1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. İFTAR’DA ALEVİ-SUNNİ KARDEŞLİK ÇAĞRILARI
İFTAR’DA ALEVİ-SUNNİ KARDEŞLİK ÇAĞRILARI

İFTAR’DA ALEVİ-SUNNİ KARDEŞLİK ÇAĞRILARI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaklaşık 2 bin kişilik şoför esnafının bulunduğu iftar yemeğinde, Alevi durak başkanlarının Alevi-Sünni kardeşliği çağrılarına destek verdi.

A+A-

      Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaklaşık 2 bin kişilik şoför esnafının bulunduğu          iftar yemeğinde, Alevi durak başkanlarının Alevi-Sünni kardeşliği çağrılarına destek verdi. Salondakiler tarafından büyük alkış alan birlik ve beraberlik çağrılarının ardından açıklama yapan Başkan Gökçek, “Dış güçler Türkiye'de Alevi-Sünni çatışması çıkartmak istiyorlar. Bu tahriklere gelmeyeceğiz. Alevi-Sünni etle tırnak gibidir, kardeştir” dedi.

     Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası'nın, Altınpark Anfa Salonu'nda düzenlediği, milletvekilleri, bürokratlar ile Başkent'te hizmet veren yaklaşık 2 bin kişilik şoför esnafının katıldığı iftar yemeğine konuk olan Başkan Gökçek, salona alkışlar eşliğinde girdi.

     İftarın ardından kürsüye çıkan Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacıbekir Gani, yıllardır özlemini çektikleri birlik ve beraberlik tablosunu, yaptıkları çalışmalarla sağladıklarını belirterek, artık Türkiye'nin bu konudaki lokomotifi haline geldiklerini kaydetti.

-İLK KARDEŞLİK ÇAĞRISI GANİ’DEN…

     Başkan Gökçek'in kendilerine sağladığı katkılara da teşekkür eden Gani, “Çok önemli bir konuya değineceğim” diyerek devam ettiği konuşmasında son dönemlerde ülke gündemini meşgul eden Gezi Parkı olaylarına da değinerek, şunları söyledi:

     “Esnafın dükkanlarını talan ettiler, Güvenpark’taki minibüsçülerimiz duraklarına giremediler. 70-80 minibüsün camları kırıldı. Kamu mallarına zarar verildi. Bu insanlarımız sokağa niye çıktıklarını dahi bilemiyorlar. Biz esnaf olarak insanları sağduyuya davet ediyoruz.”

     Minibüsçü ailesi içerisinde Lazı, Alevisi, Kürdü, Sünnisi’nin bulunduğunu ve etle tırnak gibi olduklarını ifade eden Hacıbekir Gani, sürekli yolcu taşıdıkları için birçok konuya kulak misafiri olduklarını ve son zamanlarda da ‘okullar açıldığında yeniden eylemlere devam edeceğiz’ gibi sözler duyduklarını da belirterek,“Bizim Alevi-Sünni, Kürt-Laz gibi ayrımımız kesinlikle yoktur, biz kardeşiz, bir yumak gibiyiz, ne olursa olsun bunlara fırsat vermeyin” çağrısında bulundu. 

-ALEVİ DURAK BAŞKANLARINDAN TEŞEKKÜR…

     Daha sonra konuşma yapmak isteyen ve alevi olduğunu belirten Mamak-Kayaş Yolu Durak Başkanı Bayram Akyol da “Arkadaşlar ben de aleviyim. Şükürler olsun ki Büyükşehir Belediyemiz ve Ankara Minibüsçüler odası ile yapmış olduğumuz çalışmalarda hiçbir ayrımcılık yapmadan, eşit değerde bize sundukları hizmetlerden dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’e teşekkür ediyorum. Bize sahip çıktılar, kucak açtılar sağ olsunlar, var olsunlar” dedi.

     Akyol’un ardından yine söz almak isteyen Keçiören-Aktepe-Ulus Durak Başkanı Bektaş Taşcıoğlu da 3 yıldır durak başkanlığı yaptığını belirterek, “Ben de aleviyim. Kökenim Orta Asya’dan geliyor. Aleviyim, onur ve gurur duyuyorum. Bütün Sünni arkadaşlarımla da gurur duyuyorum. Birlikte beraber çalışıyoruz. Hiçbir şekilde ayrımcılık yapmadan, içimize fitne fesat tohumları sokmadan, birlik beraberlik içerisinde bu ülkeyi ve bu güzel insanları daha ileri seviyelere götürmek için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

     Bir süre önce başlayan Gezi Parkı olayları nedeniyle esnafın çok sıkıntılı günler yaşadığını hatırlatan Taşcıoğlu, şunları söyledi:

     “Bizler alevi toplumu olarak, ülkemizde, insanların birlik beraberlik içerisinde yaşamasını isterken, aynı zamanda fitne fesat tohumları sokan insanları da ayırmak isteriz. O insanları temizlemek isteriz. Benim kan kardeşim de Sünni’dir. Çocukluğumdan beri beraber yaşadığımız, beraber büyüdüğümüz arkadaşımızdır. Omuz omuza bir şeylerin mücadelesini verdik. O yüzden sonuna kadar, hükümetimizin arkasındayız, hükümetin destekçisiyiz. Sevgili Belediye Başkanım Melih Gökçek Bey’e de bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı sonuna kadar teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

-BAŞKAN GÖKÇEK: “DIŞ GÜÇLER TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİNİ İSTEMİYOR”

 

     Konuşmaları sık sık alkışlarla kesilen durak başkanlarının ardından kürsüye davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de son dönemde Türkiye'de yaşanan olaylara değinerek, konuşmasına, “Son 1,5 ay boyunca hep birlikte özellikle Kızılay civarındaki esnaf arkadaşlarımız başta olmak üzere çok büyük sıkıntılar çektik. Otobüslerimiz darmadağan edildi, minibüslerimiz kırıldı, halk otobüslerimizi taşladılar ve pek çok işler yaptılar. Bunların hiçbiri tanesi tesadüfi değil” diyerek başladı.

      Türkiye’nin son yıllarda hızla büyüdüğünü, dev projelerin bazı ülkelerin gözünü korkuttuğunu belirten Başkan Gökçek, “Geçtiğimiz hafta içerisinde yeni ilan edildi ilk 6 ay itibariyle dünyadaki büyümelerin içerisinde Şili’den sonra Türkiye ikinci büyüme oranını gösteriyor yüzde 2,5 ile. Bu da ülkemizin kalkındığını gösteriyor” diye konuştu.

 
Bu haber toplam 1428 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.