1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı Belediyesi'nden tarihi yatırımlar
Gölbaşı Belediyesi'nden tarihi yatırımlar

Gölbaşı Belediyesi'nden tarihi yatırımlar

Gölbaşı Belediyesi rekor bütçeli yatırımlarla adından söz ettiriyor.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi rekor bütçeli yatırımlarla adından söz ettiriyor. Sağlıktan kültüre, temizlikten alt yapıya kadar geniş bir perspektifte her mahallede yeni projeleri hayata geçiren Gölbaşı Belediyesi’nin projeleri hızla yükseliyor. Yapımı devam eden ve biten yatırımların Gölbaşı Belediyesi’ne maliyeti ise yaklaşık 100 milyonu buluyor.  

İşte devam eden ve yapımı biten projelerden bazıları;

ŞEHİR PARKI

Yemyeşil doğasıyla ailelere, çocuklara, yetişkinlere ve yaşlılara hitap edecek şekilde yapılan Şehir Parkı’nda her yaştan ziyaretçiye uygun aktivite olanakları bulunacak. Eymir, Seğmenler ve Şafak Mahalleleri ortasında bulunan alana yapımına başlanan parkta, çocuklar için macera parkı, köprülü ada, kamp ve oyun alanlarının yanı sıra doğal hayatı öğrenme ve pentatlon alanıyla ağaç oyun evleri yer alacak. Şehir Parkı’nın teknik özelliklerine gelecek olursak, 117 bin m2 park alanı, 1m ile 5m boylarında ağaçlar, yaklaşık 1000 m2’ lik oturum alanı- 3000 m2’lik sosyal tesis, 42 m’lik dönme dolap, minimum 250- 300 m2’lik hizmet binası ve konserler için çim amfi yapılıyor. Şehir parkının belediyeye maliyeti 15 milyon 425 bin lira

eymir-mahallesi-sehir-parki.jpg

DÖNME DOLAP

Projenin en önemli özelliği ise dönme dolap dahil olmak üzere parkın bütün enerji ihtiyacının otoparklar üzerindeki güneş panellerinden sağlanarak sürdürülebilirliğe katkı sağlaması olacak. Dönme dolabın belediyeye maliyeti 4 milyon 495 bin lira.

donme-dolap.jpg

EYMİR SOSYAL TESİSİ

Eymir Mahallesi Sosyal Tesis Binası, Gölbaşı'ndaki ailelere sosyal imkanları ile gerçek bir yaşam alanı olarak hizmet verecek. Tesis üç bölümden oluşuyor; A Blok’ta kapalı havuz ve fitness merkezi, B Blok’ta düğün salonu, C Blok’ta ise derslikler, ofisler, sergi alanı, restoran ve kafeterya bulunacak. Eymir Sosyal Tesisi, Gölbaşı'ndaki vatandaşların tüm ihtiyaçlarına cevap verecek. Burada ise 113134 ada- 4305 m2’lik alan, 110 kişilik konferans salonu, 530 m2’lik havuz alanı, 420 m2’lik fitness merkezi, 580 m2’lik 336 kişi kapasiteli çok amaçlı salon, 300 m2’lik alana sahip derslikler, 114 m2’lik idari ofisler, 170 m2’lik sergi alanı, 345 m2’lik restoran bulunuyor. Tesisin belediyeye maliyeti 11 milyon 435 bin lira.

eymir-aile-yasam-merkezi.jpg

SEĞMENLER PAZAR YERİ

Seğmenler Mahallesi Pazar Yeri, her yaştan semt sakinin farklı nedenlerle ziyaret etmek isteyeceği ve sosyal iletişimi güçlendirecek bir merkez olarak yapımına başlanmıştır. Projenin zemin katında açık pazar yeri ve Zabıta Müdürlüğü’nün yanı sıra, kadın ve erkek mescitleri bulunuyor. Pazar yerinin üst katında ise sahnesi, akustik duvar ve tavanlarına ek olarak teknik donanımlarıyla son derece modern, çok amaçlı bir salon yer alacak. Pazar yerine ek olarak bir Belediye Hizmet binası yapılmaktadır. Bu hizmet binasının birinci katında yedi adet dijital ekranlı, tam donanımlı derslik bulunmaktadır. Tesisin belediyey maliyeti 13 milyon 440 bin lira.

segmenler-zubeyde-hanim.jpg

MEVLANA SPOR MERKEZİ (BAHÇELİEVLER MAHALLESİ)

Mevlana Parkı içerisinde yapılması planlanan Mevlana Spor Kompleksi’nin ihalesi tamamlanmıştır. Spor kompleksi içinde Yüzme Havuzu, Fitness Merkezi, Sauna ve Hamam, Derslikler ile Çocuk Oyun ve Bakım birimleri bulunacak. Uluslararası standartlarda hazırlanan yüzme havuzunda, yüzme antrenmanları ve eğitimler yapılabilecek. İki kattan oluşan fitness bölümünde, özel ve grup egzersiz salonları ile aletli spor birimleri bulunacak. Sauna, hamam ve buhar odaları, yine fitness birimi ile bağlantılı biçimde bir kullanım alanı da yapılması planlanmaktadır. Proje aşamaları tamamlanmış olan, bu özgün yapı, gelecek nesillere sağlık ve spor etkinlikleri açısından önemli ölçüde fayda sağlayacak. Tesisin belediyeye maliyeti 4 milyon 439 bin 900 lira

mevlana-spor-merkezi.jpg

ŞEHİTLER ANITI

GÖLBAŞI Belediyesi'nce Gölbaşılı şehitler anısına yapılan 'Şehitlik Anıtı', darbe kalkışmasının yıl dönümü olan 15 Temmuz'da düzenlenecek törenle hizmete açıldı. Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Polis Akademisi yolu üzerinde bulunan Şelale Parkı'na yapılan anıtta, tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet ülküsü ile barış, özgürlük, demokrasi gibi evrensel değerlerin vurgusu öne çıkarıldı. Anıtın belediyeye maliyeti 636 bin lira.

15-temmuz-sehitler-aniti-alimi.jpg

KIZILCAŞAR KÜLTÜR MERKEZİ

Kızılcaşar mahallesinde yaşayan kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla engellisiyle ve çocuklarla 7’den 70’e herkese hitap edecek olan Kızılcaşar Kültür Merkezi’nin yapımına başlandı. Mahalle merkezinde 953 m2 arsa üzerine 2 bin 100 metrekarelik inşaat alanına sahip olacak olan kültür merkezi taziye evi olarak da kullanılacak. Tesisin belediyeye maliyeti 2 milyon 100 bin lira

kizilcasar-ku.jpg

TEMİZ BİR GÖLBAŞI İÇİN DEV BÜTÇE

Gölbaşı Belediyesi ilçeyi başkentin en temiz ilçesi yapmak için temizliğe dev bir bütçe hazırladı. Yaklaşık 200 işçi ile Gölbaşı’nın en ücra köşelerine kadar ulaşmayı hedefleyen Gölbaşı Belediyesi temizlik için yaklaşık 38 milyon 472 bin lira ödeme yapacak. Temizlik ihalesinin belediyeye maliyeti 38 milyon 472 bin 231 lira.

cop-ihalesi.jpg

 

 

Bu haber toplam 4285 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.