1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Hırsızlar suç üstü yakalandı
Hırsızlar suç üstü yakalandı

Hırsızlar suç üstü yakalandı

Başkent cadde ve sokaklarında bulunan rögar kapakları ile yağmur suyu ızgaralarını çalarak, hurda niyetine satan hırsızlar polis tarafından suçüstü yakalandı.

A+A-

Başkent cadde ve sokaklarında bulunan rögar kapakları ile yağmur suyu ızgaralarını çalarak, hurda niyetine satan hırsızlar polis tarafından suçüstü yakalandı.    

            ASKİ yetkilileri, alınan tüm önlemlere karşın her yıl binlerce rögar kapağı ve yağmursuyu ızgaralarının çalınarak satıldığını ifade ederek, son olarak Beysukent sokaklarında bulunan rögar kapakları ve ızgaralarını çalan hırsızların emniyet güçleri tarafından suçüstü  yakalandıklarını söylediler.      

          Yetkililer, rögar kapağı hırsızlarının Beysukent Polis Karakolu’nda yapılan sorgularının ardından Adliyeye sevk edildiklerini kaydettiler.

      Alınan tüm tedbirlere karşın hırsızlığın önüne geçemediklerini   belirten yetkililer, “Başkentin cadde ve sokaklarında toplam 200 bine yakın rögar kapağı ile yağmursuyu ızgarası bulunuyor. Her yıl bu ızgaraların yaklaşık 4 bine yakını çalınıyor. Başkentlilerin can ve mal güvenliğini tehlikeye atan rögar kapağı hırsızlarının yakalanmaları için vatandaşlardan, kolluk kuvvetleri ile ASKİ’ye yardımcı olmalarını istiyoruz” dediler.  

 

     -ÖZEL DİZAYN EDİLMİŞ ARAÇLAR KULLANILIYOR

      Döküm olan ızgara ve rögar kapaklarının akla gelmeyecek yöntemlerle çalınarak hurdacılara satıldığının belirlendiğini bildiren  yetkililer, şunları söylediler:

      “Kent içinde cadde ve sokaklarda pissu ve yağmursuyu hatları üzerinde dökme demirden trafiğe dayanıklı uzun ömürlü ızgara ve rögar kapaklarımız var. Hırsızlar bu kapakları yerlerinden sökerek, dökümcü esnafına hurda olarak satıyorlar. Sadece geçen yıl 1500 tane rögar kapağı, 2 bin tane de yağmur suyu ızgarası yerlerinden sökülerek bu şebekeler tarafından çalınıp, hurdacılara satıldı. Hırsızlar işi o kadar ilerletmişler ki, özel dizayn ettikleri araçları kullanıyorlar. Araçların orta zeminine ızgaraları ve rögarları alacak büyüklükte delik açıp, kapakların üstüne park edip,  kimsenin fark etmeyeceği şekilde çalıyorlar.”

     

   -“AÇIK ALAN GÖRDÜĞÜNÜZDE ASKİ’YE BİLDİRİN”-

    ASKİ’nin pissu, yağmursuyu ve içime suyu hatları üzerinde bulunan armatör, rögar kapağı ve ızgaraların devamlı kontrol edildiğini ve periyodik bakımlarının yapıldığını ifade eden yetkililer, alınan tüm önlemlere karşın bu hırsızlığın önüne geçilemediğini söylediler. ASKİ yetkilileri, kurumlarla birlikte vatandaşlardan da herhangi bir yerde ızgarasız ya da açık bulunan çukur gördüklerinde mutlaka ilgililere haber vermelerini istediler.   

ASKİ yetkilileri,  büyük maddi kayıplara yol açan bu hırsızlığa karşı, ızgara kapaklarının sabitlendiğini, hurda değeri olmayan sfero döküm kapak sistemine geçilerek, eski kapakların aşama aşama stero kapaklarla değiştirildiğini söylediler. 

 Yetkililer kapakların yerlerinden çalınmasıyla ASKİ’nin maddi kayba uğramasının yanı sıra, kapak ve ızgaraların çalındığının anında tespit edilememesinden dolayı, ASKİ’nin hemen müdahale edemediğini boş kalan derin çukurlara insanların düşerek yaralandığını, araçların ise çukurlara girerek hasara, hatta ölümle sonuçlanan kazalara neden olduğunu belirttiler.

   ASKİ yetkilileri, hırsızlığa karşı vatandaşlardan yardım talep ederek, bu gibi olaylara tanık olanların Belediyenin ALO 153 hattına bildirmelerini istediler.

Bu haber toplam 2433 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.