1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Her şey dahil yaz kampına yoğun ilgi
Her şey dahil yaz kampına yoğun ilgi

Her şey dahil yaz kampına yoğun ilgi

Büyükşehir Belediyesi, başarılı öğrencileri, Akçay, Akçakoca ve Kesikköprü'deki kamplarında ağırlamaya devam ediyor.

A+A-

Büyükşehir’in, tamamen ücretsiz, bir hafta süreyle tatil yapma fırsatı sunduğu misafirler, birbirinden farklı doğal güzelliklere sahip ortamlarda 5 yıldız otel konforunda tatil yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Başarılı öğrencileri, yaz aylarında okul tatil olunca; yaşlıları ve engellileri de yıl boyunca tatil kamplarında ağırlayan Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerini,  Ankara’dan kendilerine tahsis edilen otobüslerle alarak doğal ve tarihi güzelliklere sahip Akçakoca, Akçay Altınoluk ve Kesikköprü kamplarına götürüyor.

 

-KESİKKÖPRÜ’DE AKTİVİTE KAMPI

Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’da bulunan Kesikköprü Kampı, yaşlılar, engeliler ve öğrencilere devreler halinde hizmet veriyor. Kesikköprü Kampı, bünyesinde barındırdığı aktivite alanlarının çeşitliliği nedeniyle, özellikle öğrencilerin ilgisini çekiyor. Kampta, masa tenisi, bilardo, masa futbolu, satranç, futbol, basketbol, voleybol gibi aktivitelere katılabilen konuklar, stres atıyor.

 

-BATI KARADENİZ’İN EŞSİZ DOĞASI

Konukların, huzurlu bir ortamda dinlenerek yılın yorgunluğunu attığı diğer kampı, denizin mavisi ile doğanın yeşilinin buluştuğu bir noktada olması nedeniyle “Batı Karadeniz’in incisi” olarak anılan Akçakoca’da yapılıyor. Sosyal, kültürel aktiviteler ve gezilere katılarak unutamayacakları bir tatil geçiren konuklar, Fakıllı Mağarası, Ceneviz Kalesi, Aktaş Şelalesi başta olmak üzere tarihi ve turistik yerleri ziyaret ediyor.

 

-ALTINOLUK’TAN, ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE YOLCULUK

Büyükşehir Belediyesi’nin Altınoluk-Akçay Kampı, doğası ve tarihi yerlere yakınlığıyla göz dolduruyor. Her akşam çeşitli etkinliklerin düzenlendiği, konukların eğlenmeleri için her türlü ayrıntının düşünüldüğü kampta, Çanakkale-Gelibolu'daki şehitlikler de ziyaret ediliyor.

Kampta bulunan gruplar, Büyükşehir tarafından tahsis edilen otobüs ve rehber eşliğinde Çanakkale Şehitleri’ni ziyaret ediyor.

Bir günü burada geçiren çocuklar, rehberlerin etkileyici anlatımlarıyla bölgede yaşananları öğreniyor, şehitlere dualar edip manevi bir yolculuğa çıkıyor. Konuklar özellikle Çanakkale şehitliklerine yapılan anlamlı ziyaretten oldukça memnun kalıyor.

Kampta, Akçay, Edremit, Ayvalık ve Assos'a (Behramkale) da geziler düzenleniyor. Gündüzleri gezi, yüzme ve eğlenceli spor aktivitelerinin yapıldığı kampta, akşamları da ateş başında eğlenceler, amfi tiyatroda animasyon gösterileri, atmosfere renk katıyor.

 

-HAVUZ VE PLAJLARIN SERİN SULARI

Gün boyu farklı etkinliklere katılan öğrenciler, tesislerde sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerinin yanı sıra sınırsız çay ikramlarından yararlanıyor. Zamanlarını mutlu ve keyifli geçiren konuklar, tatilde yeni dostluklar da kuruyor, çevreyi tanımaları için düzenlenen gezilere katılıyor.

Çocuklar, tesislerin havuz ve plajların serin sularında yaz aylarının tadını çıkarırken, bölgenin tarihi yerleri ve doğal güzelliklerini de ziyaret ederek, hoşça vakit geçiriyor. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin organize ettiği çeşitli aktiviteler ve eğlenceli yarışma ve oyunlara katılan konuklar, stresten uzak bir ortamda yılın yorgunluğunu atıyor, yeni arkadaşlıklar edinme imkanı buluyorlar.

 

-UZMAN PERSONEL VE EĞİTMENLER GÖZETİMİNDE...

Kamplarda öğrenciler, ayrı ayrı gruplar halinde birer haftalık devrelerde konaklıyor. Öğrenciler, havuzda yüzme, futbol, tenis, voleybol ve basketbol gibi sporları, deneyimli eğitmenler eşliğinde yapıyor. Diyetisyen gözetiminde ve hijyenik şartlarda hazırlanan öğle yemeklerini yiyen çocuklar, daha sonra da tiyatro, animasyon, değerler eğitimi, el sanatları, müzik, halk oyunları, işaret dili, oryantring, skeç, drama ve slayt çalışmalarına katılarak, sosyal beceriler elde ediyor. Öğrenciler, açık oyun alanlarında da dart ve satranç gibi refleks ve zihin geliştirici oyunlarla zamanlarını değerlendiriyor. Oksijeni bol kamplarda öğrenciler yeni eğitim maratonu öncesinde enerji toplarken, deneyimli eğitmenler eşliğinde tabiat gezilerine çıkıyor, mesire alanlarında piknik yapıyor.

Temizlik ve hijyenin üst düzeyde tutulduğu ve çeşitli imkanların sunulduğu tesislerdeki hizmet anlayışı sayesinde çocuklar yorucu eğitim maratonunun stresini atıyor.

 

-BÜYÜKŞEHİR'DEN HEDİYELER

Yorucu bir eğitim ve öğretim döneminin ardından, stresten uzak renkli bir tatil yapma imkanı yaşayan öğrencilere, Büyükşehir Belediyesi tarafından t-shirt, şapka ve çantadan oluşan set armağan ediliyor.

Tatil boyunca eğitmenlerinin gözetiminde gündüzleri havuz keyfi yapan öğrenciler, akşamları da animasyon gösterileriyle bütün bir öğretim yılının stresini atıyor. Kamplarda bir araya gelen başarılı ve yetenekli çocuklar, oluşturdukları dostluklarla birbirlerine katkı sağlıyor, birbirlerinden yeni şeyler öğreniyor.

 

-“HEP EĞLENDİRİYOR, HEM ÖĞRETİYORUZ”

Kamplarda görev yapan eğitmenler, bir haftalık süreçte, konukların, bir taraftan yeni şeyler öğrenirken, diğer taraftan eğlendiğini ifade ediyorlar. Konuklarla kurdukları iletişimle bir sıkıntıları olduğunda, dinleyip çözmeye çalıştıklarını belirten eğitmenler, konuklarla arkadaş gibi olduklarını söylüyorlar. Kamplarda bütün yılın yorgunluğunu üzerlerinden attıklarını belirten çocuklar da imkan sağladığı için Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorlar.

Bu haber toplam 1731 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.