1. HABERLER

  2. Gölbaşı süt dağıtım merkezi olacak
Gölbaşı süt dağıtım merkezi olacak

Gölbaşı süt dağıtım merkezi olacak

Ankara Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan İPARD projesi kapsamında aldığı %50 hibe desteği ile Ankaralı üreticilerin ürettiği sütü Başkentlilerle buluşturuyor.

A+A-

Ankara Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan İPARD projesi kapsamında aldığı %50 hibe desteği ile Ankaralı üreticilerin ürettiği sütü Başkentlilerle buluşturuyor. 

Ankara  Gölbaşı'nda kurulan ve tek vardiyada 100 ton süt işleme kapasiteli fabrikada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Pakdil, Vali Yardımcısı Mehmet Polat ve Ankara İl Müdürü Muhsin Temel incelemelerde bulunarak, Birlik Başkanı Cengizhan Yorulmaz’dan çalışmalar ve hedefler hakkında bilgi aldı. 

Yaptığı incelemeler sonunda fabrikayı beğendiğini ifade eden Müsteşar Nihat Pakdil, üretici birlikleri ve kooperatiflerin bu tür çalışmalar yapmasını önemsediklerini kaydederek, Bakanlık olarak bu tür işletmelerin kurulmasına destek verdiklerini söyledi. 

Ankara’nın son dönemde hayvancılık alanında önemli mesafe katettiğini dile getiren İl Müdürü Muhsin Temel, sadece son 3 yılda süt üretiminde %22’lik bir artış yaşandığını ifade ederek, bu türsüt işleme tesislerinin kurulmasıyla artışın ivme kazanarak devam edeceğini söyledi.  Şu anda işletmede pastörize süt ve yoğurt yapımı için süt üretildiğine değinen Temel, özellikle tüketicilerin yoğurt yapımı için kullandığı sokak sütlerinin havaların ısınmasıyla daha büyük risk oluşturduğunu kaydederek, tüketicilere hem ucuz hem de sağlıklı olarak ulaştırılan sütlerin bu riski taşımadığını söyledi. 

Birlik Başkanı Cengizhan Yorulmaz ise Ankaralı üreticilerden 180 soğutma tanklı araç ile topladıkları sütleri fabrikada işleyerek 11 satış noktasında tüketicilerle buluşturduklarını belirterek, hedeflerinin satış noktası sayısını ilk etapta 30’a daha sonrada 60’a çıkarmak olduğunu söyledi. İnternet ve Alo Taze Süt Hattı ile tüketicilerin kapılarına kadar sütleri götürdüklerini ifade eden Yorulmaz, “Şu anda fabrikamızı tam kapasiteyle çalıştırmıyoruz. İlerleyen zamanlarda tam kapasiteyle çalışıp sütlü tatlı, peynir, yoğurt, dondurma gibi süt ürünleri de üreteceğiz. Ürünlerimizi marketlerde değil kendi satış noktalarımızda, internet üzerinden ve telefonla sipariş alarak satacağız. Bu fabrikanın kurulmasında bize destek olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ve her zaman bizim yanımızda olan İl Müdürümüz Muhsin Temel’e üreticiler adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 2401 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.