1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Haciz işlemlerinde devrim gibi karar
Haciz işlemlerinde devrim gibi karar

Haciz işlemlerinde devrim gibi karar

Borç dolayısıyla yapılan haciz işlemlerinde koltuk, masa, halı, sandalye, TV gibi ev eşyalarına el konamayacak.

A+A-

Borç dolayısıyla uygulanan haciz işlemlerinde koltuk, buzdolabı, masa, sandalye, TV gibi ev eşyalarının kapsam dışı tutulması istendi. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve arkadaşlarının kanun teklifi uyarınca, haciz işlemleri sadece ''Para, kıymetli evrak, antika eşya, ziynet ve madeni süs eşyaları'' için yapılabilecek.

KANUN TEKLİFİNİN GEREKÇESİ

TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifinin gerekçesinde, ekonomik durum nedeniyle vatandaşların icralık olduğunu ve evlerine haciz geldiği, bir bölümünün de her an haciz korkusu ile yaşadıkları belirtildi.

''İNTİHAR EDENLER VAR''

Gerekçede '' Evinden eşya kaldırılan vatandaşlar arasında intihar eden, cinnet getiren, yakınlarına zarar verenler vardır. Ailenin yakınları ve komşularına karşı saygınlığı zedelenmekte, borçlunun yanı sıra, eş ve çocuklar da mağdur olmaktadır. Evden eşya kaldırmak kimi zaman da, alacaklı tarafından şantaja dönüştürülmektedir '' denildi.

YENİ SİSTEMDE NELER OLACAK

Hacze gelen memurları masa sandalye, koltuk gibi ev eşyalarını aldıkları, bunun çağdışı bir uygulama olduğu ve evden alınan bu tür eşyanın da, haciz masraflarını karşılamayıp, depolarda çürüdüğü hatırlatıldı. Kanun teklifinde, İcra İflas yasasının değiştirilerek, haciz işlemlerinin sadece ''Para, kıymetli evrak, antika eşya, ziynet ve madeni süs eşyaları'' için uygulanabilmesi istendi. Teklif, TBMM Adalet Komisyonu ile Meclis Genel Kurulunda görüşülecek. (Gazeteport)

Bu haber toplam 1813 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.