1. HABERLER

  2. Gölbaşı'nda konut fiyatları yüzde 2.2 artış gösterdi
Gölbaşı'nda konut fiyatları yüzde 2.2 artış gösterdi

Gölbaşı'nda konut fiyatları yüzde 2.2 artış gösterdi

Ocak 2015 Emlak Endeksi verilerine göre Gölbaşı'nda satılık konut fiyatlarında ortalama yüzde 2.2 artış oldu.

A+A-

Kısa süre önce açıklanan Ocak 2015 Emlak Endeksi'ne göre Türkiye genelinde satılık konutlarda yıllık fiyat artışı yüzde 21, kiralık konutlarda ise yüzde 19 olarak kayıtlara geçti. Ankara'da ise satılık konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 14, kiralık konutlarda yüzde 15 seviyelerinde gerçekleşti.

ANKARA'DA FİYATLAR

Türkiye'de satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2.513 lira, kiralık konutlarda ise 16 lira ortalamasında iken aynı dönemde Ankara'da satılık konutların metrekare ortalama fiyatı 1.500 lira, kiralık konutların metrekare ortalama fiyatı ise 8 lira oldu.

Ocak ayında amortisman sürelerine bakıldığında ise satılık konutların geri dönüş süreci ülke genelinde 13 yıl, Ankara'da ise 16 yıl olarak belirlendi.

FİYATIN EN FAZLA ARTTIĞI İLÇELER

Ankara’da satılık konutların metrekare ortalama fiyatının en çok arttığı ilçeler yüzde 2,2 artışla Gölbaşı, yüzde 2 artışa Sincan ve yüzde 1 artışla Pursaklar olarak kayıtlara geçerken fiyatların en çok gerilediği ilçeler ise yüzde - 0,7 ile Yenimahalle ve yüzde - 0,1 ile Etimesgut oldu.

Bu haber toplam 2122 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.