1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İşte Amrabat'ın maliyeti
İşte Amrabat'ın maliyeti

İşte Amrabat'ın maliyeti

Galatasaray'ın son transferi Nordin Amrabat'ın maliyeti ortaya çıktı.

A+A-

 

Galatasaray'ın son transferi Nordin Amrabat'ın bonservisinin Sarı-Kırmızılı yönetime, söylendiği gibi toplamda 9 milyon 800 bin Euro'ya değil, 6 milyon 400 bin Euro'ya malolduğu ortaya çıktı.

İlk başta Amrabat için Cimbom'un ödeyeceği bonservis ücretinin dağılımı olarak şu açılım ortaya konmuştu: Kayserispor'a 8 milyon Euro ve PSV Eindhoven'a da 1.8 milyon Euro. Bu rakam da toplamda 9 milyon 800 bin Euro'yu buluyordu. Ancak işin aslının farklı olduğu ortaya çıktı. Aslan Amrabat ile anlaşırken, Faslı yıldız %30'luk bonservis payından (2.4 milyon Euro) vazgeçti. Böylece Kayseri'ye 5.6 milyon Euro bonservis ödendi. PSV'nin yetiştirici payı ise Kayseri daha önce 1 milyon Euro'sunu ödediği için 800 bin Euro'ya düştü (anlaşma sonrası 600 bin Euro'ya indi). Yani G.Saray'ın Amrabat'ın bonservisi için kasasından çıkan para, sadece 6 milyon 200 bin Euro oldu.

PSV'YE 600 BİN EURO ÖDENECEK

Sarı-Kırmızılı yönetim, 5 senelik sözleşme imzaladığı Faslı futbolcu Nordin Amrabat'a ise maç başı ödemeler haricinde 6 milyon Euro garanti para ödeyecek. Bu arada Amrabat, dün menajeri ile Hollanda'ya giderek, PSV Eindhoven'li yöneticilerle yetiştiricik ücreti konusunda anlaştı. 800 bin Euro'luk ücret, 600 bin Euro'ya indirilirken, 4 taksitte ödenecek. Faslı yıldız, Hollanda'ya gitmeden havaalanında "En büyük hayalim Şampiyonlar Ligi'nde oynamaktı. Bunu da G.Saray forması altında gerçekleştirme şansı yakaladım. Artık daha çok çalışıp, formayı kapmak için elimden geleni yapacağım. G.Saraylı yöneticiler ve hocam Fatih Terim'e bana bu şansı verdikleri için teşekkür ederim" dedi. Amrabat, Hollanda'da işlerini bitirdikten sonra ülkesinin milli takım kampına katılacak ve daha sonra olimpiyatlar için kafileyle Londra'ya gidecek.

PSV İLE DOSTLUK MAÇI

Sarı-Kırmızılılar, Amrabat sayesinde PSV Eindhoven ile bir özel maç yapacak. Yıldızın dün yetiştiricilik bedeli için yaptığı pazarlıklar sırasında iki takım yetkilileri tarihi daha sonra belirlenecek bir günde maç yapma konusunda anlaştı. Karşılaşmanın geliri ise 2 takım arasında yarı yarıya bölüşülecek. Böylece Cimbom, bir gelir kapısı daha yaratmış oldu.

Bu haber toplam 1951 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.