1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı Belediyesi'nden aile içi şiddet eğitimi
Gölbaşı Belediyesi'nden aile içi şiddet eğitimi

Gölbaşı Belediyesi'nden aile içi şiddet eğitimi

Gölbaşı Belediyesi ve Gölbaşı Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğiyle, ailelere yönelik, “Aile İçi İletişim” eğitimi verildi.

A+A-

 

Gölbaşı Toplum Sağlığı Merkezi Psikologu Gülsüm Karaağaç, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitimde aile içi iletişim hakkında bilgi verdi.

Aile içi iletişiminin önemini bir hikaye ile giriş yaparak anlatan Karaağaç,aile içinde dinlemenin,paylaşmanın ve etkileşimin önemini vurguladı. Kadın katılımcıların yoğun olduğu konferansda çocuk eğitiminin önemi üzerinde duruldu. Çocukların daha çok anneleriyle vakit geçirdiğini belirterek, babaların çocuklarına olan ilgisinin az olduğuna değindi.

Başarılı bir iletişimin temelinde sevgi ve saygı olduğunu belirten Karaağaç, sevgiden yoksun çocukların zeka ve beden gelişimlerinde gerileme olduğunu ve ev içi huzurun sağlanmasında sevginin şart olduğunun altını çizdi. Çocuğa olan saygının yoksunluğuna dikkat çeken Karaağaç, çocuk gelişiminde çocuğu dinlemenin çocuğa olan saygıyı ifade ettiğini belirtti. Sevgi,saygı,güven,özgüven gibi duyguların aile içinde adaletli olması gerektiğini söyledi.

Konferansda, aile içi iletişimde sevgi ve saygının öneminden bahseden Karaağaç, şunları kaydetti ‘’Siz çocuğunuzu aktif olarak dinler ona sevgi gösterirseniz sizden,  ben varım, ben değerliyim, ben seviliyorum mesajlarını alır. Aktif olarak dinlemiyorsanız bu mesajların tam tersini alır ve kendini değersiz hisseder.Ben değerliyim mesajını alan çocuk etrafa neşe saçan,ayakları yere basan birey olur.Hissettirilen sevgi aile içi iletişimin kilit noktasıdır.’’

Bu haber toplam 2981 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.