1. HABERLER

  2. Hollandalı sağlıkçılar Gölbaşı'nda
Hollandalı sağlıkçılar Gölbaşı'nda

Hollandalı sağlıkçılar Gölbaşı'nda

Avrupa Birliği projeleri kapsamında Hollandalı Sağlık öğrencileri ve öğretmenleri Gölbaşı’ndaki Sağlık kuruşlarını ziyaret ederek, incelemelerde bulundular

A+A-

Avrupa Birliği projeleri kapsamında Europass Leonarda haber Ajansının başlattığı Sağlık Okulları eğitim kardeşliği projesi, Hollandalı Sağlık öğrencilerinin ve öğretmenlerin Gölbaşı’ndaki Sağlık kuruşlarını incelemeleriyle başladı. Heyet Gölbaşı Belediyesi’ne de ziyarette bulundular.

Gölbaşı Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Ziya Bayram eşliğinde Gölbaşı’nda bir hafta kalan, Hollanda Raalte Landstede Sağlık Meslek Lisesi Okul Müdürü Evert Helf Ferich, Öğretmen Liesbeth Toet, rehber Arzu Turan Baş ve  öğrenciler, Gölbaşı’ndaki Sağlık kuruluşlarında ve Gölbaşı Sağlık Meslek Lisesinde incelemelerde bulundular. Proje kapsamında Gölbaşı’ndaki Sağlık Meslek Lisesinde incelemelerde bulunan heyet Türkiye’de Sağlık eğitiminin oldukça geliştiğini ve Hollanda’dan daha ileri seviyede olduğunu söylediler. Ayrıca Heyet Türkiye’deki sağlık kuruluşlarında uygulanan sistemi kendi ülkelerinde de uygulamayı ve öğrencilerine tanıtmayı düşündüklerini belirttiler.

Gölbaşı Sağlık Meslek Lisesi, ilerleyen günlerde Proje kapsamında Hollanda’ya giderek oradaki sağlık kuruluşlarında incelemelerde bulunacakları öğrenildi.

Avrupa Birliğinden gelen heyet, ayrıca Gölbaşı Belediyesi’ne de ziyarette bulundular. Gölbaşı’nı çok beğendiklerini söyleyen heyet Başkan Yardımcısı Murat Bölük’den de Gölbaşı ve Gölbaşı Belediyesi hakkında bilgi aldılar.

 

Bu haber toplam 1973 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.