1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı'nda kent meydanı için imzalar atıldı
Gölbaşı'nda kent meydanı için imzalar atıldı

Gölbaşı'nda kent meydanı için imzalar atıldı

Gölbaşı’nda, “Kent Meydanı ve Eğitim Protokolü” Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz’ın katılımıyla imzalandı.

A+A-

Gölbaşı’nda, Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi ve çevresinde yer alan okulların taşınarak mevcut alanın park ve meydan yapılmasına yönelik “Kent Meydanı Protokolü” Dr. İsmet Yılmaz, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan’ı Mustafa Tuna ve Gölbaşı Belediye Başkan’ı Fatih Duruay’ın katılımıyla imzalandı.Yoğun ilginin olduğu imza törenine Ak Parti Ankara Milletvekilleri Ertan Aydın, Murat Aydın   siyasi parti temsilcileri,muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Gölbaşı'nın çehresini değiştirecek kent meydanı projesinde ilk adım atıldı. Gölbaşı'nın ikiye bölen Konya Yolu’nun yer altına alınması projesi, Kent Meydanı park alanı düzenlenmesi projesi ve Atatürk Sahil Parkı ile birlikte birleştirilmesiyle Gölbaşı’nın nefes almasını sağlanacak, toplam 152.000 m² büyüklüğünde yeşil alan oluşturulacak.

‘Okulların Taşınması ve Kent Meydanı Düzenlenmesi Projesi’ kapsamında yaklaşık 26200 m² alanda yer alan Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi ve yanında yer alan eski okul yapıları yıkılıp, Bahçelievler Mahallesinde daha modern bir eğitim kampüsü oluşturulacak.

 

“Sadece Kent Değil Bir Eğitim Projesi”

Protokolde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Gölbaşı Belediyesi  Kent Meydanı projesi sadece kent meydanı projesi değil, aynı zamanda bir eğitim projesidir. Proje kapsamında yıkılan okulların yerine daha büyük, daha modern bir eğitim kampüsü yapılarak yeni okullarımız eğitime çok ciddi destek verecektir.Gölbaşı'nda iki ortaokul ve dört ilkokulda ikili eğitim yapıldığını bildiren Yılmaz, "İnşaat halindeki okullarımız bittiğinde Gölbaşı'nda ikili eğitim denen bir husus söz konusu olmayacak." ifadesini kullandı.

Yılmaz, değişen bilgi ve teknolojinin, binalar kadar müfredatın da değişmesini zorunlu kıldığına değinerek, "Önümüzdeki 100 yılın evlatlarımızdan istediği bilgi, beceri, değer, tutum ve davranışların hepsini evlatlarımıza kazandırmak istiyoruz ki Türkiye'de 21. yüzyıl çok daha aydınlık parlak olsun." diye konuştu. Yılmaz: “Projenin bu aşamaya gelmesinde emeklerinden dolayı Gölbaşı Belediye Başkan’ı Fatih Duruay’a teşekkür ederim.” dedi.

Topaca ve Tuna’dan Destek

Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara'daki 2 bin 694 okulun 491'inde ikili eğitimin devam ettiğini, ikili eğitim yapılan okulların da tam gün eğitime geçebilmesi için kentte birçok yatırım yapıldığını vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna da kent meydanından taşınan okulların yerine Gölbaşı'nda daha gelişmiş ve modern okullar yapılacağını, öğrencilerin bu sayede eğitimde daha iyi imkanlara kavuşacağını kaydetti.Mustafa Tuna ve Vali Ercan Topaca, proje kapsamında Gölbaşı Belediyesi’ne her desteğin vereliceğini ifade ederek, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duray’a teşekkür ettiler.

Başkan Duruay: “Sözlerimizi Tutuyoruz”

Protokol töreninde konuşan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay,projeye ilişkin olarak: Görevi devralmadan önce, Gölbaşımıza layık bir kent meydanı kazandıracağımızın sözünü değerli hemşerilerimize vermiştik. Hamd olsun sözümüzü tutuyoruz, yarında Başbakanımız Binali Yıldırım’ın katılımıyla bir Gölbaşına bir diğer sözümüzü olan Konya Yolu’nun alta alınması projesini başlatacağız ”dedi. Konuşmasında kent meydanı hakkında bilgi veren Duruay: “Kentler meydanları ile anılır, bir şehrin meydanı şehrin ruhunu, estetiğini yansıtır. İnşallah Konya yolunun yer altına alınması ile oluşturulacak yeşil alan, eski belediye meydanı, Atatürk Sahil Parkı ve okullar bölgesini kapsayan toplam 152.000 m² alanda gıpta ile bakılacak yeşil alan ve kent meydanı oluşturacağız.

Milli Eğitim Bakanlığımızla yarın imzalayacağımız protokolle, modern bir eğitim kampüsü kurarak oraya taşıyacağız. Büyük önem vererek hazırladığımız ‘Kent Meydanı’ projesiyle Gölbaşımıza nefes aldıracağız. Kent Meydanı projesinin içerisinde kütüphaneler, sevgi çeşmesi, saat kulesi, kafetaryalar, dinlenme ve eğlence alanları, anfi tiyatro, kapalı otopark ve spor alanı inşa ederek Gölbaşı’nın çehresini değiştireceğiz.Projelerimizin her  aşamasında bizlerden desteğini esirgemeyen Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Tuna’ya, Sayın Valimiz Ercan Topaca’ya teşekkür ederim. ”dedi

Protokol töreni, Gölbaşı Belediye Başkan’ı Fatih Duruay’ın çini işlemeli vazo hediye etmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

 
Bu haber toplam 2252 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum