1. HABERLER

  2. Hayvan barınağı taşınıyor
Hayvan barınağı taşınıyor

Hayvan barınağı taşınıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, okulların açılması ile birlikte “bonzai” ile mücadele için çok ciddi kampanya çalışması içinde olacaklarını söyledi.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, okulların açılması ile birlikte “bonzai” ile mücadele için çok ciddi kampanya çalışması içinde olacaklarını söyledi.

Gazetecilere çeşitli açıklamalarda bulunan Başkan Gökçek, Başkent’te yeni hayvan barınakları yapılacağı müjdesini de verdi.

 

-BONZAİ İLE MÜCADELE

Özellikle son günlerde basın-yayın organlarında içler acısı görüntülere neden olan ve gençler arasında kullanımı her geçen gün yaygınlaşan uyuşturucu madde “Bonzai”ye karşı etkin mücadele içine girileceğini kaydeden Başkan Melih Gökçek, bu sentetik maddenin gençlerin ölmesine neden olan çok ciddi bir sorun olduğunu belirterek, “Okulların açılması ile birlikte bonzaiye karşı çok ciddi bir kampanya yapacağız. Özellikle Ankara ilaveleri ve medyayla çok iyi desteklenmesi lazım” dedi.

“Hepimizin çocuğu, kardeşi, tanıdığı kimse böyle elden çıkabilir. Tedavi etmek de çok zor. Ölümle bitiyor. Genç yaşta, 16 yaşında bitiyor çocuk” sözleriyle açıklamalarını sürdüren Başkan Gökçek,  “12, 13, 14 yaşında başlıyor ve 16 yaşında bitiyor. Valilik makamı, belediye ve tüm devlet kurumları işbirliği içinde bir çalışma yürütüyor. Bu çalışmada biz üzerimize düşeni Ankara’da yapacağız” diye konuştu.

Kampanyanın temel prensibinin ihbarlara dayanacağını vurgulayan Başkan Gökçek, “Esas prensip, ihbarlara dayanıyor. Hukuki yönleri inceleniyor. Belki ihbar edenlere ödül bile verilecek… Tedbirlerle üzerine gidilmezse gençliğimizi kaybederiz. Çocuklarımız ölürken, 8-10 tane uyuşturucu baronu zengin oluyor” dedi.

 

-YENİ HAYVAN BARINAKLARI MÜJDESİ

  Gazetecilerin sorusu üzerine Ankara’ya hayvan barınakları yapacaklarını müjdesini de veren Başkan Gökçek, Bala ilçe sınırlarına yapılacak hayvan barınağından ayrı olarak Gölbaşı’na giderken, Samanyolu evlerinin bitiminde de hayvan barınakları yaparak, buralarda sahipsiz hayvanların sahiplendirileceğini söyledi.

       Başkan Gökçek, yeni hayvan barınaklarına ilişkin şu bilgileri verdi :

  “Buna özellikle hayvanseverler çok sevinecekler. Şu anda modelleri çizildi. Zannediyorum bir iki ay içinde de biter. Gölbaşı’ndan merkeze doğru gelirken Büyükşehir Belediyesi’nin Samanyolu Rekreasyon alanı var. Amerikan evlerini geçtikten hemen sonra sağ taraftaki geniş bir otopark yeri var. Bu asfaltlı alandan sonra yol dar ağaçların arasına iner. O ağaçların arasına iki sıra hayvan barınakları yapacağız.

Bizim topladığımız hayvanlar var. İnsanların sahiplenebileceği sempatik hayvanlar var. O hayvanları oraya götüreceğiz. Veteriner de olacak ve hayvanın küpesini takacak, aşısını yapacak. Sahiplenmek isteyene bedava vereceğiz. Bunların hepsi kısırlaştırılmış hayvan olacak. İki aya veya belki daha erken başlarız inşallah.”

 

-“SURİYELİLERE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Başkan Gökçek, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen sığınmacılarla ilgili bir soru üzerine ise şu açıklamalarda bulundu:

“Suriyelilerle ilgili Valilikle birlikte çalışmaya başladık. Çok ciddi bir sorun ama Allah kimseyi o duruma düşürmesin. Düşünün ki Türkiye’de öyle bir olay var ve siz Suriye’ye kaçıyorsunuz. Çaresizlikten başka bir şey değil. Bu insanlara sahip çıkmak bizim boynumuzun borcu. Bu insanlara sahip çıkıcağız. Onların içerisinde hoşumuza gitmeyen davranışlar varsa onları nötralize etmenin yoluna bakacağız. Bu konuda çok ciddi bir çalışma başlattık.”

Bu haber toplam 2628 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.