1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı Şehir Parkı açıldı
Gölbaşı Şehir Parkı açıldı

Gölbaşı Şehir Parkı açıldı

Eymir, Seğmenler ve Şafak Mahallelerinin kesişim noktasında 117 bin m2’lik alana kurulan Şehir Parkı, yemyeşil doğasıyla 7’den 77’ye herkese hitap edecek.

A+A-

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay Şehir Parkı hakkında şunları söyledi;

“Şehir Parkı’nı Gölbaşılıların hizmetine açıyoruz. Daha sonra da resmi açılışını gerçekleştireceğiz. Bu park Gölbaşı’nın en büyük, Ankara’nın da sayılı parklarından bir tanesi olacak. İçerisinde spor tesisleri, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, dönme dolabı, havuzları, piknik alanları, yaşlılar için yaptığımız ‘bahar evi’ ile beraber bugün itibari ile vatandaşların kullanımına açıyoruz. Resmi açılışına 30 Ağustos olarak düşünüyoruz. Ankara’nın en büyük dönme dolabı şuanda Gölbaşı’nda ve Ankara’nın da yeni simgelerinden olacak. Ankara’nın incisi olan Eymir ve Mogan Göllerinin eşsiz güzelliğinin 44 m yukarıdan daha güzel ve daha hoş bir şekilde yazın ve kışın görülecek” diyerek Gölbaşılılara ve Ankaralılara hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Başkan Duruay, daha sonra basın mensupları ile birlikte Şehir Parkı’nda bulunan teleferik ve dönme dolaba bindi. Aynı zamanda spor tesislerinde çocuklarla birlikte basketbol ve tenis oynadı.

117 bin m2’lik alana kurulu Şehir Parkı’nda şunlar mevcut;

Dönme Dolap

Gölbaşı’nda inşa edilen Ankara’nın en yüksek dönme dolaplarından biri olan ‘Şehir Parkı Dönme Dolabı’nın yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olması bekleniyor. 44 m yüksekliğinde ki dönme dolap yavaş tur hızı ile kullanıcılara manzara imkanı ve fotoğraf çekme fırsatı sunacak. Her bir kabini 6 kişilik kapasiteye sahip dönme dolap, konforlu kabin yapısıyla da Eymir ve Mogan Gölleri’nin manzarasının tadını çıkarmak isteyenlere rahat bir kullanım imkânı sunacak.

Bu haber toplam 4710 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.