1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı'nın "Paylaşım Noktası"
Gölbaşı'nın "Paylaşım Noktası"

Gölbaşı'nın "Paylaşım Noktası"

Gölbaşı Belediyesinin hayata geçirdiği Paylaşım Noktası, ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatmaya devam ediyor. Gölbaşılılar Paylaşım Noktasında, gıda kolisinden, kıyafete; gelinlikten, ev eşyasına kadar tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi Aile Yaşam Merkezinin içinde bulunan Paylaşım Noktası dar gelirli ailelerin ve pandemi nedeniyle işletmesini kapatmak zorunda kalan vatandaşın yanında olmaya devam ediyor. 

Ankara Masası’na konuşan Paylaşım Noktası Sorumlusu Resmiye Tuncay, Gölbaşı Belediyesinin bütçesi ve hayırseverlerin yardımlarıyla gerçekleştikleri destek hizmetini anlattı.

"Bir evin ihtiyacı olan her şeyi temin ediyoruz"

Ailelerin hep maddi hem de manevi olarak yanında olduklarını söyleyen Resmiye Tuncay, “Pandemi öncesinde biz evlere gidip, ailelerimizle buluşuyorduk. Onların sadece maddi değil, manevi sorunları da olabilir. Onlara Gölbaşı Belediyesi olarak yardımcı olmak için detaylı çalışma yapıyorduk. Şu anda evlere gidemiyoruz o nedenle bize gelen vatandaşların başvuruları doğrultusunda bilgilerini alıyoruz, değerlendiriyoruz. Özellikle şu an Ramazan sürecinde gıda kolileri hazırlanıyor ve evlere yolluyoruz. Kıyafetlerimiz de var, hayırsever vatandaşlarımızın verdiği ikinci el ürünlerimiz ve eşyalarımız var. Bir evin ihtiyacı olan; gardırop, koltuk, masa aklınıza ne gelirse, elimizden geldiği kadar temin etmeye çalışıyoruz. Gelinliklerimiz de var. Şu an pandemiden dolayı düğün yapılmıyor ama bu çok özel ve anlamlı bir gününde insanlar bunları alamıyorlar. Sünnet kıyafetlerimiz var, damatlıklarımız var bunları temin ederek de biz ailelere yardımcı oluyoruz. Gelip bedenlerine göre deneyip alıyorlar, kullanıyorlar ve tekrar bize getiriyorlar. Biz onların kuru temizlemesini biz yapıyoruz, tekrar kullanıma hazır oluyor.” dedi.

Gerçekten ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olmak için çalıştıklarını belirten Tuncay,  “Biz Gölbaşı Belediyesi Paylaşım Noktası olarak vatandaşlarımızın bilgilerini alarak İçişleri Bakanlığının sisteminden kontrollerini yapıyoruz. SGK’larını, gelir durumlarını daha sonra da mal varlıklarını araştırıyoruz. Çünkü bazı ailelerin sadece brüt ücretleri çıkıyor yüksek gözüküyor. Bu yüzden detaylı araştırmamızı yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

"670 tane Hilal Kartlı ailemiz var"

1 yılda 3 bin aileye yardımcı olduklarını söyleyen Tuncay şöyle konuştu: “Kışın ilk ve orta öğrenim gören çocuklara bin adet bot ve mont dağıttık. Ramazan Şimşek başkanımız ve eşi de eşlik ettiler. İnşallah kolilerimizi dağıttıktan sonra da eşofman dağıtımımız var. Bayramlık olarak ne alabiliriz diye düşündük, çocukların hepsi de evdeydi biz de eşofman ve spor ayakkabı aldık. Şimdi bunların bayram sürecinde dağıtımını yapacağız. Çocuklara oyuncak, hikaye ve boyama kitapları veriyoruz. Paylaşım Noktasında bir ailenin yaşamını sürdürebilmesi için gerekli ne varsa, elimize ne gelirse bunları ihtiyaç sahibi olan ailelere ulaştırıyoruz. Aileler buraya geliyor, Ramazan Başkanımızın projesi olan “Hilal Kart”larının dolumlarını yapıyoruz ve marketten ne isterlerse alıyorlar. Belli bir limitleri var. Bunu da biz ailenin durumuna göre veriyoruz. Biz geçen sene nisan ayında Ramazan'da ve öncesinde özellikle işletmesi kapananlar var. Onlara çok yardımcı olduk. Yardımlarımız geçen seneden beri periyodik bir şekilde devam ediyor. 1 yıl içinde toplam 3 bin aileye yardımcı olduk ve bunlar tek seferlik yardımlar değil. 670 tane de Hilal Kartlı ailemiz var.”

Kaynak: ankaramasası.com

Bu haber toplam 2236 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.