1. HABERLER

  2. Gölbaşı için Dakka vakti
Gölbaşı için Dakka vakti

Gölbaşı için Dakka vakti

Gölbaşı için Dakka vakti

A+A-

Odabaşı döneminde Atatürk Sahil Parkı’na yaptırılan saat kulesi ulusal basının gündeminde.

www.hurriyet.com.tr’de yayınlanan haberde Saat kulesinin 4 yönünde yer alan göstergelerin hiçbirinin Türkiye saatine uymadığı ifade edildi.

Mert Gökhan Koç’un imzasını taşıyan ve ‘Gölbaşı’nda Dünya saati’ başlığı ile verilen haberde saat kulesinde ki yanlışlığın bir an önce giderilmesi gerektiğine vurgu yapılıyor.

www.hurriyet.com.tr’de yayınlanan haber ise şöyle:

Gölbaşı’nda ‘Dünya’ saati

4 yönünde 4 ayrı vakti gösteren Gölbaşı Atatürk Sahil Parkı’ndaki saat kulesi vatandaşlar arasında alay konusu oldu. Dört tarafın da gösterdiği saatin yanlış olduğunu belirten vatandaşlar, “Bu kadar özensizlik olmaz” dedi.

Gölbaşı  Belediyesi’nin Atatürk Sahil Parkı’na yaklaşık 2 yıl önce inşa ettiği 4 yönlü saatin hiçbirinin doğru vakti göstermemesine, ilçe sakinleri tepki gösterdi. Son dönemlerde kentin birçok noktasına inşa edilen saat kulelerinin bir benzeri olan ve parkın hemen girişinde yer alan saat kulesinin, çevreden geçen vatandaşları yanılttığını dile getiren bölge sakinleri, “Kulenin dört bir yanındaki saatlerin her biri farklı saati gösteriyor. Saatlerden hiçbirisi de Türkiye saatini tutturamıyor” diye konuştu.

GÖRENLER ŞAŞKINA DÖNÜYOR

Parka gelen vatandaşların her biri farklı saat dilimlerini gösteren saat kulesini gördüklerinde şaşkına döndüğünü belirten çevre sakinleri, şöyle devam etti:
“İlk başta gördüklerinde pek inanmıyorlar. Kulenin etrafında bir tur attıktan sonra saatlerden hiçbirinin Türkiye saatini göstermediğini görünce vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Gideceği herhangi bir yere yetişmeye çalışan ve bu saat kulesine güvenenlerin işi çok zor. Yetkililer bir an önce saatleri düzeltip bu komik duruma son versin.”

GÖLBAŞI İÇİN DAKKA VAKTİ

Ankara Hürriyet’in Atatürk Sahil Parkı’ndaki saat kulesini fotoğrafladığı anda, saatler 13.20’yi gösterirken, saat kulesinin dört bir yanındaki saatler ise 15.30, 16.10, 16.40 ve 16.50’yi gösteriyordu. Türkiye’nin içinde bulunduğu saat diliminin oldukça ilerisinde olan saatler, Azerbaycan’ın başkenti Bakü, Bangladeş’in başkenti Dakka, Hindistan’ın başkenti Mumbai ve Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’in içinde bulunduğu saat dilimleriyle benzerlik gösterdi.




Kaynak: Hürriyet

Bu haber toplam 1539 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.