1. HABERLER

  2. Gölbaşı sonunda MOBESE'ye kavuşuyor
Gölbaşı sonunda MOBESE'ye kavuşuyor

Gölbaşı sonunda MOBESE'ye kavuşuyor

Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Gölbaşı Belediyesi arasında MOBESE projesi için protokol imzalandı

A+A-

Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Gölbaşı Belediyesi arasında MOBESE projesi için protokol imzalandı

Gölbaşı’nın en önemli ihtiyaçlarından biri olan ve yıllardır beklenen mobese için bir araya gelerek bu ihtiyacı birlik ve beraberlik içinde çözüme kavuşturan Gölbaşı Belediyesi ve Gölbaşı ilçe Emniyet müdürlüğü Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki başkanlık makamında düzenlenen basın toplantısında mobese protokolünü imzaladı.

PROTOKOL İMZALANDI

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürü Selim Sarıoğlu  arasında imzalanan MOBESE Protokolü ile, mobese Projesi, Gölbaşı’nda hayata geçecek.Mobese projesi asayiş ve güvenliğe katkı sağlamanın yanı sıra; trafik akış ve yoğunluğunu izlemek, elde edilen görüntüleri değerlendirerek meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı, hızlı ve etkin ek tedbirler geliştirmek amacıyla kullanılacak.

2015-04-21-01.31.34.jpg

TEK MERKEZDEN İNCELENECEK

Proje kapsamında güvenlik güçlerinin sevk ve idaresi dijital ortamda tek bir merkezden gerçekleştirilecek. Tüm faaliyetler tek bir veri tabanında toplanarak bilimsel verilere dayalı güvenlik planlamaları yapılacak.

3 BÖLGEDE 72 KAMERA

Proje kapsamında Gölbaşı’nın merkezinde ve İncek bölgesinde belirlenen 3 bölgede 72 sabit 5 hareketli ve 2 PTS( Plaka tanıma sistemi) kamera ile izlenecek. Asayiş olaylarına müdahale ve analizlerin daha kaliteli ve daha hızlı gerçekleşmesi hedefleniyor. Projede belirlenen nokta sayısının önümüzdeki dönemde daha da artırılması planlanıyor.

2015-04-21-01.43.11.jpg

Başkan Duruay, Gölbaşı’nın metropol ilçe olmasına rağmen bugüne kadar MOBESE olmadığını ifade ederken “Gölbaşı Belediyesi olarak ilçemizde MOBESE açığının kapatılması için İlçe Emniyet Müdürlüğü’müz ile protokol imzalıyoruz. İnşallah bir yıl içerisinde MOBESE sistemi aktif olacak. Gölbaşı’mız artık daha güvenli bir ilçe olacak. Gölbaşımıza hayırlı olsun.         Dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Selim Sarıoğlu , imzalanan protokolle birlikte Gölbaşı Belediyesi MOBESE projesine alt yapı desteği vereceğini söyledi. Sarıoğlu  MOBESE projesi için yaklaşık 1 milyon lira bütçe ayrıldığını da sözlerine ekledi. 

SON GASTE Gölbaşı için Mobesenin gerekli olduğunu çok daha önceleri dile getirmişti.

10912.jpg

Bu haber toplam 1381 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.