1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı eğitimle gelişiyor
Gölbaşı eğitimle gelişiyor

Gölbaşı eğitimle gelişiyor

"Gölbaşı Mesleki Eğitimle Gelişiyor Projesi” kapsamında Gölbaşı Mesleki Eğitim Çalıştayı 03.06.2021 tarihinde Kaymakamımız Sayın Tülay BAYDAR BİLGİHAN koordinesinde gerçekleştirildi.

A+A-

Çalıştaya Gölbaşı Kaymakamımız Sayın Tülay BAYDAR BİLGİHAN, Ankara İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Turan AKPINAR,  Gölbaşı İlçe Müdürümüz Sayın Salih NAMAL, Gölbaşı belediyesi, seçkin sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, okul yöneticileri ve proje ekibi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından protokol konuşmalarına geçildi. Açılış konuşmasını yapan İlçe Müdürümüz Sayın Salih NAMAL, Gölbaşı Kaymakamımız Sayın Tülay BAYDAR BİLGİHAN önderliğinde, Ankara Kalkınma Ajansı Hibe desteği ile yürütülen “Gölbaşı Mesleki Eğitimle Gelişiyor” projesi kapsamında, ilçemizde mesleki eğitimi geliştirmek ve kalitesini artırmaya yönelik mesleki eğitimle ilgili, bugün burada olan siz değerli paydaşlarımızın görüşlerini alarak mesleki eğitimde yol haritamızı belirlemek istiyoruz diyerek sözlerine mesleki eğitimin öneminden ve çalıştayın gerekçelerinden bahsederek devam etti

Gölbaşı Mesleki Eğitimle Gelişiyor Projesi kapsamında yapılan faaliyetler ile Bakanlığımızın 2023 vizyon hedeflerine ulaşmamızda bugün yapacağımız çalıştay bizlere yol gösterecektir.  Yapacağımız çalışmanın Gölbaşımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor bize bu çalışma ortamını sağlayan başta Sayın Kaymakamımız Tülay BAYDAR BİLGİHAN olmak üzere proje ekibinde görevli olan Semiha ÖZKUL, Emrah TOKYÜREK  siz değerli katılımcılara ve okul müdürlerimize teşekkür ediyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum dedi,

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Sayın TURAN AKPINAR, Ankara ve Gölbaşı Mesleki Eğitim okullarında yapılan çalışmalardan ve mesleki eğitime ilişkin plan ve projelerden bahsederek Ankara’da mesleki eğitime verilen önemin giderek arttığını ifade etti. Ankara Kalkınma Ajansına, projede ve çalıştayda emeği geçenlere teşekkür etti.

Projenin mimarı kaymakamımız Sayın Tülay BAYDAR BİLGİHAN Gölbaşı’nda mesleki eğitime ilişkin yapılan yatırımlardan, mesleki eğitimin ve sektörün mevcut durumu ve mesleki eğitimde sektörel işbirliğinin öneminden bahsetti. Gölbaşı’nda tarım ve hayvancılık potansiyeline dönük işgücü ihtiyacını karşılamaya yönelik 2020-2021 eğitim öğretim yılında Karaali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açıldığını, Bakanlığımızca yaptırılan ve faaliyete geçecek olan 60 yatak kapasiteli “Mogan Mesleki ve Teknik Anadolul Lisesi”nin de bu sektörde kısa zamanda önemli bir değer oluşturacağını söyledi.
İlçenin  yaklaşık 250, orta ve üzeri ölçekte sanayi kuruluşunda çalışan 40.000 işçisi ile bir sanayi kenti olma yolunda olduğunu,  ayrıca, ASELSAN, FNSS, TÜRKSAT gibi önemli/stratejik kurumlarında ve şimdilik sayısı iki(2) olan Teknokentlerde yoğunlaşan bilişim alanındaki yaklaşık 300 özel şirkette hatırı sayılır sayıda nitelikli/beyaz yakalı çalışana sahip olduğunu, bu firmaların ve teknokentin ilçemizde bulunan meslek liseleri için sektörel işbirliği  açısından önemli bir kazanım olduğunu dile getirdi.

Ardından Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Daire Başkanlığı Uzman öğretmen Osman DOLGUNYÜREK sunumunu gerçekleştirdi. 
Proje koordinatörü Semiha ÖZKUL Proje amaçları, palanlanan faaliyetleri, sonuçları, yapılan ve yapılacak olan faaliyetleri çeren proje sunumunu gerçekleştirdi.
Açılış konuşması ve sunumların ardından çalıştay grupları masalarına geçerek çalıştay konu ve alt konu başlıkları ile daha önce hazırlanmış format üzerinden çalışmalarını gerçekleştirdiler ve çalıştay grup sonuçlarını sundular. Çalıştay sonunda katılımcılara,  Kaymakamımız Sayın Tülay BAYDAR BİLGİHAN tarafından katılım belgeleri takdim edildi ve kaymakamımız tüm katılımcılara teşekkür ederek, çalıştay sonuçlarının hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi.Toplu fotoğraf çekimi ile çalıştay sona erdi.
Çalıştayda emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz ve Çalıştayın Gölbaşı, Ankara ve ülkemize hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyoruz.
 

Bu haber toplam 2885 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.