1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Hıdırlıktepe'de temizlik devam ediyor
Hıdırlıktepe'de temizlik devam ediyor

Hıdırlıktepe'de temizlik devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa kentsel dönüşüm projesi kapsamında metruk yapıların yıkımına devam ediyor.

A+A-

 Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı Tahliye ve Yıkım Şubesi Müdürlüğü ekipleri,   bu sabah erken saatlerde Hıdırlıktepe, Atıfbey ve Yıldırım Beyazıt bölgelerinde bulunan 200 kadar metruk yapının yıkımına başladı. Gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede yıkım sırasında çevreye toz yayılmaması için itfaiye ekiplerince sulama yapıldı. Yıkım çalışmalarına Başkent EDAŞ ve ASKİ ekipleri de teknik destek sağlarken, Ankara Emniyet Müdürlüğü güvenlik birimleri de yıkım ekiplerinin güvenli bir şekilde çalışmaları için önlem aldı. 3 gün sürecek çalışmalar sonucu 200 kadar yapının yıkımı gerçekleştirilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin; modern şehircilik anlayışına uygun, alt yapısı güçlü, sosyal ve kültürel mekanlar, modern konutlar, parklar ve peyzaj alanlarıyla donatılacak bir kentsel dönüşüm uygulamasıyla, bölgenin tarihi ve kültürel dokuya uygun, sağlıklı bir görünüme dönüşmesi amaçlanıyor.

 

Bu haber toplam 1308 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.