1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. İbrahim Yılmaz: Belediye Meclisinde ele alınmalı
İbrahim Yılmaz: Belediye Meclisinde ele alınmalı

İbrahim Yılmaz: Belediye Meclisinde ele alınmalı

Deva Partisi Gölbaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz İklim Değişikliği konusunu Gölbaşı Belediye Meclisi'nin acil olarak ele alması gerektiğini söyledi.

A+A-

Deva Partisi Gölbaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz İklim Değişikliği konusunu Gölbaşı Belediye Meclisi'nin acil olarak ele alması gerektiğini söyledi.

Bir basın açıklaması yapan İbrahim Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Kıymetli Gölbaşılı’lar, çağımızın en önemli sorunlarından biri olan ‘iklim değişikliği ’maalesef her geçen gün hayatımızı olumsuz etkilemektedir. Karbondioksit artışı, sera gazı, sanayi atıkları, plastikler v.b insan faaliyetleri doğanın dengesini bozmaktadır. Bunun sonucunda birçok canlı nesli tükenmekte, Dünyanın ısı değeri her geçen gün artmakta, çölleşme, kuraklık ve taşkın gibi sorunlar baş göstermektedir. Eylül ayında Ankara’nın Polatlı İlçesi’nde yaşanan kum fırtınası ve bu yıl yaşadığımız kuraklık belirtileri bunun en canlı örnekleridir. Kuraklık, çölleşme maalesef Gölbaşı’ndaki tarımı da tehdit etmektedir. Sadece tarımla kalmayıp Eymir ve Mogan Göllü’nde yaşayan çoğu canlıda bundan nasibini almaktadır. Kaymakamlık bünyesinde ya da Gölbaşı Belediye Meclisi’nde bu konunun ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini düşünüyorum.Yerel yönetimler aracılığıyla, ölçülü su kullanımı, yeşil alanların arttırılması, ağaçlandırma vb gibi kısa ve uzun vadede belirli önlemler alınmalı ve halkımız bu konuda bilgilendirilmelidir. İlçemizde başlatılacak olan bu çalışma Ankara’nın diğer ilçelerinde de rol model olabilir. Türkiye’de bazı Üniversiteler ‘İklim değişikliği ile mücadele’ de raporlar yayınlamıştır. Bu raporlardan ya da Çevre Bakanlığı’ndan faydalanarak gerekli bilimsel veriler alınmalıdır. Bu bir siyasi mesele değil toplumsal bir sorundur. Doğaya hâkim olmaktan ziyade doğa ile uyumlu yaşamak dileğiyle, tüm yetkilileri göreve çağırıyor, herkesi saygıyla selamlıyorum."

Bu haber toplam 5423 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.