1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı'nda '19 Eylül Gaziler Günü' anma töreni düzenlendi
Gölbaşı'nda '19 Eylül Gaziler Günü' anma töreni düzenlendi

Gölbaşı'nda '19 Eylül Gaziler Günü' anma töreni düzenlendi

Gölbaşı'nda '19 Eylül Gaziler Günü' anma töreni düzenlendi

A+A-

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ve Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, anma programı Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam etti.


Programa, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı  Abdurrahman Yalçın, Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Kuyucu, Gölbaşı Emniyet Müdürü Ahmet Emrecan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, gaziler, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, gazi ve aileleri ile öğrenciler katıldı.


Çelenk sunma törenin ardından Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nde gazileri anma etkinliği düzenlendi. Burada günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmalardan sonra geçmişten bugüne gazilerin anlatıldığı sinevizyon gösterisi sunuldu. Etkinlik, Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı bando takımının konseri ile son buldu. Düzenlenen törenlerin ardından gazilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.


GAZİ VE AİLELERİNE YEMEK VERİLDİ
19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında gazi ve ailelerine yemek programı düzenlendi.

Kaymakam Bilgihan, programda yaptığı konuşmada, gazilik ve şehitliğin ülke, millet ve bu topraklar için en kutsal mertebe olduğu söyledi.
Bilgihan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Gazilerimiz ve şehitlerimiz hepimizin gönlünde çok önemli bir yeri var rahmete kavuşan ebediyete intikal eden gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Hayatta olan çok değerli gazilerimize ve ulaşamadıklarımıza göremediklerimize minnetle büyük bir hayranlıkla sevgilerimizi iletiyor sağlık ve sıhat diliyoruz." dedi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 3095 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.