1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı’nda larva mücadelesi
Gölbaşı’nda larva mücadelesi

Gölbaşı’nda larva mücadelesi

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yürütülen larva mücadelesine katıldı.

A+A-

Vatandaşların rahat bir yaz mevsimi geçirebilmesi için Gölbaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı larvayla mücadele ekipleri, ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Ekipler sivrisinek, karasinek gibi canlıların üreme alanları ve üremeye sebebiyet verilen alanları tespit edilerek ilaçlama çalışmaları yürütüyor. İlaçlama ekipleri ile hem karada hem de suda gidebilen araca binerek, Mogan Gölü sazlıklarında ilaçlama çalışmasına katılan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, sineklere geçit verilmeyeceğini söyleyerek “Amacımız halkımızın rahat bir yaz geçirmesini sağlamak. Geçen sene olduğu gibi bu senede sivrisineklerle mücadelemize devam edeceğiz” dedi. 

 

Sivrisineğe geçit yok

 

Sivrisineklerin üreyebilecekleri alanların her yıl düzenli olarak ilaçlandığını aktaran Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “Gölbaşı Belediyesi olarak larvayla mücadele ekiplerimiz düzenli ilaçlama çalışmaları yürütüyor. Ekiplerimiz, halk ve çevre sağlığının korunması amacı ile sivrisineklerin suda geçirmiş olduğu larva ve pupa evresi döneminde mücadele ediyor. Ekiplerimiz bu kapsamda çevre düzenlemeleri, göl kıyıları, sulak alan ve kanalların ıslahı, alt yapı sistemlerinde kontrolün sağlanması amacıyla da ilaçlama çalışmaları yapıyor. Sahada sivrisinek ağırlıklı karasinek, kemirgen ve diğer haşerelere karşı önleyici müdahale yapılıyor” açıklamasında bulundu. 

Bu haber toplam 2707 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.