Bala ve Şereflikoçhisar-Evren Federasyonları ile Bala Abazlı Derneği başkan ve üyeleri, çalışmaları nedeniyle Başkan Gökçek’e teşekkür ederek, bölgeleri ile ilgili görüş, öneri, istek ve taleplerini dile getirdiler.

 

-“KALECİK’E HİZMETE HER ZAMAN HAZIRIZ”

                        Başkan Gökçek’i ilk olarak Kalecikliler Federasyonu ziyaret etti. Ziyarete katılan Kalecikliler adına konuşan Federasyon Başkanı Ali Osman Arslan, Başkan Gökçek’e şimdiye kadar Kalecik’e yapılan hizmetler nedeniyle öncelikle teşekkür etti. Kalecik derneklerinin üyeleri de mücavir alanda yer alan bazı sorunlarla ilgili Başkan Gökçek’ten yardım istediler.

                        Başkan Gökçek ise Kalecik’e Büyükşehir Belediyesi olarak ellerinden geldiği kadar hizmet ettiklerini hatırlatarak, “Kalecik’in içine asfalt yollar yaptık, Aile Yaşam Merkezi açtık, şimdi de saat kulesi dikiyoruz. Kalecik’te park yapacak yer aradık ama belediye yer göstermediği için yapamadık. Eksiklikler varsa tamamlamak için elimizden geleni yaparız, hiç endişeniz olmasın” dedi.

            Federasyon Başkanı Ali Osman Arslan,  Başkan Gökçek’e arkasında “Melih Gökçek” yazılı Kalecikspor’un 6 numaralı yeşil-beyazlı formasını hediye etti. Başkan Gökçek de amatör kümede başarılara imza atan Kalecikspor’a malzeme desteği sağlanması için talimat verdi.

 

-“20 YILDA 500 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM SAĞLADIK”

                        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ikinci ziyaretçileri ise aralarında çok sayıda işadamının da bulunduğu Akyurt Federasyonu heyeti oldu.

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş’ın da eşlik ettiği federasyon heyeti, Başkan Gökçek’e Akyurt’a yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür etti.

            Başkan Gökçek de istihdama olan katkılarını gündeme getirdi ve 20 yılda organize sanayi bölgelerine sağladıkları altyapı destekleriyle 500 bin civarında kişinin iş sahibi olması imkanı temin ettiklerini kaydetti.

Sadece İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde 108 bin kişilik istihdam sağlandığına dikkat çeken Başkan Gökçek, BELTEK kurslarından 110 bin kişinin mezun olduğunu söyledi.

Akyurt’taki sanayi kuruluşlarının sahibi işadamları ise ziyarette Başkan Gökçek’e Kuzey Ankara girişi ve protokol yolu hizmetleri nedeniyle teşekkür ettiler. Akyurtlular Başkan Gökçek’e bir de plaket takdim etti.

 

-“NALLIHAN KEÇİ SÜTÜNÜN MERKEZİ OLSUN”

                        Başkan Gökçek Nallıhan Federasyonu’nu oluşturan derneklerin başkan ve üyelerini de kabul etti. Konuklarına Nallıhan’a Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına girdikten sonra daha çok hizmetin olacağını anlatan Başkan Gökçek, keçi sütünde Nallıhan’ın yoğunlaşması görüşünü savundu ve “Keçi sütü denilince akla Nallıhan gelmesi lazım” diye konuştu.

Sohbet havasında gerçekleşen ziyaretin ardından Nallıhan heyeti adına İşadamı Ayhan Sümer, Başkan Gökçek’e bir çiçek demeti takdim etti.

 

-ÇUBUKLULAR “KAPI”YI BEĞENDİ

            Başkan Gökçek’i ziyaret eden çok sayıda Ankaralılar tarafından kurulan dernek oluşumlarından biri de Çubuklular Federasyonu oldu.

            Çubuk Yolu’na Ankara’ya giriş kapısı yaptıklarını anlatan Başkan Gökçek, “Henüz adını koymadık ama Yıldırım Beyazıt’ın adının verilmesi düşünülüyor, Ankara’nın beş girişine de farklı özelliklerde giriş kapısı yapıyoruz” dedi.  Çubuklular ise ekranda izledikleri kapıyı beğendiler ve Yıldırım Beyazıt isminde birleştiler.

 

-“ELMADAĞ’A HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”

Elmadağ Federasyonu temsilcilerine Büyükşehir Belediyesi olarak fakir ailelere yakacak, gıda, ekmek yardımında bulunduklarını, okula giden çocuklar için kırtasiye, bot, kaban yardımında bulunduklarını anlatan Başkan Gökçek, federasyon üyelerine seçim şarkısı olarak kullanacağı “Ankara’nın Bağları” adlı şarkıyı dinletti. Federasyon üyeleri ise Başkan Gökçek’e yapılan hizmetler için teşekkür ettiler.

 

-BALALILAR BAŞKAN GÜRBÜZ İLE GELDİ

Bala Federasyonu Başkanı ve Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz ise federasyon üyeleri ile birlikte Başkan Gökçek’i makamında ziyaret etti. Bala’ya götürülen hizmetler için çok teşekkür eden İbrahim Gürbüz, “Bala’ya ve şahsıma gösterdiğiniz hizmetlerden memnunum. Bala’ya destek oldunuz. Bala bugüne değin almadığı hizmetleri aldı” diye konuştu.

Federasyon üyeleri ise Başkan Gökçek’e çeşitli konularla ilgili talep ve görüşlerini belirterek bazı köylerdeki su sorunu ile ilgili yardım istediler.

Başkan Gökçek, ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya’yı telefonla arayarak sorunların giderilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

            Başkan Gökçek’in bir diğer ziyaretçileri ise Bala Abazlı Derneği başkan ve üyeleri oldu. Abazlı’da işsizlik sorunlarını dile getiren ziyaretçilerine Başkan Gökçek, bu konuda da yardımcı olacağını söyledi.

 

-ŞEREFLİKOÇHİSAR-EVREN FEDERASYONU

Başkan Gökçek’i makamında ayrı ayrı ziyaret eden federasyonların sonuncusu ise Şereflikoçhisar-Evren Federasyonu oldu.

Şereflikoçhisar’a her zaman hizmet ettiklerini belirten Başkan Gökçek, “Artık Şereflikoçhisar olarak siz de Büyükşehirli oldunuz. Bugüne kadar Büyükşehir bünyesinde olmamanıza rağmen biz gücümüzün yettiği kadar her zaman Şereflikoçhisar’a elimizi uzatmaya çalıştık. Özellikle asfaltlarınız konusunda bir hayli katkılarımız oldu. Şu anda herhalde Şereflikoçhisar’da pek asfaltsız yer kalmadı gibi. Bir de şimdi size meydan saati hediye ediyoruz. Bundan sonra çok daha büyük hizmetler göreceksiniz” diye konuştu.

Federasyon üyelerinin talep ve görüşlerini dinleyen Başkan Gökçek, kendisini ziyaret eden tüm federasyon üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu haber toplam 2367 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.