1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı semalarında model uçak gösterisi
Gölbaşı semalarında model uçak gösterisi

Gölbaşı semalarında model uçak gösterisi

Gölbaşı Belediyesi, Gölbaşı Kaymakamlığı, Türk Hava Kurumu (THK), Meteksan ve Yenimahalle Sportif Havacılık Kulübü tarafından “2017 Anadolu Cup Model Uçak Şampiyonası” kapanış töreni düzenlendi.

A+A-

Atatürk Sahil Parkı’nda gerçekleştirilen programa, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, THK Genel Sekreteri Salim Kaya,  THK Teftiş Kurulu Başkanı Yücel Zengin, THK Genel Merkez Denetleme Kurulu üyesi Bayram Duman, Gölbaşı Belediyespor Kulüp Başkanı Hayati Çal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Başkan Duruay, daha önceki programları Türk Hava Kurumu ile birlikte organize ettikleri Yavrucuk Mahallesi’nde gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

 

 “Model uçak gösterileri bizim çok hoşumuza gitti. Bizlerde bunu Gölbaşımızdaki hemşehrilerimizle birlikte paylaşalım istedik. Gölbaşımızdaki vatandaşlarımızda bu güzel gösterileri izlesin istedik. İlk defa Gölbaşı’nda böyle bir program yaptık. Bu tür organizasyonlarda bulunarak özellikle gençlerimizin sokaklardan kurtulması, boş vakitlerini daha bilinçli, güzel ve eğlenceli geçirmeleri konusunda da bizler elimizden gelen herşeyi yapacağımıza söz verdik. Havacılıkla ilgili bölümü de spor kulubümüzde açacağız. Gölbaşımızdaki gençlerimize de inşallah bu sporu yaptıracağız.”

 

THK Genel Sekreteri Kaya ise, Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir”  sözleriyle kurulmuş olan Türk Hava Kurumu’nun 92 yıldır ülkenin ve milletin hizmetinde olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

 

“Hava sporları son yıllarda ülkemizin her yanında daha çok bilinir hale geldi. Tabiki bu tesadüf değil. Yoğun çalışmalar ile milletimizin destekleri sonucu olduğu ortaya çıkıyor. Gölbaşımızda yapılan model uçak serbest uçuş Anadolu kupası hava sporlarının birleştirici gücünün en güzel örneklerinden biri olduğuna inanıyoruz. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Türk Hava Kurumu’nun Gölbaşı şubesini Ankara’da birinci, Türkiye genelinde 9. yapmıştır. Desteği çok büyüktür.”

 

Başkan Duruay, THK Genel Sekreteri Kaya ve beraberindekiler tarafından model uçak tutkunlarının yarıştığı “2017 Anadolu Cup Model Uçak Şampiyonası”nda dereceye girenlere kupa ve madalyaları takdim edildi.

 

Program sonunda Başkan Duruay’a THK Genel Sekreteri Salim Kaya tarafından teşekkür plaketi takdim edilirken, Başkan Duruay da THK Genel Sekreteri Kaya’ya fincan takımı hediye etti.

 

Nefes kesen gösterileriyle izleyenleri adeta büyüleyen yamaç paraşütü, yelken kanat ve uzaktan kumandalı model uçak gösterileri Gölbaşı semalarını renklendirdi. Vatandaşlardan büyük alkış alan gösteriler Gölbaşı’nda büyük ilgi gördü.

Bu haber toplam 2546 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.