1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı Belediyesi kendi asfaltını üretecek
Gölbaşı Belediyesi kendi asfaltını üretecek

Gölbaşı Belediyesi kendi asfaltını üretecek

Gölbaşı Belediyesi kendi asfaltını kendi üretmek için asfalt plenti tesisini dualarla Tepeyurt Mahallesinde hizmete açtı.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi kendi asfaltını kendi üretmek için asfalt plenti tesisini dualarla Tepeyurt Mahallesinde hizmete açtı.

MALİYET YARI YARIYA DÜŞTÜ

Tepeyurt Mahallesinde hizmete giren asfalt plenti tesisinin açılışında konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ; “Göreve geldiğimizden beri asfalt üretimi hakkında gerekli araştırma ve çalışmalarımızı yaptık.  Bellas şirketi ile birlikte ortak olarak tesisimizi kurduk. Geçen sene asfaltı 130 bin liraya almıştık. Bu yıl ise serme ve sıkıştırma dahil 90 liraya mal ederek ekonomik hale getirdik. Bundan sonraki dönemde Gölbaşı’nda asfaltsız yer bırakmayacağız” dedi.  Duruay,  plentin maliyetlerini de açıklayarak; “Asfalt plentinin maliyeti 1 milyon 239 bin euro, kuruluş aşamasında Başkent Doğalgaza 358 bin lira ödeme yaptık. Elektrik ve trafo bağlantısı ile birlikte 290 bin lira, tesis alt yapı kuruluşuna ise 422 bin lira ödeme yaptık” diyerek plentin yıllık üterim kapasitesinin 460 ton olduğunu ifade etti.

foto-galeri-icon-010.png

Açılışın ardından ilk asfaltın atımı Emirler Mahallesi’nde yapıldı.

Tesisin açılışında AK Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Nuriye Atabey, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı. 

Bu haber toplam 2200 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.