1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gülen'in evine dozer girecek
Gülen'in evine dozer girecek

Gülen'in evine dozer girecek

FETÖ’nün finansörü Akın İpek’in Fetullah Gülen’e İncek’te inşa ettiği malikâne için gasp edilen yolu çevreleyen duvara yıkım kararı çıktı. Gölbaşı Belediyesi kararın ardından 7 Eylül’de malikânede yıkım yapacak

A+A-

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finansörü, işadamı Akın İpek, FETÖ lideri Fetullah Gülen için Ankara Gölbaşı'ndaki dev sarayı inşa ederken 7 metre genişliğinde 125 metre uzunluğundaki Karadal Sokak'ı da gasp ederek yolu malikanenin bahçesine kattı. Yolun gasp edildiğinin tespit edilmesinin ardından harekete geçen Gölbaşı Belediyesi, Encümen kararı alarak, konuyu İpek Ailesi'ne tebligatla bildirdi. 60 günlük hukuki sürecin ardından geçtiğimiz mayıs ayında İncek'e giden Gölbaşı Belediyesi ekipleri, Koza İpek Holding'in mahkemeye başvurması üzerine malikanede yıkım yapamadan geri döndü.

OYBİRLİĞİ İLE YIKIM
Gölbaşı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün aldığı yıkım kararının hukuksuz olduğunu belirterek Ankara 15. İdare Mahkemesi'ne başvuran ve yürütmeyi durdurma talebinde bulunan Koza İpek Holding'in bu talebi mahkemeden döndü. Dosyayı inceleyen Ankara 15. İdare Mahkemesi, İpek Ailesi'nin bahçe duvarı yapmak suretiyle 81 metrekare alan ile kamuya ait yolun kapatıldığı gerekçesi ile yürütmeyi durdurma talebini oybirliği ile reddetti.

7 EYLÜL'DE YIKILACAK
Mahkemenin verdiği kararın ardından harekete geçen Gölbaşı Belediyesi, daha önce kapısına kadar gidip de yıkamadığı dev malikaneye bu sefer dozerlerle girecek. Malikane için yıkım planlaması yapan Gölbaşı Belediyesi, 7 Eylül'de İncek'e giderek yıkım işlemini gerçekleştirecek.

SARAY'DA YOK YOK
Ankara'nın en değerli bölgelerinden biri olan İncek'te, firari işadamı Akın İpek tarafından inşa edilen saray 4 ana bloktan oluşuyor. Yaklaşık 32 milyon TL'ye mal olan görkemli sarayda 10 mutfak, 15 yatak odası, 2 sinema salonu, 2 masaj salonu, 2 sauna, 22 banyo, 5 yemek odası, 1 kahvaltı salonu, 1 kütüphane, 11 salon, 38 araçlık otopark, 16 depo, 1 TV odası, 3 teknik oda, dev havuz, barbekü evi ve özel fırın bulunuyor. Sarayda 2 tane çok özel dizayn edilmiş toplantı salonunun yanı sıra 290 metrekare büyüklüğünde bir de sığınak mevcut. 17-25 Aralık ve 15 Temmuz'daki darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ, bu operasyonlarda başarılı olup hükümeti devirseydi, halen ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan teröristbaşı Fetullah Gülen bu saraya yerleşecekti.
 

Bu haber toplam 2649 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.