1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı'nda şehitler unutulmadı
Gölbaşı'nda şehitler unutulmadı

Gölbaşı'nda şehitler unutulmadı

Esmer: “Bu milletin evladı olmaktan onur duyuyorum”

A+A-

Gölbaşı’nda 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi ‘nin 102. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer ve Gölbaşı Belediye Başkanı  Fatih Duruay tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.  Saygı duruşu ve ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, öğrenciler tarafından günün  anlam ve önemini ifade eden şiiirler okundu.
Şehitliklere karanfil bırakıldı
Program kapsamında İlçe Kaymakamı Esmer, Başkan Duruay, protokol, şehit aileleri ve vatandaşlar Gölbaşı Mezarlığı’ndaki şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı. Ardından Kur’an-ı Kerim okunarak ilçe müftüsü Adem Karakelebek tarafından dua yapıldı.
Şehit ailelerine yemek verildi
18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyareti ardından şehit aileleri ve gazilere yemek programı düzenlendi.
Kaymakam Esmer, programda yaptığı konuşmada, bu vatanın rahat yaşanılacak bir toprak parçası olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:
Kaymakam Şenol Esmer, “Dün itibariyle başlayan ve bugün devam eden şehitleri anma günü programımızın son noktasına gelmiş bulunuyoruz. Akşam belediyemizin de düzenleyeceği bir program olacak, inşallah onunla bitirmiş olacağız. Güzel bir etkinlik düzenledik. Şehitlerimizin onuruna yakışır şekilde, onları damarlarımıza kadar hissedeceğimiz şekilde bir program düzenlemek istedik. Bu vatanı biz 1071’de vatan olarak aldığımız tarihten itibaren hiçbir gün rahat olarak bu topraklar üzerinde yaşamadık. Çünkü bu topraklar üzerinde birçok emperyalist devletin emelleri var. Bin yıldır şehitler veriyoruz, tüm bunların nedeni bu topraklar üzerinde ilelebet kalabilmek ve bu devleti ileriye götürebilmek. Bu milletin bir evladı olmaktan dolayı onur duyuyorum. Bugünleri bize bahşeden çok değerli şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Burada bulunan şehit anne ve babalarının ellerinden öpüyorum.” dedi..”
Başkan Duruay da , tüm şehitleri saygı ve minnetle andıklarını belirterek, milletin bir olduğu zamanlarda hainlerin başarılı olamayacağını ifade etti.
Çanakkale ruhunun  en son 15 Temmuz gecesi  yaşandığını hatırlatan Başkan Duruay, “Bu topraklarda bizlere düşen görev, kardeşçe beraber yaşama arzumuzu, vatanımızı ve bağımsızlığımızı o dönemlerdeki aynı kararlılık ile korumaktır” dedi.

 

Bu haber toplam 1853 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.