1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı yetenekleri keşfedecek
Gölbaşı yetenekleri keşfedecek

Gölbaşı yetenekleri keşfedecek

Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Gölbaşı Kaymakamlığı ve Gölbaşı Belediyesi ortaklığında, “Gölbaşı İlçesinde İlk Öğretim Okullarına Devam eden 8-12 Yaş Grubu Çocukların Sportif Yetenek Arama, Yönlendirme ve Takip Projesi” protokolü Gölbaşı Ka

A+A-

 

Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş,  Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve Ankara Üniverstesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mitat Koz’un imzaları attığı protokol törenine, ilçe birimleri de katıldı.

Projeyle, Gölbaşı’nda eğitim gören  8-12 yaş grubundaki çocuklar spora eğilim ve yatkınlıklarına göre Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarının uygulayacağı testler sonucu belirnecek. Projeyle daha sonra yetenekli çocuklar seçilerek başta Gölbaşı Belediyesi Spor Kulübü olmak üzere yeteneklerine göre ilgili spor külüplerine yönlendirilecek.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ UYGULANACAK

Ankara üniverstesi öğretim elemanlarının Gölbaşılı öğrencilerin dikkat, çabuk reaksiyon gösterme  ve karar verme yetilerini uyulayacağı testler ile ölçeceği proje yetenek seçiminde ilk kez uygulanması bakımından Türkiye’de ilk kez uygulacak.

BİLGİHAN: “5 BİN BEŞYÜZ ÖĞRENCİ YETENEK TARAMASINDAN GEÇECEK”

Çocukların Sportif Yetenek Arama, Yönlendirme ve Takip Projesi protokolü imza töreninde konuşan Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan “Ekim ayı itibariyle başlayacak çalışmayla 2 senelik periyotla çocuklarımızın yetenek taramaları yapılacak.Akabinde üniversitemizin teknik imkanları, Gölbaşı Belediyesi’nin donanımsal ve alt yapı desteği ile yaklaşık 5.500 öğrenci yetenek taramasından geçecek”dedi.

DURUAY: GÖLBAŞI BELEDİYESİ TÜM İMKANLARIYLA DESTEKLEYECEK

Protokol töreninde konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ise  Gölbaşı Belediyesi’nin tüm spor tesisleri ve imkanlarıyla bu projeye destek olacağını ifade ettiği konuşmasında “Bizler her zaman Gölbaşı Belediyesi olarak spora destek oluyoruz.Bize böyle bir teklif geldiğinde biz seve seve böyle bir projenin içerisinde yer aldık.Gölbaşılı çocuklarımızın yeteneklerinin ortaya çıkarılması için önemli bir protokol. Protokolün 2 sene değil sürekli hale gelmesini ümit ederim. Protokolde emeği geçen Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’e teşekkür ederim”dedi.

İBİŞ: “ÜNİVERSİTE TOPLUM İŞBİRLİĞİ ÇERÇEVESİNDE SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ”

İmza töreninde protokolün üniversite toplum işbirliği çerçevesinde sosyal sorumluluk projesi olduğuna dikkat çeken Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ise “Projenin kazanımlarından birisininde de spor kültürünün ve sporun  yaygınlaşmasıdır.Proje ülkemizdeki spor kültürüne çok önemli katkı verecektir.Bu proje Gölbaşı’nın geleceğine de çok ciddi katkı yapacaktır.”ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2649 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.