1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı'nda sevgi çiçeği buluşması
Gölbaşı'nda sevgi çiçeği buluşması

Gölbaşı'nda sevgi çiçeği buluşması

Gölbaşı Vilayetler evinde ‘Sevgi Çiçeği’ toplatısı yapıldı.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi, Gölbaşı’nın endemik çiçeği ‘Sevgi Çiçeği’ni   korumak, tanıtmak ve markalaşmasını sağlamak için Çevre Bakanlığı yetkilileri, Gazi, Ankara, Atılım  Üniversteleri akademisyenleri, TEMA temsilcilerinin katılımıya tanışma ve işbirliği toplantısı düzenledi. Toplantıya,AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkan’ı Fatih Duruay, Sevgi Çiçeği kitabı yazarı Hulusü Gürpınar da katıldı.

Toplantıya katılan AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan “Bir Ankaralı olarak ve Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü yapmış bir kişi olarak Gölbaşı’nın  Mogan Gölü’nün temizlenmesi ve Sevgi Çiçeği’nin korunması için attığı adımlardan dolayı teşekkür ediyoruz.İnşallah siz değerli akademisyelerin, Çevre Bakanlığı bürokratlarımızn, biz siyasilerin ve Gölbaşı Belediyemizin ortak çalışması ile ‘Sevgi Çiçeği’ni koruyacağız, tanıtacağız”dedi.

Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ise “Kaymakamlık olarak Sevgi Çiçeği’nin tanıtılması ve korunması için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Duruay “Üniversitelerimiz, STK’larımızla ortak çalışağız”

‘Sevgi Çiçeği’nin buluşturduğu toplantıda konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay: “Gölbaşımızın sadece yöremize has kırmızı sevgi çiçeğini tanıtmak, geliştirmek için tertip ettiğimiz toplatımıza teşrif eden tüm akademisyenlerimize, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarımıza, TEMA gönüllülerine teşekkür ediyorum. Sevgi çiçeğinin korunması ve geliştirimesi için bilhassa akademik bilimsel çalışmalara çok önem veriyorum.Gölbaşı’nda yerleşkesi olan Gazi Üniverstesi, Ankara Üniverstesi ve Atılım Üniverstesi’ne sevgi çiçeğinin tanıtılması yönünde şimdiye kadar yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra, tüm kurumlarımız STK’larımızla  işbirliği halinde daha büyük projelerle Sevgi çiçeği tanıtacağız, zihinlere nakşedeceğiz ” dedi.

 

Bu haber toplam 1586 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.